söndag 22 mars 2015

Någon som provat?Någon som provat dessa exfoliating socks?

Jag hittade de här i en affär för ett tag sedan och de blev liggande hemma i ett skåp tills för två veckor sedan när jag fick för mig att testa.
Ett par "plastpåsar" man trär över fötterna och sitter med i nittio minuter innan man spolar av dem och väntar på resultatet.
För resultatet låter vänta på sig ca 7-10 dagar - och det blev jag minsann varse förra söndagen på yogaträningen när jag i salen tog av mig mina strumpor och gjorde mig redo för ett pass yoga. 

Oh my god - mina fötter smulades sönder under mig på mattan och jag skämdes som en hund. Folk runt omkring i salen måste ju ha trott att jag hade skabb eller någon galet allvarlig hudsjukdom så som det såg ut runt omkring mig. Fy tusan vad det såg ut och hade jag vetat att mina fötter skulle välja just där och då att totalt byta skinn hade jag nog inte valt att gå på ett yogapass.

Men bytte skinn det gjorde de och där med basta. Några dagar senare hade jag babymjuka fötter utan minsta förhårdnad eller spricka så de där plastsockorna var effektiva trots allt. Sen kan man ju kanske undra vad som är i de där sockorna som gör att skinnet liksom dör och trillar av - det kanske inte är heeeeelt hälsosamt? Någon som vet?

Hur som helst effektivt var det och vill ni ha babymjuka fötter till sommaren kan jag tipsa med rådet att göra den här behandlingen i god tid före sandalpremiären. Veckan innan en fest med bara fötter i höga klackar är inte heller optimalt. Och som sagt jag rekommenderar inte heller ett pass yoga barfota i en sal med en massa okända människor när fötterna väljer att ömsa skinn.


7 kommentarer:

Lena - gott för själen sa...

Haha, fy vad jobbigt. I såna där lägen vill man liksom sätta upp en skylt för att förklara situationen.

Kram Lena

Välkommen Hem! sa...

Ber om ursäkt men jag sitter här och asgarvar åt din händelse! :-)) Fast jag förstår att det inte var speciellt roligt för dig just DÅ, sötnos!
Det där låter som en kur för mina fossingar, så det måste testas! Undrar bara när...? Kanske till påsklovet då, när man inte har något inbokat... hihi!
Kram och tack för tipset!
Judita

Emschen sa...

Hahahaha Gud va jag hade skämts!!!
Jag har ingen aning om vad som är i såna påsar men jag kör med farmors tips grönsåpa i en plastpåse som man sätter foten i och sen en raggsocka på, död hud filas enkelt bort sen och babyfötter kommer fram. Ingen otrevliga överraskningar då.
Ska se om jag kan hitta vad det är i såna påsar som du använt.

Ulrica sa...

åh, jag har provat andra varianter av såna sockor så jag kan tänka mig hur det såg ut i yoga-lokalen :)). Men bra är det!!

KRAM

Mittgodastefinaste sa...

Näää just på yogan! Jag blir ändå frestad att prova!

Hoppas att allt är bra med er Jannike!

Kram Jenny

Finaste mattan sa...

Effektivt men pinsamt resultat...
: )

ullrika sa...

Haha! Det är ju taskigt att skratta men såhär i efterhand kan säkert du också le åt dina skinömsande tassar på yogan :) Jag har inte testat såna där men plötsligt känner jag mig både nyfiken och o-sugen liksom...! Står det en varningstext på förpackningen? 7-10 dagar är rätt vagt för att våga gissar när det bryter ut menar jag :p

Hittade hit idag. Ska snoka runt lite, här ser väldigt trevligt ut!

Önskar en härlig vår!