måndag 6 maj 2013

Stora Bloggdagen - från min sida sett


Såhär en dag efter är jag fortfarande alldeles full av intryck och minnen. Sakta har de börjat sjunka ner, precis som damm som landar efter att blivit skakat från en matta, men fortfarande vissa små partiklar som virvlar runt och då och då påminner om gårdagen med ett litet pirr i magen. Tänk att det är över nu, och tänk att jag gjorde det. Och tänk - jag lever fortfarande.
I lördags glittrade jag i guldig paljett topp från Valerie och idag glittrar det i hjärtat när jag tänker tillbaka på alla härliga underbara människor som kom och som jag hade alldeles för lite tid att prata med. 


Men dagen började såhär - med den här galna kvinnan. Min bästa vän Katti som sjöng schlager i micken tillsammans med konferensvärdinnan när jag anlände till hotellet nervös och stirrig. Men hon var inte nervös, hon var en klippa tillsammans med Thess, som anlände dagen innan och fick slava med lådor, kartonger och priser till 130 kvinnor.


Tre mycket välfyllda prisbord och jag kan lova, att såhär såg det inte ut kvällen innan... det var mer hm... kaos då..


Men till slut var allt i ordning, goodiebags i långa rader runt om i lokalen och "scenen" var riggad. Vi var färdiga att släppa in 130 förväntansfulla kvinnor.


Föreläsarna på frontrow och ett hav av deltagare bakom.


Malena (Malenami) var först ut och berättade om sin resa, från det att hennes mamma tyckte att det minsann kunde vara något för Malena, det här med att blogga till vistelser i New York och Eva Attlings "bloggmusa".


Sen klev fina Jannice (Add Simplicity) på...


Och vi var båda fnittriga och tyckte att det var så konstigt och roligt att vara två om just det namnet. Det är som ni kan förstå inte något som händer någon av oss speciellt ofta. Typ aldrig. Så nu har jag min namne, och inte vilken namne som helst minsann. 
Min enda tidigare relation till någon med samma namn som jag själv är Jannike Björling och det känns ju inte helt "up to date" om man säger så.


Jannice berättade kort om sin väg från blogg till företag men lade den stora fokusen på att lära oss hur man inreder enligt Feng Shui. Detta var ett ämne som fick igång publiken och frågorna till Jannice ville aldrig ta slut. 


Starka Maria (Made by mary) chockade nog alla lite och mina ögon var tårfyllda när hon berättade sin historia.


Kamerorna smattrade hela dagen och det fotograferades till höger och vänster, 


 Och då valde vissa att se ut såhär...
...kolla Malenami, hon kan inte ens bli ful när hon gör grimaser... annat är det med människan längst ut till höger..


Och vid slutet av dagen inspekterades priser och goodiebags..


.. och jag kraschade på hotellrummet innan det var dags för mig att svida om för middag. 
Jag hade fått ett fantastiskt fint rum av Clarion Hotel. Ett hörnrum med glasväggar runt om och 180 graders utsikt över Stockholm och Globen. Mycket trevligt och där hade jag lätt kunnat stanna hela kvällen för vid det här laget var jag heeeelt slut.
Men det var bara att packa ihop spillrorna av mig själv och bege mig ner till middagen.


Och där i baren hade tjejerna redan startat och det minglades och kramades och tjoades och ja, en och en annan drink såg jag också slinka ner. I baren fann jag också en av de tre män som varit med under dagen. En så länge var han ensam tupp i hönsgården, men det skulle snabbt förändras...  men än så länge var vi mest tjejer..


Sofia från Hildas Hem i mitten, flankerad av två sköna bönor som jag tyvärr inte minns namnet på. (skriv i kommentarsfältet om ni vet vilka de är)


Amazonerna från Skåne var det drag i hela kvällen. Ja men ni ser ju att jag liksom har fotograferat dem i från grodperspektiv. Då är jag ändå inte SÅ himla kort och hade dessutom en decimeter klack.. jo långa var bara förnamnet på Iris, Krannina och Paulina.


Vid DJ båset blev det drag framåt kvällen och goodiebags blandades med hockey utrustning när alla norska hockey män gjorde intåg. Ingen kunde ju liksom undgå att hela hotellet kryllade av Norska, Danska och säkerligen ett antal till hockeylag och supportrar.


  Judita och tjejerna från Salt & Stil höll också fanan högt!


Ja, och kvällen var väl relativt städad och lugn ända till den här norske mannen, som senare blev döpt till "Chefsbloggaren" tågade in och promt skulle bjuda på vin. Och det fick han såklart och där och då började kvällen spåra ut...



För helt plötsligt kom vi över Tommy och sen barkade det åt alla världens håll och Tommy hade helt plötsligt en blogg och en turné och stora planer för en framtid i rampljuset. 
Men ni fattar nog inte, jag har skrattat så jag har gråtit och så här i efterhand kan man ju undra vad stackars Tommy egentligen tänkte om ett gäng galna tjejer som skapade hashtaggar och headlines på löpande band, kallade honom för Morten Harket och sjöng Aha låtar så att DJn nästan fick höja ljudet för att kunna höras.. ...typ... Den som vill kan kolla in #tommyontour på instagram så kanske ni får en hint om vad som pågick där under småtimmarna och slutet av Stora Bloggdagen. 

Strax före tre packade jag ihop spillrorna av mig själv och kröp upp på mitt rum - men då fanns det fortfarande bloggtjejer och norska män som dansade och inte hade tankar på att sluta kalaset.

