tisdag 17 mars 2015

Att ha fått höra om Stureplanslyftet


Såhär,
Nu kommer jag skriva om något som förmodligen kommer att göra att ni reagerar på olika sätt. Positivt, eller negativt med förutfattade meningar och åsikter. Men det här är min blogg och jag väljer att ta upp de ämnen jag tycker är intressanta.

Ämnet för dagen är därför skönhet.
Vem vill inte vara vacker och behålla lite av det "unga utseendet" så långt som det är möjligt? Hur långt är man beredd att gå? Här är vi alla antagligen olika. Vi köper krämer och mirakelkurer som utlovar minskade rynkor och spänstighet i hyn. Men hur långt är vi beredda att sträcka oss? Lägga oss under kniven? Eller förbättra det som varit med injektioner såsom fillers eller botox?

Jag blev inbjuden till Stureplanskliniken igår. Stureplanskliniken är ledande i Norden inom estetisk kirurgi. En skönhetsklinik med andra ord, i dess rätta bemärkelse. Jag blev inbjuden för att tillsammans med ett gäng andra bloggare få höra om deras "senaste" behandling. En behandling som blivit deras "signaturbehandling" och kallas för Stureplanslyftet.


Vi bjöds på skumpa och en otroligt härlig italiensk plock buffé.

Med Stureplanslyftet har Stureplanskliniken samlat all sin kunskap och erfarenhet till en maximalt effektiv behandling. Det går ut på att "återskapa" den fyllighet som med åldern tyvärr lämnar ansiktet och detta görs med hjälp av injektionsbehandlingar. Det är alltså ingen kniv eller operation inblandad i detta. ca 45 minuter av nålstick och konsultation och sen är man redo att fortsätta dagen, på jobbet eller vart man nu tar vägen. Ingen konvalescens - nada!  

Resultatet blir att ansiktet "lyfts upp", får ökad lyster, utjämning av ojämnheter och öppen blick. Ganska många år som "skalas bort".


Helen som är klinikchef samt Diana som bjöd in till eventet.

Vad tycker jag då?
Jag tycker att det är spännande och häftigt att man med så "enkla medel" kan ge ansiktet tillbaka lite av de former de haft. Förlust av volym är den absolut största orsaken när ett ansikte åldras och kan man återskapa detta så enkelt tycker jag att det är en superfin lösning - för den som vill. Jag har såklart full förståelse för att man inte vill utsätta sig för injektioner, och åter igen, vi är alla olika och har olika bakgrund och värderingar om hur saker och till bör vara.

Jag är inte där än - varken mentalt eller "behovsmässigt", men visst skulle jag kunna tänka mig något liknande om några år eller så... och kanske innan dess någon mindre justering. Vem vet!10 kommentarer:

dianasdrömmar sa...

Jag är så nöjd med mitt lyft och känner mig så mycket fräschare och finare kram Diana

Lena - gott för själen sa...

Klart man får göra som man vill! Eller hur!

Kram Lena

Sahra sa...

Stämmer det att det kostar 20 000. Det är svindyrt. Fillers ligger ju annars på runt 3000. Hur länge räknar de med att resultatet håller?

jannice lindell sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
jannice lindell sa...

Jag tycker man får göra som man vill :) kramar

Hörnhust nr11 sa...

Hej!
Själv har jag gjort en ögonlocksoperation på Victoriakliniken i Saltsjöbaden dvs la mig under kniven för att ta bort överflödigt skinn. Väldigt nöjd med operationen. Men att fylla ut under skinnet nja, jag vet inte. Finns det tillräckligt många människor som har gjort det här och där det sedan har gått låt säga 10-15 år efter utfyllnaden som fortfarande är nöjda? Vad händer med skinnet som har varit uttänjt. Är man tvungen att ta dessa injektioner gång på gång för att fylla ut under den "slappa" huden?
Som du skriver vi är olika och ser olika på sådana här ingrepp men jag är tveksam att man blir nöjd i längden. Man bör nog tänka sig för både två och tre gånger.
Kram kram

Jannike sa...

@Sarah - håller med dig, det är dyrt så kanske inte något man bara får för sig att göra på en kafferast. En filler injektion ligger runt 3 000 kr men denna behandling innebär att man fyller upp/ut ganska många delar av ansiktet.
Som jag förstått ska det hålla bra, man behöver göra lite små påfyllningar dock.

@Annika - Ja alla tänker nog olika, det var lite det jag ville syfta till när jag skrev inlägget och drog igång denna lilla "debatt" =). Jag har tyvärr inte info på vad som händer efter 10-15 år. Stureplanskliniken har nog info för den som vill veta mer. Vissa tänker kanske tvärt emot dig - vill inte lägga sig under en kniv, men har inget emot lite Restylane i djupare rynkor. Tur att vi alla är och tycker olika!

kram
jannike

Hörnhust nr11 sa...

Hej Jannike!
Ska säga att jag skulle nog inte ha lagt mig under kniven heller om det inte hade varit absolut nödvändigt. Jag hade så mycket överflödshud på ögonlocken att skinnet hängde ut/ned över ögonfransarna vilket blev skadligt för min syn. Jag säger varken bu eller bä om skönhetsoperationer eller sprutar in något i kroppen. Varje person avgör helt själv så klart. Men jag menar att man bör tänka till och fundera och ta reda på eventuella framtida konsekvenser ingreppet kan få. Du ska ju leva med detta resten av ditt liv.
Kram kram
Annika

Anonym sa...

Spännande, själv närmar jag mig 40 med stormsteg och var i New York på semester och blev insmord på bloomingdales och köpte ett gäng dyra krämer haha de vet hur de ska sälja till medelålders ; ) kram Sofia

ullrika sa...

Som sprutskraj och oblygt icke-fåfäng skulle jag i dagsläget inte göra några ingrepp (eller operationer), men jag har full förståelse för att mänskor väljer att göra det. Det jag tycker verkar vara fallet är att skönhetsfix verkar ha samma inverkan som tatueringar, har du gjort en vill du göra flera!

Eftersom detta blir vanligare och vanligare, inte längre bara überrika och hollywood-folk som förbättrar sig både via operation och framför allt via mindre ingrepp (fillers etc) så är väl också "acceptansen" större. För tjugo år sen tyckte nog många det var lite märkligt, idag är det som vilken ta-hand-om-dig behandling som helst känner jag?

Nu är jag några få veckor från 40 och kanske tänker jag annorlunda om några år. Just nu är jag iaf fortfarande nöjd med mitt lite åldrade utseende :)

ps. vilken intressant och sansad debatt det blev här!