fredag 9 januari 2015

Nytt år nya vanorYogamattan ligger utrullad i gästrummet, nu är det nya tider som gäller!

Halloj fredag!

Idag firar vi födelsedag här hemma igen, mycket fester och presenter just nu och hu vad "fattig" jag känner mig. Idag firar vi en 42 åring och jag ska göra födelsedagsdrink och middag ikväll.

Men för mig är det nya tider, jag antar att det är så för många med en fresh start på nya året och när man kanske fått lite för mycket av det goda under julen.
Jag äter ju generellt ganska bra, inte så mycket socker eller onödiga kolhydrater men jag ska erkänna att dessa mörka månader som November och December har jag unnat mig själv, och det har hundra procent varit ett medvetet val. Självklart ska man äta det man vill under julen men mina 2 månader kanske var att ta i.

Hur som helst jag har kickstartat med en "Sockerfri Januari" och tänker under Januari månad, ända till och med den 29e när jag åker till Alperna, inte äta varken socker eller onödiga kolhydrater, en lowcarb diet alltså, något åt LCHF hållet. Min vän Petra som är utbildad kostrådgivare och tidigare har hjälpt mig har tagit initiativet till Sockerfri Januari och jag hakar på. Kika gärna HÄR på hennes hemsida om ni vill ha hjälp med kosten - verkligen bra säger jag som försökskanin.

Om ni minns var ju mitt nyårslöfte att få in yoga i mitt liv igen och jag kan faktiskt berätta att jag fått in hela fem pass senaste dagarna. Mitt mål är att försöka få in det som rutin. Det behöver inte vara långa eller sjukt jobbiga pass, hellre kortare pass flera gånger i veckan, så jag är hoppfullt optimistisk att jag ska klara detta. Jag känner redan i kroppen hur bra jag mår och längtar till dess att jag kommit lite längre och fått in smidigheten och styrkan lite mer. 

Jag har insett att jag inte riktigt hittar tiden till yogapass på gymmet eller studio men hemma funkar perfekt eftersom jag då kan göra det när det passar mig. Dagens andra tips blir därför Yogobe som är en prenumerationstjänst som ger access till flera hundra yogapass och instruktionsfilmer. Superbra, jag körde de tre "fria" dagarna och blev hooked, så nu har jag signat upp mig och får jättemycket inspiration och hjälp till att yoga hemma. Toppen.

Som sagt, nytt år och nya vanor - jag ska kämpa för att hålla i dessa, det ska jag, men ikväll kör vi födelsedagsfirande... igen.


6 kommentarer:

jannice lindell sa...

nytt år och nya tider. Skönt med yoga matta en sådan skulle jag med vilja äga!=)

Ulrica sa...

Jag hejar på och inspireras av din beslutsamhet :). Jag var 100% fokuserad i början på året och ville kämpa av mig med onyttiga vanor som kommit under julen men så fick jag ett besked som gjorde att jag tappade fotfästet och tröstätandet stod och knackade på dörren :(.
Nu måste jag se framåt istället. Så jag läser dina ord om och om igen och hämtar tillbaka motivationen :).


Önskar dig en jättemysig söndag i vårt fina vinterland!
KRAM

Mittgodastefinaste sa...

Jag ska testa de där fria dagarna! Är lite i yogatankar.. Annars har jag helt fastnat i pilates nu och tycker det är så fantastiskt kul.

Vi har också alla födelsedagar nu!

Grattis till 42åringen också då!!

Kram Jenny

Ninelin sa...

Duktig du är! :-)

Kram N

Queen of Kammebornia sa...

Det är så himla skönt med yoga! Nu fick jag lust att börja igen! Stor kram till dig!

Hemma på Sjuan sa...

Bra sätt att starta nya året. Heja dig! Spännande med olika fredagsdrinkar. Önskar dig en trevlig helg kram Suss