måndag 8 december 2014

Kvinnliga NätverkJag har under våren och hösten haft förmånen att närvara vid några av de träffar det kvinnliga nätverket KlaraK har anordnat.
I torsdags gick den årliga KlaraK dagen av stapeln på Hotel Rival vid Mariatorget här i Stockholm och jag var på plats.

Martina Bonnier höll ett framförande på scenen där hon även hade med sig en eminent gäst, i form av Karin Gimfelt Ghatan, en av de två grundarna till märket Odd Molly.

Ni kvinnliga läsare av denna blogg, är ni med i något kvinnligt nätverk?
Jag gillar det där, att vi har forum där det finns plats och tillåtelse att stötta och heja på varandra. Ge den där dunken i ryggen som man kanske behöver. Och chansen till nätverkande, att träffa andra likasinnade men med andra erfarenheter och historier.


En föreläsare som jag tyckte var väldigt inspirerande var detta yrväder.
Emy Blixt som födde idén och grundade det otroligt framgångsrika företaget Swedish Hasbeens.
Just skorna är inte riktigt min stil, men j-vlar vilket driv den kvinnan har och vilket bevis på att en bra idé kan uppstå precis när som helst och var som helst och att det bästa man då kan göra är att lita på magkänslan och bara köra. Grymt imponerande resa den kvinnan har gjort och företaget är nu ett världsföretag där skorna har setts på i princip varenda Hollywoodkändis (ja de kvinnliga så vitt jag vet) som finns.

Nu var det ju också så att mina bilder som ni kan se inte blev de bästa. Det blir lätt så i en mörk salong, så därför har jag inte så mycket smaskigt att bjuda på i bildväg. Men utöver ovan kvinnliga förebilder fanns också Alexandra Pascalidou på scen samt Elisabeth Massi Fritz, advokaten som kämpar mot hedersmord. Amelia Adamo var också där och tog emot priset som årets KlaraK förebild. Många otroligt starka och inspirerande kvinnor som ni förstår.

Det skulle vara väldigt roligt att höra hur ni ser på kvinnliga nätverk. Är ni med i något eller är det något ni saknar där ni bor? Det är ett intressant ämne och jag är en av förkämparna för att vi kvinnor ska hålla varandra mer om ryggen och hjälpa varandra upp på stegen och in i styrelserummen mycket mer än vad vi gör idag.

KlaraK hittar ni HÄR om ni är nyfikna.5 kommentarer:

Mittgodastefinaste sa...

Jättebra idé! Skulle gärna vara med i något i någon form!

Skorna är min stil däremot kan jag säga och jag dreglar över båda de där blå paren!

Kram Jenny

Emschen sa...

Jag är tyvärr inte med i något nätverk alls, hade gärna velat vara med i ett kvinnligt nätverk.
Jag är alltid så fascinerad av kvinnor som har det där drivet, helt fantastiskt är det!

Välkommen Hem! sa...

Älskar att gå på sånna inspirerande föreläsningar men tyvärr lyser de med sin frånvaro här i vår stad.
Om jag bodde i Sthlm lovar jag dig att jag skulle springa på varenda ett och starta företag efter mina galna idéer som ständigt poppar upp i skallen på mig...!
Att vi kvinnor ska stötta varandra tycker jag är oerhört viktigt, tyvärr ser man mer avundsjuka hellre än den där dunken och klappen på axeln. Trist!
Kanske borde jag anmäla mig till den där hemsidan, ett led i rätt riktning!
Kram fina Jannike!
Judita

Hajan sa...

Jaa förr var jag med, då fanns det
massor med olika vägar att gå.
Nu i min ålder är det inget lockande.
Jag följer Forum på Svt 2,
oj vilka flickor som har muycket ett berätta om.
Nu är det ett tag sen ,men det är ju så mycket annat som händer nu,
det är inte lika roligt

god morgon från Hajan

Lena - gott för själen sa...

Åh, en sån där kväll som ger så mycket energi! Är inte med i nåt nätverk för tillfället. Har varit, men det rann ut i sanden. Och här i Enköping finns inget så vitt jag vet.

Kram Lena