torsdag 24 juni 2010

Tufft

Förra veckan var helt klart en av de jobbigaste och tuffaste veckorna på mycket, mycket länge. Kl 07.00 på tisdagens morgon landade jag i Sverige efter 6 dagar i Chicago och 3 i New York. Jag hade inte hunnit mer än sätta på telefonen när jag hörde ett meddelande från Andreas om att Elise var sjuk och jag måste komma hem och vara hemma med henne. Sen följde en vecka av ytterligare sjukhusbesök, hög feber och vad vi trodde var hälta. Strax innan alla sjukhusbesök började problem med huset. Onsdag morgon skulle vi börja anlägga gräsmatta, en firma skulle gräva och göra fin tomt för att vi några dagar senare skulle kunna rulla ut gräs. Det var bara det att onsdag morgonen startade med att grävkillen grävde av en elkabel och gjorde kortslutning i huset, all ström, vatten etc gick. Pumpen gick sönder och länge trodde vi att även värmepannan hade gått och måste bytas ut. Detta tillsammans med apparater som micro, dvd, Wii spel, Edwards radio mm.
Ett dygn utan vatten, samtidigt som man är 9 timmar på sjukhuset, för att återvända dit nästa dag... fortfarande utan att ha duschat. En timmes sömn på planet till Sverige, andra natten tre timmars sömn för att Elise är sjuk och ledsen och tredje natten på akuten.
Som tur var var det ingen fara med Elise - förmodligen "ledsnuvan" som inte riktigt hade läkt ut. Pumpen byttes och vattnet kom tillbaka. Pannan var hel och tomten blev fin tillslut.
Som grädde på moset körde jag in i mammas nya bil på lördagen och repade upp hela hennes bils högra framsida... Men jag har hört att otur kommer i skjok om tre!! Förhoppningsvis har det vänt nu. Imorgon är det i varje fall midsommar och då ska vi fira!

2 kommentarer:

Gunilla sa...

Sjok heter det och det har väl inte varit något mer nu, eller hur?

Thiel sa...

Hej! Vi här i Hanoi tackar för en fantastiskt trevlig kväll hos er i somras och längtar efter nya uppdateringar på er blogg!
Kramar från Tomas, Lisa, Fanny och Lo