tisdag 12 juni 2012

Den blomstertid nu kommer


Syrénernas tid och den blomma jag starkt förknippar med skolavslutning. När jag var liten plockade jag alltid ett stort fång syréner från trädgården och gav till fröken. Den ljuvliga doften får mig genast att förflyttas en massa år bakåt i tiden. Tillbaka till sommarfin klänning, flätor i håret, skrubbsår på knäna, myggbett på armarna och ett löfte om en evighetslång sommar.
Idag satt jag där i kyrkan igen, inte samma kyrka som tidigare men i kyrkan bredvid min äldste sons skola. Mina minnen som speglades i barnens förväntningar och lycka över att en hel sommar nu ligger som en öppen bok och bara väntar på dem. Tonerna av Den blomstertid nu kommer, Idas sommarvisa och I denna ljuva sommartid som gjorde att mina ögon vattnades och att jag nästan tvingade en tår att inte rulla nedför min kind.

Idag slutade han första klass. Han har nu gått sitt första riktiga år i skolan, många fler ska komma och många fler sommarlov ska ta sin början precis som idag. Och jag ska sitta där, år efter år, fälla en tår och till syrénernas doft och psalmernas toner ska jag minnas mina egna barndoms somrar.19 kommentarer:

Sahra sa...

Imorgon är det min tur att minnas och gråta en skvätt

Titta in hos Thess sa...

Jaa visst är det underbart,både med syrener och skolavslutning.
Kan för övrigt inte ens höra "Den blomstertid" på radion utan att stortjuta.
Så mig kommer dom väll få bära ut ur kyrkan den dagen det är dags för Ella att ha skolavslutning....stackars unge jag kan verkligen se det framför mig.

Men det är underbart det är det =)

Hoppas ni får en skön kväll.

Kram Thess

dianasdrömmar sa...

Samma här, grät en skvätt, sol, syrener och glass :) kram Diana

Anette-Ljusa drömmar på landet sa...

Det är så vackert med skolavslutningar..och alla har sina speciella minnen som gör att känslan blir så stark. På torsdag ska jag böla som en gris bara för att jag är så sentimental..då får mina barn sommarlov !

go tisdagskväll...kram anette

Lena - gott för själen sa...

Ja, det går ju verkligen inte att lyssna på de där visorna utan att ögonen tårfylls. En kompis hade filmat sonens skolavslutning och lagt ut på FB. Det räckte för mig.

Kram Lena

Paulina sa...

Åh jag gråter på allt sånt. Skolavslutningar, luciatåg. Allt. Även när jag jobbar(vilket jag ju ofta gör på just sånt...) får jag torka undan en tår.
Härligt ändå!
Kram

Mamma C sa...

Finns inget finare en skolavslutningar.
Kram Mamma C

Helenas enkla vardag sa...

Jaa jag gråter alltid av dessa fina sommar melodier och särskilt när de spelas i kyrkan!
Kram Helena

Mitt lyckliga lantliv ♥ sa...

Det går inte att vara på skolavslutning utan att fälla en tår. Så vackert, glädjefyllt och ibland vemodigt. När mina tjejer gick ur femman innebar det byte till en ny skola då vi bara har en lite byskola här där vi bor. Tur vi har lilleman nu som också gick ur första klass. Tillbaka till lilla skolan igen och dess fantastiska lärare. :)

Stor kram
Jeanette

Bara Sara sa...

Vi hade dagisfest häromdagen och jag upplevde samma sak. Att det är väldigt rart med alla barnen som sjunger om Idas sommarvisa.. Blev syrener på bild för mig med idag:-) Kram

Lina på rumochrabalder sa...

Det är så stort med avslutningar. Själv minns jag min mamma gråtandes när tonerna till den blomstertid spelades. Nu står jag där själv. Förstår det känns stort med din son.
Ljuvliga syrener. Här har de redan vissnat.
Kram!

Beautifulosophy sa...

Syrener är verkligen nostalgi och skolavslutning! Har vår på torsdag, tyvärr är syrenen i trädgården utblommad...så inga buketter till fröknarna:)
Kram Caroline

Anonym sa...

Those mugs are super nice, hte blue color is amazing :)

Lilla Majken sa...

Jag kommer säkerligen gråta en skvätt i morgon då det är största tösens tur att gå ut småettan. Just nu förundras jag mest över vart i hela friden det här skolåret tog vägen. Det var ju inte länge sedan de började.

Må så gott. Kram Therese

Life´s Silverlining and I sa...

Ja det har jag också gjort idag! Känt sommarens högtid! Blickar mig tillbaka till min egen barndom. Härligt! Första klass är något speciellt. Kram Nilla

Gunilla sa...

Nu du , nu har de varit här! De kunde väl stannat hos dig! Rådjuren, har ätit av alla mina fina rosor :(

tomas sa...

Stora Edward! Hoppas att vi ses SNART! Kram, Lisa

Lifestyle By Lena sa...

Åh va fint skrivet! Längtar tills mina blir så stora även om jag njuter av deras ålder nu också...

Kram

Lina sa...

Helt omöjligt att blinka bort tårarna på skolavslutning..och min stora går inte ens riktiga skolan än..Idas sommarvisa från små barnröster på dagis får mig på ett skönt sätt ur balans:-)

Kram Lina