fredag 28 oktober 2011

FörberedelserSå. Pumporna skulle skäras till. Vi var laddade. Det var fredag. Edward var glad när jag hämtade honom i skolan, bara det! Vi tog en tur till Systrana Delselius och Halloween fikade. Under protester åkte vi sen vidare till Plantagen för att handla höstlökar. Den äldste vägrar kliva ur bilen. När vi kommer tillbaka har han somnat. Sover hela vägen hem och när han sovit en bra stund i garaget väcker jag honom med lockelser om att nu ska vi minsann skära till pumporna. Han kommer in. Sur. Går förbi oss. Muttrar. Går till Tv rummet. Startar Wii spelet. Jag försöker locka och få honom att komma och hjälpa till. Det är ju trots allt mycket för hans skull vi gör detta. Blankt nej. Nej, och du kan göra det åt mig.
Är det så?
Ja, så är det. Trött och butter. Vi andra tre. En stor och två små. Kanske för små, tar sig an uppgiften. Det går bra. Jag ritar och skär. Elise gröper ur. Eller, nej, hon rör om i skålen där vi lägger det urgröpta.
Ok, bra så!
Han, den minsta. Han äter pumpakärnor. Eller fruktköttet. Eller nåt annat. Vem vet? Nåt äter han i varje fall. Och gott är det minsann.
Jo, jo.
Och sen bläddrar han i tidningen vi har som skydd. Och hon, jo hon rör, och rör, och rör. Och kärnorna flyger. Och snart har vi pumpakärnor över hela golvet. Och han den lilla, han är alldeles kladdig av all pumpa han ätit. Och jag, jo jag försöker få dessa pumpor något sånär att likna riktiga Halloween pumpor. Tillslut är vi nöjda, alla på olika sätt. Vi tänder ljus och ser våra skapelser brinna i höstmörkret.


Inga kommentarer: