söndag 28 mars 2010

RegnbågenÄntligen är dagisplatser helt klara för båda barnen. Edward fick redan i slutet av februari plats på Regnbågens förskola i Kummelnäs, med start redan från 1a Mars. Vi valde att vänta med starten till nu efter Påsk så att han skulle få tid att vänja sig vid flytten samt få tid att ordentligt lämna älskade Centralvakten och Bullerbyn. Nu är han redo för nya utmaningar, onsdag är sista dagen på dagis i stan och direkt efter Påsk börjar livet på Regnbågen, avdelningen Morran.

Elise däremot var inte välkommen någonstans, tydligen väldigt många barn i kö överallt och speciellt i hennes ålder. Vi tackade ja till Edwards plats, först och främst av den anledningen att det är 9 st barn på samma avdelning som ska börja samma skola till hösten. Tror det blir skönt för honom att lära känna lite barn i området redan nu innan sommaren och framförallt innan skolstarten.

Elise fick bli ett senare problem tänkte vi. Hon får väl gå kvar på Centralvakten/Solsidan så länge som möjligt (15e maj) och sen får vi väl lösa problemet efterhand. Solsidan är ju en sådan underbar avdelning så det känns inte rätt att ta bort henne därifrån och placera henne på något provisoriskt ett tag, för att efter sommaren förhoppingsvis få något i närheten.

Ibland ska man dock ha tur, det visade sig att någon tackat nej till en plats på Regnbågen och eftersom Edward nu är inskriven där får Elise syskonförtur. Helt otroligt. Från plats 96 i kön till att komma in med start 1a Maj på avdelningen Knyttet. Lärdomen från detta är dessutom att det alltid lönar sig att ligga på och jobba för att få det man vill ha. På sätt och vis har jag väl snackat in barnen på detta dagis, med lite hjälp av Jonas och Lotta som har Matilda där (som också börjar Sågtorpsskolan i höst) och tvillingarna John och Klara som börjar på Regnbågen efter sommaren.

Inga kommentarer: