tisdag 3 april 2012

Superwoman?


Ibland, när jag tycker att jag inte riktigt räcker till. Som igår till exempel. När man känner att man ligger ett steg bakom och inte är sådär bra på alla kanter samtidigt, så som man vill vara. Så som man matas med bilder om att man SKA vara som kvinna. Bra på alla nivåer helt enkelt. En superwoman!!

Då, då tänker jag på vad jag faktiskt gör egentligen. Hur mycket jag faktiskt åstadkommer. Även om jag inte lyckas hålla upp alla flanker samtidigt, så är det bra mycket ändå. Jag har ett mycket krävande heltidsjobb (skriver dock inte om jobbet här på bloggen), har gjort karriär får man väl lov att säga. Jag har TRE barn, varav den minsta faktiskt bara är ett år. Jag har ett hem som faktiskt enligt mig själv är rätt fint. Jag träffar mina vänner (kanske inte så ofta, men jag gör det i varje fall). Jag bloggar och jag fotograferar. Jag tar mig tid till läxläsning ompyssling och mys med mina barn. Jag föröker att ge dem 100% på helgerna. Jag tar dem med på äventyr. Jag bakar (ibland) och lagar mat, jag handlar och gör allt det där som alla föräldrar gör, inget märkvärdigt med det. Jag har en man som hjälper till 100%, det har jag, och det är jag väldigt tacksam över. Men ändå, när jag tänker på allt jag gör och hur jag får maskineriet att snurra och gå runt, då blir jag nästan lite stolt. Strunt samma då att man ibland får försaka något här och där. Att man inte alltid ligger längst fram i ledet.
Jag är ju Superwoman!

28 kommentarer:

Paulina sa...

Visst är det så! Så jäkla grym helt enkelt.
Kram

Helenas enkla vardag sa...

Absolut!! Rätt inställning! Tycker verkligen det låter som du är en superwomen!Var stolt!
Kram Helena

Sahra sa...

Du är verkligen en superwoman. Jag bara undrar vad du vill mer förutom allt du redan gör? Det är skönt att höra att du är så klok som ändå reflekterar och inte bara stressar omkring och är missnöjd över vad du inte gör eller hur du inte är. Mycket klokt att stanna upp och påminna sig om vad man faktiskt gör. Som mamma har man ofta dåligt samvete men alltså 95% av oss behöver verkligen inte ha det. Jag har ju haft lite det liv du beskriver. Karriär, små barn och så. Jag har inte varit den mest närvarande och tålmodiga mamman JAG önskade. Men mina barn har ändå utvecklats till fantastiska ungar. Så sänk kraven och njut här och nu

Kram

Mitt lyckliga lantliv ♥ sa...

Åh så klok du är!
Det är ju precis det där man ska göra. Tänka efter och faktiskt njuta av allt bra man gör och inte bara rusa på i 110 hela tiden.

Shit, du är ju faktiskt en superwoman...woman. ;)

Bamsekram till dig!

Jess sa...

Klart du är en superwoman! Väl rutet som Alex Schulman skulle sagt =)

dianasdrömmar sa...

Klokt av dig att stanna upp och tänka efter.Underbar bild på dig :) kram Diana

Limestone by the Sea - Victoria sa...

Klokt skrivet, man skall vara snäll mot sig själv! kram

Pernilla sa...

Du är klok som en bok! Jag borde tänka mer som du.

Kram P.

Titta in hos Thess sa...

Det är du verkligen,en snygg sådan dessutom =)
Just nu skulle du faktiskt få kunna länka över lite superkrafter hit.
För nu är Ella sjuk IGEEEEEN.
Tar tacksamt emot.

Många Kramar
/ Thess

Tina sa...

Det är ju livet som det är, när man har ambitioner. Det är bra, vi kvinnor borde lyfta upp varandra oftare än vad vi gör!
Vi flyger iväg allesammans i våra snygga superwomandräkter, tycker jag..

kramen

A House With A View sa...

