tisdag 7 april 2015

Påskmiddag


Jag hade väldigt storstilade planer inför den här Påskhelgen. Planer som lite gick i stöpet men på det hela blev bra ändå.

Jag gillar verkligen högtiden Påsken. Maten är god och fräsch och jag brukar varje år anstränga mig för att komponera ihop flera dagars spännande menyer. Även i år gick jag ut hårt. Hittade en hel drös smaskiga recept som jag planerade laga. Tyckte jag låg väldigt bra till och var ruskigt smart eftersom mycket av "buffématen" skulle gå att förbereda i god tid innan.

Hm, ja, tanken var god, men i onsdags stod jag där med mina recept i handen, timmen var sen och jag insåg att det fanns inte en enda chans i världen att jag skulle hinna förbereda något än mindre åka och handla innan familjen skulle trilla in på fredag förmiddag. Skärtorsdagen var jobbdag för mig och med heldags möten, dessutom skulle A vara borta på kvällen så jag skulle vara själv med alla barnen och alltså inte kunna ta mig till en affär för att storhandla inför Påsken.

Då slog den geniala tanke mig att köra lite nätshopping med hemleverans. Så mitt i natten mellan onsdag och torsdag lade jag min beställning hos Mathem, och medan jag fortfarande var på jobbet på torsdagen levererades all mat till dörren. Mycket smidigt minsann. Så det blev Påsk i dagarna flera och maten blev precis så god som jag hade hoppats!


Jag brukar väva in lite gula toner i Påskdukning men i år gick färgerna i skiraste vitt och med grönt i olika nyanser.
Istället för påskhönor fick aran på servetterna från Day Home agera påskfågel och lite prickiga fjädrar från rapphöns och silverägg fick smycka bordet.Min Påsktårta som jag serverade under Påskaftonen gjorde succé. Blev rätt impad av mig själv faktiskt =)

Jaha, och nu är Påsken över för denna gång. Våren kom hit till Stockholmsområdet ungefär samtidigt som Påsken tog slut. En kort arbetsvecka denna vecka där jag försöker att kombinera arbete med att även kunna ta hand om den 11 årige påsklovsfiraren. De två små går på dagis/fritids tisdag och onsdag denna vecka och sen får de några dagars lov igen.
Inte helt lätt att få allt att gå ihop, men idag har vi kunnat sitta en stund ute i den varma gassande solen och känt hur livsandarna åter vaknar till liv.

En ledig Påsk, god mat och en begynnande vår har gjort underverk med i varje fall mitt sinne.


10 kommentarer:

Finaste mattan sa...

DEN tårtan hade vi gärna tullat på lite grand... : )

Sahra sa...

Samma här. Så ljuvligt. Har tagit ledigt to-fre för att njuta. Och rensa lite ogräs. Påsken hos oss bjöd pp kontraster. Segling några dagar. Sedan skidåkning.
Din dukning är som vanligt jättefin. Älskar det vita o gröna
Kram

jannice lindell sa...

Vilken himla fin påsktårta. Den ser ju så god ut :) Kram

Välkommen Hem! sa...

Jamen!! Du är ett geni! Bra där att du till slut fick till det, och den där tårtan, den såg riktigt SMARRIG ut!
Haha, vi hade också de där Day-servetterna hos oss, kolla min dukning, så vi måste ha tänkt samma tanke! hihihi
Kramar,
Judita

Hajan sa...

dET VAR VERKLIGEN EN FIN TÅRTA,
HAR DU GJORT DEN SJÄLV, ELLER ?

Mittgodastefinaste sa...

Tårtan ser helt fab ut!

Har aldrig provat näthandla mat men gudarna ska veta att jag borde prova. Allt som oftast rullar jag ut sist från matbutiken och vakten säger godnatt till mig och låser...

Kram Jenny

Simone sa...

Hello, hope to hear from you soon. I miss your stories and beautiful photos.
Kind regards, Simone (from Australia)

Anonym sa...

Lagt ner?

Hajan sa...

Vill bara passa på och tacka för åren som Du bloggat först på.
Förstår nu att Du inte kommer tillbaka hit, utan gått över till Instagram ??

Så tack lilla vän och hälsa de rara ungarna från Gammeltanten

Anonym sa...

Ska jag radera den här bloggen från favoriter. Har du slutat? Svara gärna ja eller nej här i komentarsfältetet. Håller på att rensa bland favoriter och vill gärna veta om du är värd att behålla?