fredag 4 juni 2010

Utspark

Förväntansfulla barn
Utspark genom fönstret på dagis

Redo för Cykeltur till hemlig strandNu bär det av


Middag i trädgården på Dagis


Igår var det den stora "Utsparksdagen". Alla barnen på "Morran" som börjar skolan till hösten blev ordentligt utsparkade från dagis som en cermoni för att man blivit "stor" och snart inte längre är ett dagisbarn.
Eftermiddagen började med att alla barnen fick en spark i rumpan av fröken Margaretha ut genom fönstret där föräldrar stod och applåderade och tog kort. Väl ute fick man en present av fröken Susanne. När utsparken var avklarad bar det av med cykel till "hemlig badstrand" där en glassgubbe väntade med glass i stora lass. Det var bad och lek innan man cyklade tillbaka till dagis där några föräldrar hade förberedde middag enligt en meny som barnen helt själva hade önskat för denna stora dag.
Förrätt - Sushi
Varmrätt - Pizza, Mjölkstuvade makaroner, köttbullar och prinskorv
Efterrätt - Pannkaka, grädde och sylt
Efter middagen var försvann barn och fröknar iväg på en hemlig aktivitet och när de kom tillbaka var de föräldrar som hade hjälpt till med middagen borta. Sen blev det bus och mys och alla barnen sov över på dagis.
Dagen efter (idag) var några andra föräldrar på plats klockan 7 och serverade frukost, också efter barnens önskemål. Allt hade gått bra under natten och alla barnen hade sovit över. Vilket härligt minne för Edward!
1 kommentar:

Gunilla sa...

Kan man sova ensam borta då är man verkligen stor.