söndag 8 juni 2014

Pingsthelgen
Pingsthelgen kom och gick och jag inser såhär flera, flera dagar efter mitt senaste inlägg att jag fortfarande inte riktigt är i form att blogga på samma sätt som tidigare. Det kommer att komma tillbaka, jag är helt övertygad , men just nu är det som om själen sätter stopp för allt extra arbete och styr mig mot aktiviteter där minsta motståndets lag gäller. 
Att läsa till exempel. Jag har haft en läs svacka på flera år. Visst har det blivit någon bok då och då, lite sporadiskt si sådär, men nu har det liksom vänt och jag släpar böcker med mig i princip var jag än befinner mig för att kunna stjäla lite tid att försvinna någon annanstans, när som helst möjligheten öppnar sig.


Det är lustigt det där, hur man fungerar. Inte så mycket att fundera över kanske, mer bara att hålla i hatten i kurvorna och åka med på livets vändningar med så mycket balans och ro i sinnet som möjligt.

Men en fin Pingsthelg fick vi, även om den blev rätt osynlig här på bloggen. Solen har strålat och jag (och min bok) har tagit alla tillfällen att få njuta av den. Brygghäng och årets första dopp i sjön har det också blivit och på kvällarna har jag suttit och lyssnat till fåglarnas kvälls-sång och blickat ut över det spegelblanka vattnet där ytan då och då brutits av någon fisk som hoppat till och skapat ringar på sjön.

Jag behöver inte så mycket mer än så för att verkligen uppskatta och njuta av det liv jag fått och som jag lever här med mina kära. Det är ganska enkelt egentligen.... när man tänker efter!6 kommentarer:

dnyahuset.blogspot.se sa...

Jag har inte heller läst en bok på säkert ett år. Jag surfar på bloggar istället. Men för ett par helger sedan började jag läsa en deckare ute i stugan och när man väl kommer igång med en bra bok, ja då kan man ju knappt vänta tills man får vända på nästa sida. Härligt!

Titta in hos Thess sa...

Jag är likadan när det kommer till böcker allt eller inget liksom ;)))
Antingen slukar jag flera på raken på nolltid eller så är det som nu inte öppnat en bok på jag vet inte när;))

Kram Thess

Lina sa...

Ja, men du, som jag känner igen mig. Jag kan knappt läsa ens. Har du boktips så mottager jag dem gärna! För tillfället tvingar jag mig själv att läsa och det blir Alice Munroes noveller. Då behöver man bara hålla koncentrationen uppe i ung 10 sidor. Toppen. Fina bilder, om än från pingsthelgen. Lika fina för det!

Life´s Silverlining and I sa...

Ja visst har vi mycket att glädjas åt! Tänker ofta på det. Tar också gärna boktips. Kram Pernilla

Ninelin sa...

Har inte ro till att läsa just nu. . . försöker stanna upp och njuta mitt i avslutningar, kalas och annat.

Kram N

Mittgodastefinaste sa...

Jag läser så fort jag kommer åt, älskar att läsa och får panik om jag inte har en oläst att börja med liggandes på sängbordet.

Vilka härliga semesterplaner ni har!

Kram jenny