tisdag 25 december 2012

Julafton


En härlig och väldigt intensiv Julafton hade vi igår. Det var barnens dag och det märktes på alla sätt och vis. Vår dag började traditionsenligt med att tomten hade varit förbi under natten och stoppat små klappar i de upphängda julstrumporna, även granen hade fått en stor härlig hög under sig vilket såklart gjorde att det kliade rejält i små nyfikna fingrar under hela dagen.


Efter en lång härlig frukost väntade vi in resten av släkten och kusin Filip anslöt till den glada barnskaran. Stoj och lek och förväntningarna låg som en lätt dimma i luften. Den stora och eviga frågan var NÄR kommer tomten och NÄR ska vi öppna julklapparna?
 

Men så äntligen, någongång framåt kvällen dök han äntligen upp. Ett litet ljus som först bara syntes långt upp i skogen men som blev starkare och starkare ju närmre han kom. En glad och ropande välkomstkommitté tog emot i farstun.Och så.. äntligen, efter en hel dag, ja egentligen flera månaders väntan fick de snälla och fina barnen äntligen de julklappar de så länge väntat på och som de så väl förtjänat.


Och efter en galet intensiv men härlig dag, stupade den trötta mamman i säng, med ett leende på läpparna och tänkte att Julen - den är bra fin ändå!

9 kommentarer:

CreandoPhoto sa...

Härliga jul när den är som den ska! Önskar er den bästa fortsättningen :)

Hajan sa...

Så härligt med barnen,de väntar och väntar så äntligen är han där.
Det var första gången vi inte hade någon tomte,de små liven var ju inte med i år. Men vi saknade honom,det lik som hör till.
God fortsättning önskar jag Dig/kram Hajan

Lena - gott for sjalen sa...

Älskar bilden på barnen i hallen!

Kram Lena!

Hemma på Sjuan sa...

Härliga julbilder! Så kul att se de förväntansfulla barnen :)
Ha en fortsatt skön julhelg, kram kram

Unknown sa...

Så härligt (och intensivt) som en jul ska vara!
God fortsättning,
Ulrika

Mamma C sa...

Vilka fina och härliga julbilder.
Kram Mamma C

Två Trappor sa...

Så otroligt vackra bilder! Sinnebilden för en underbar jul med söta förväntansfulla barn och härlig julstämning! Jag somnade också med ett leende då jag visste att min prins hade haft en härlig julafton och var glad över sina klappar. Bästa julklappen för en mamma :) Kram & god fortsättning!

Charlie sa ... sa...

Vackert och stämningsfullt! Tycket om Tomtens kappa ;)

Så härlig julafton ni haft.


God fortsättning

Kram!

Maj sa...

God fortsättning! Så jättefina bilder! Påminner mig om de många jular jag firat tillsammans med maken syster och min svåger som var präst. Det var riktiga "sagojular" och är nu fina minnen. Då kom alltid Tomten med lykta ,svåger + min yngste son, och liten Nisse gående emot prästgården och alla, liksom dina i hallen, välkomnade dem.....
Vilket fint julbord du har i ditt förra inlägg.