23 kommentarer:

mammaxtre sa...

Vi är många som har dig att tacka för mycket. Det var så jätte trevligt! Gör gärna om det igen. Jag kommer :-)

Ha det gott

Dagdrömmar och verklighet sa...

Bloggdagen verkade väldigt lyckad när jag läser på olika bloggar, bra ordnat och grattis till dig! =)

Ha det gott, kram från Malin

Välkommen Hem! sa...

Haha! Den där Tommy-on-Tour-grejen var ju bara för rolig! Snacka om att grabben hade tålamod... Tänk att få bli Superstar över en natt och inkastad i Bloggvärlden av galna medelålders kvinnor!
Och du, på tal om att chartra ett plan till nästa Bloggevent: du ska se att SAS ringer självmant snart
;-)

KRAM! Judita

Frostrosor sa...

Hihihi, sitter och småfnissar här! Vilket party! Tur man inte var med och gjorde bort sig ;-)
Jag och väninnan kombinerade ju bloggdagen med en familjehelg i stan, så vi tog en taxi till Kung Carl, mötte upp våra familjer istället och hade lyxen att bli uppgraderade. Pelarsäng, kakelugn och badkar mitt i rummet tyckte min gravida väninna inte var fy skam! :-)

Hemma på Ekbacken sa...

Tack snälla för en så härlig dag med tankeväckare, skratt och massa prat.
Synd bara att jag inte kunde vara med på middagen. Den verkade helkul.
Kram Linda

Books ABC sa...

De sköna bönorna du tappade namnen på är Malin och Hanna.
Malin: http://malinsblog.wordpress.com
Hanna: http://hannahrna.blogspot.se

Tack för en trevlig dag, det gjorde du bra! :)

Hajan sa...

Det var nog bra att jag var hemma tror jag.
Gamla gummor skall inte vara ute på¨sådant,
då kanske jag brutit en höft till-
Nej jag bara skojar Grattis till en lyckad bloggträff.
Kram hajan

HOUSE of ADELA sa...

Gud så kul ni måtte ha haft!!=)

Kram
Adela

Victoria - Elvira Spekulerar sa...

Tack tack tack underbara Jannike för att du gjorde den här dagen och kvällen möjlig. Även vi bloggerskor måste ju få chans att ha konferenser och firmafester.

Kramar i massor

Victoria

Paulina sa...

Ja,tack igen! Jäklar vad du är grym som ordnat detta. Och jag undrade lite över det där med tommyontour ;)

one look sa...

Jag kan bara säga att jag uppskattar att värdinnan kröp upp så pass sent ändå ;-) Mycket bra gjort.
Du minglade dessutom med alla. Så av mig får du en stämpel därbak som det står OK på.

Stor Kram LiseLotte

Marika sa...

Tusen tack för en jätte trevlig dag, det gjorde du förträffligt bra, synd att jag inte kunde vara med på middagen!

Kram

www.saltostil.se sa...

Tack rara du för en fantastisk dag, så bra ordnat, vilket jobb du gjort! En dag som gav oss massor av inspiration och glädje! Ser redan nu fram emot nästa gång!!!!
Tusen tack!
Frida och Michaëla
www.Salt&Stil.se

Krannina sa...

Tack för en helt fantastisk dag och kväll - det gjorde du bra!
Så himla kul att få vara med om detta!!

Amazonerna från Skåne - hahahahaha :-D

Kramar

Mary - m.ade b.y m.ary sa...

Hihi, jag kanske skulle ha förvarnat :p Det var ett sant nöje att få dela med mig, så länge jag berör en enda person så är jag nöjd och glad! <3 Tack goding!

Helenas enkla vardag sa...

Vilket underbart inlägg och vilken dag! Helt underbar, det enda tråkiga var att jag inget vann och att dagen/kvällen var alldeles för kort och Söndagen, liksom bara försvann och alla var borta! Så ett chartrat plan nästa gång!
Kram duktiga du!
Helena

Lena - gott för själen sa...

Haha. Vilket skönt inlägg! Supertack för ditt fina arrangemang.

Du det där med planet nästa gång, jag kommer!

Kram Lena

Life´s Silverlining and I sa...

Underbart inlägg! Kram Nilla

Tina sa...

Det var riktigt kul att ses, det fanns gott om glada norrmän där. He he he...

kramen

Prinsessorna på Bellevue sa...

Duktiga du! Tack för att du ordnade detta helroliga evenemang! Helt underbart och jättekul! Och du glänste verkligen som en superstar i din vackra guldblus! :)

Kraam
Petronella

Anonym sa...

Tack för att du fixat en så fin dag och kväll. Så himla bra jobbat! O även jag var lite nyfiken över den där Tommy on tour grejen :O)) Kvällen blev allt lite suddig... *s*

mitt hjärtas fröjd å glädje sa...

hihi..ni verkar verkligen ha haft en riktigt rolig dag där och jag kan se er framför mig där framåt natten oxå:)
Jätte kul att få se alla fina kort från dagen.
Kram Jennie

Helena - amelia.se sa...

Tack, stort tack för det jättefina arrangemanget du skapat. Och med bravur dessutom. Hoppas verkligen att du fick blodad tand och vill och orkar göra om det. Vet att vi var många som kände "detta gör vi om".

Här kan du läsa mitt inlägg från dagen och med snygga bilder på dig:
http://blogg.amelia.se/hemmamedhelena/2013/05/05/stora-bloggdagen-stora-upplevelser/

Återigen; stort tack!!
Kram
Helena