söndag 18 maj 2014

Äntligen sommar


 Wow vilken helg vi har haft.
Sommaren har äntligen, äntligen kommit och de varma vindarna har  försiktigt smekt bara armar och ben. Årets första barfotaspring i gräset och gyllenbruna kinder.
Jag började med en ledig dag i fredags, för att följa med på den årliga utflykten med dagis. Med facit i hand kunde jag nog knappast ha valt en bättre dag. 
Vad den här helgen har gjort med min själ och mitt psyke är underverk och jag visste nog inte hur desperat jag faktiskt behövde tre dagar av total sol och ledighet.


Men som sagt. Det var den årliga utflykten i fredags. Även i år var platsen sköna Velamsund, alldeles här i närheten där vi bor. Det är otroligt vacker i Velamsund och bor ni i Stockhom med omnejd kan jag verkligen tipsa om en liten tur dit såhär på sommarhalvåret. Perfekt för en picknick i det gröna.

Dagen bjöd på en tipspromenad där vi promenerade genom Vitsippsbackar, Gullvivefält och Liljekonvaljbackar och där doften av hägg tillsammans med havsbris kittlade näsan och lovade ljumma sommarkvällar.Efter tipspromenaden blev det dags för lite strandlek i det iiiiiiisande kalla vattnet. Plask med fötterna slutade för vår del med ett par byxor som fick hänga på tork i ett träd eftersom någon satte sig på rumpan och blev lite blöt.

Lunch som fantastiske dagiskocken lagat serverades ute i det fria till hela gänget och sen var det spring i gräset, och lek för hela slanten medan jag kunde njuta av solens värmande strålar på en mjuk filt.

Ja, den här helgen har jag verkligen fyllt på den där tomma tanken av energi och den nya kommande veckan känns rätt så trevlig. Framför allt med tanke på att vädret tycks hålla i sig och att jag även denna vecka bara har fyra dagar innan ledighet igen.
Och fyra arbetsdagar, det borde man nog klara galant.


9 kommentarer:

Sahra sa...

Samma här. Förra helgen och början på veckan var en mardröm. När jag såg väderutsikterna bestämde jag mig snabbt för litet spontanbreak och det var det bästa jag kunde göra. Mår så bra nu. Sol värme o trädgårdsarbete var det som fick mig att fokusera och tänka klart o strategiskt. Härligt att höra om er sköna helg också
Kram

Lena sa...

Vad härligt det lät! Skönt att du är på banan igen!

Kram Lena

Casa of Mia sa...

Ser riktigt härligt ut , önskar dig en fin vecka! Kram

Jess sa...

Det låter (och ser ut) som en riktigt härlig helg!

Life´s Silverlining and I sa...

Man behöver ladda batterierna emellanåt. Hoppas du får tillbaka lite inspiration snart! Kram Pernilla

Emschen sa...

Visst är det lustigt hur man inte förstår att det är en stund i solen som man behöver för att orka mer.
Ser ut som om ni har haft det härligt!

Hajan sa...

TÄNK VAD EN SÅDAN UTFLYKT GÖR
NYTTA. MAN BEHÖVER EN SÅDAN PUFF IBLAND FÖR ATT VAKNA TILL LIV IGEN.
ETT UNDERBART INLÄGG OM VAD
VI KAN GLÄDJAS ÅT ENKLA SAKER

Ninelin sa...

Härliga bilder! Visst var det en fantastisk helg :-)

Nu kommer värmen tillbaka, YES!

Kram N

Titta in hos Thess sa...

Ja man måste verkligen lyssna på kroppen och tanka den energi man så väl behöver :))
Och härliga bilder på vår glada barn :)))

Kram Thess