torsdag 3 maj 2012

Tanka energi


Har en jobba hemma dag idag och tänk vad lyxigt det är att kunna smita ut en stund och tanka lite energi och  preppa hjärnan med frisk luft. Det är ju faktiskt så att man jobbar bättre med små pauser och framför allt frisk luft behövs då och då. Är alldeles för dålig på det när jag sitter på kontoret. Då blir det mest att få sakerna gjorda. Inga inplanerade pauser direkt.


Och så tänker jag så mycket bättre när jag är ute. Att få vara ute i naturen när det är helt tyst och stilla runt omkring mig sätter verkligen igång mina små grå. Ibland kan det vara så enkelt som att bryta ett mönster, resa sig upp och ta en promenad gör att man ser saker med helt andra ögon.

Idag har jag mest funderat på saker som inte är jobbet. Mer roliga saker, saker jag skulle vilja göra. Men problemet är ju tiden. Hur sjutton ska man få tiden att räcka till allt roligt och projekt jag skulle vilja dra igång? Just nu får jag inte riktigt ihop det, och det grämer mig.
Jag vill skriva en bok. Men när ska jag göra det? Och igår när jag satt i bilen (ett annat ställe där jag också funderar bra) kom jag på en annan sak jag skulle vilja göra. En sak som skulle vara så himla rolig, men också väldigt krävande för en period. 

Nej, jag vet inte alls! Hur ska man göra?

10 kommentarer:

Jess sa...

Den svenska våren är så himla vacker och det gäller att ta tillvara på varenda minut! Jag brukar passa på att gå en sväng på lunchen.

Låter spännande med roliga planer, hoppas du får ihop tiden till någon av sakerna iaf =) Kram

a piece of happiness sa...

Underbart ställe ni bor på :-)

Helenas enkla vardag sa...

Gud vad underbart ställe ni bor på! Det är ju verkligen något att drömma om! Jag funderar också väldigt mycket vad jag vill göra med mitt liv! skulle nog vilja byta yrke helt, men vet inte till vad, så jag fortsätter att fundera som jag gjort några år nu!
Lycka till med ditt tänkande, det kanske är lättare att komma på något i din fantastiska miljö!
Kram Helena

Lena - gott för själen sa...

Underbart ljuvlig miljö! Förstår att tankarna flödar fritt där.

Kram Lena - gott för själen

Life´s Silverlining and I sa...

Jo det kan vara svårt att få ihop men ibland kanske man bara får köra och se. Härligt ni har det! Kram Nilla

Unknown sa...

kanske drömma och försöka göra de saker man verkligen vill, men leva i nuet.

ert hem ser helt grymt härligt ut. wow.

kram fina, fina du!

Titta in hos Thess sa...

Hej vännen!

Jag förstår precis din frustrasion.
Själv tror jag att jag har en begynnanade 40 års kris och går med en undran om "vad ska jag bli när jag blir stor" he he.
Såå mycket jag vill men hur tar man tag i det.
Fantastiska bilder!!!!vilket ställe ni har =)

Kram Thess

Casa of Mia sa...

Härligt!

Helena Helberg sa...

Underbart!
Jag förstår vad du menar, tiden räcker inte riktigt till och man vill göra så mycket. Men hoppas du hittar några luckor, det är viktigt att man tar tag i sina drömmar och inte bara låter dem försvinna. Klart du ska skriva en bok! Bara gör det, annars kommer du ångra att du aldrig gjorde det. Nyfiken på vad det andra var du funderade på i bilden :)
Hoppas ni får en fin helg! Kram!

Helena Helberg sa...

*bilen menade jag så klart! ;)