En suuuupersnygg superwoman dessutom:)))Tänkvärda ord! Nog är det lätt att känna igen sig, att känna många gånger känna sig otillräcklig när man ändå gör sååååå himla mycket, pust!!!! Kloka ord!

Kraaaaaaaaaaaaaaaaam aka

Anna sa...

Klart du är en superwoman! Tänkvärda tankar du delar med dig av! Heja dig!

Anonym sa...

Supersnygg är du : ) kram Sofia

CreandoPhoto sa...

Helt rätt inställning. Allt det där vardagliga är det som gör oss till vardagshjältar. För det verkligen en kamp att hinna med allt. Och vi gör det tillräckligt bra. Det räcker!

Bra skrivet hörrudu :) :)

Kramar

Mamma C sa...

Mycket kloka ord från en superwomwn.
Kram Mamma C

HOUSE of ADELA sa...

Å jag håller med, du är en superwomen! Snygg dessutom som få och trevlig!!;) Visst är det fantastiskt att egentligen alla vi kvinnor hinner med det vi gör...ja å kanske männen med då;) Nyyyyfiken på ditt jobb,, kanske vi inte ska avhandla här;)

Kramar
Adela

Lifestyle By Lena sa...

En mycket klok superwomen måste jag säga! Tack för att du fick mig att stanna upp och tänka till en stund, det är ju ofta lätt att man bara hamnar i negativa tankar om att kan inte räcker till trots allt man gör.

Önskar dig en fin dag!

Kram

Hajan sa...

Du är ju perfekt lilla vän,ändra inte på Dig Du håller ju
ställningarna.Jämför Dig inte
med andra huvudsaken är ju att
familjen är nöjd Du är toppen

Vardaxlyx sa...

Du är en klok och snygg kvinna =)
Önskar dig en trevlig dag!
KRAM

Helena Helberg sa...

Klart du är en superwoman! Det bästa resultatet är livsglädjen man ser i sina barn. Ett ärligt resultat som speglar ALLT man faktiskt gör. Man måste få njuta lite av livet som småbarnsförälder (inkl. bad hairday, rörigt hem och att bara få vara!) och inse att allting faktiskt inte är perfekt, inte för någon :)
Ha en fin dag! Kram!

Lilla Majken sa...

Skön inställning! Säger som Tess: skicka hit lite krafter, sjuka barn igen!

Kram Therese

MK Photography sa...

Klokt & bra skrivet fina du! Och finfin bild på dig!! Kram Malin

Enkel stil sa...

Du är en klok och snygg superwoman!

Kram

Unknown sa...

Det här var tamejtusan det BÄSTA jag läst på länge!!!
Shiiiit vad du är bra.

Annika sa...

Klart du är! Och du behöver inte ens vara så perfekt för att duga.
Duger gör du hur som helst. Genom att bara vara du. Hur du än vill vara.
Allt du presterar säger inget om ditt värde men du skall såklart vara fett stolt över att du är så duktig. För det är du.

Kram

Beautifulosophy sa...

My god U are superwoman! Bra skrivet, och så bra att du lyckats vända på det och tänka på allt du gör, istället för det vanliga, vad man inte gör...fast du glömde nämna att du ser väldigt piffig ut också! Sånt tar ju också lite tid, fast den tiden helt klart minimeras med tre barn:)

LIVSGLITTER sa...

Tycker vi kvinnor över lag är ganska duktiga på att göra 10 saker samtidigt. Vi är superkvinnor och kommer alltid att vara ♥ Så söt du är!!! Ha en riktigt fin påsk vännen.

Anonym sa...

Jag kan inte låta bli att haja till över din kommentar att du har en man som "hjälper till". Det förutsätter ju att hemmet och barnen är ditt ansvar, som han storsint tar av sin egen tid för att hjälpa till med. Känns inte särskilt modernt... En man kan inte " hjälpa till" med sitt hem lika lite som han kan "vara barnvakt" åt sina barn.
/Amanda K