torsdag 26 februari 2015

Vinter på Sandhamn


Sandhamns Seglarhotell i vinterskrud.
Lite mindre folk än på sommarhalvåret, men ändå väldigt härligt att komma långt ut i Skärgården och njuta av den friska havsluften.


Jag har varit i Zürich måndag till onsdag denna sportlovsvecka och inte kunnat vara ledig med mina barn så torsdag-fredag, nu när jag är hemma igen, har jag tagit ledigt och i morse tog vi båten ut till Sandhamn, jag och barnen.

Himla, himla mysigt!


De har ett sportlovserbjudande här, Piratklubb där barnen mer eller mindre bor och äter gratis. Hela stället är väldigt barnanpassat denna vecka med pirattema och diverse aktiviteter.

Så vi har hängt här ute idag och lekt pirater. Men mest av allt har vi nog hängt nere i SPAt i olika omgångar och det har badats och badats och badats.


Nu efter middag och filmtajm har darlingarna somnat i sängarna i vårt rum och jag ska läsa ett glossigt magasin och känna sömnen göra även mina ögon tyngre.
Av erfarenhet vet jag ju att vi antagligen är uppe i ottan imorgon. Spänningen med att bo på hotell i kombination med en alltid väldigt morgonpigg dotter gör ju oddsen väldigt låga för sovmorgon om man säger så.

Så godnatt från Sandhamn - imorgon hittas vi nog nere i SPAt  - igen...

fredag 20 februari 2015

Märklig situation


Vad händer här?
För det första sitter jag in en "gym maskin" något som inte händer direkt ofta. Och för det andra så är jag ju inte ens träningsklädd. Märkligt kan tyckas.

Och jo, det är verkligen märkligt. Men i veckan var jag inbjuden till ett nyöppnat Gym här i staden. X-force och det unika med detta är att det är det enda stället i Sverige som jobbar med "negativ träning".
Haha, vad är nu negativ träning undrar ni. Och jag kan svara att det är inte så som det låter, något som är sjukt jobbigt och man blir deprimerad av att utföra. Nej, negativ träning fokuserar på själva "motrörelsen" i en övning. Ta maskinen här på bilden. I en normal maskin så är det jobbigaste momentet att dra ner själva stången. På tillbakavägen går det ju relativt enkelt. I negativ träning är det på tillbakavägen som det jobbiga kommer, eftersom det är där maskinen lägger på en tyngd.

Så jag provade lite, men inte ombytt som ni kan se. 
Dock har jag blivit inbjuden till ett pass här med en personlig tränare så det ska bli kul att testa på riktigt.

Men nu är det fredag!
Jag har jobbat undan lite här hemma och ska snart iväg med en rätt så nervös och rastlös liten tjej. Vi ska på operation idag och även om jag vet att allt kommer att gå bra är ju även jag lite nervös för att få se min lilla flicka nersövd. Det är ingen större operation, men hon hör lite illa så hon ska få rör i öronen och ta bort lite kötlar och halsmandlar.

Vi hörs sen, nu måste jag ge henne lite uppmärksamet. En fastande 7 åring är rätt krävande.


onsdag 18 februari 2015

Rent a Chef



Minns ni att jag skrev om en överraskning på Alla Hjärtans Dag?

Jo viss, det gjorde jag, och överraskningen var en surprise för kvällen i form av en alldeles egen kock som kom hem till oss och lagade en fantastisk tre rätters middag.
En fin Alla Hjärtans dag surprise som A hade fixat.


Ja men se, där är han ju, vår egna "chef".

Och nej det är inte Anders Borg, om ni nu trodde att han gömmer sig hemma hos oss efter det att hans förhållande med Dominica blivit offentligt. Men jag håller med vissa av er som i mitt Instagramflöde genast påpekade likheten. I varje fall såhär i profil.

Så vad serverades vi då?
Förrätten bestod av Halstrade Pilgrimsmusslor med bräserade Puylinser, Brunoise på Rotfrukter, Tryffelskum och Syrade Äpplen.

Till varmrätt fick vi en Sauté på hjort, smörbakad svartkål, rostad palsternackspuré, timjansky, syrade lingon och pommes fondant.

Och efterrätten bestod av Äppelclaufoti, rabarbersirap och bourbon vaniljgrädde.

Allt mycket gott som ni kan förstå!
Skulle någon vara intresserad av liknande upplägg så heter företaget "Rent a chef" och hittas HÄR.

måndag 16 februari 2015

Happy Birthday älskade 7 åring


Halloj 

Som jag lovade igår kommer här lite fler bilder från 7 års firandet hemma hos oss igår.
Vi började med uppvaktning och paketöppning i sängen (vår säng... den passade tydligen bättre än den egna för ändamålet).

Paketen föll damen i smaken och visst är det härligt när de blir så genuint glada över presenterna. Det var inga avancerade saker men önskade paket och de där suckarna av lycka som kunde urskiljas tillsammans med glädjen i ögonen är obetalbara och lägger sig som något varmt inom mig. 


I ett av paketen låg den här fina klänningen.
Köpt hos ByEngberg och jag älskar libertymönstret och det faktum att Elise älskade den och valde den framför rosa och lullull prinsessklänningar med tyll och fluff.  (Även hår rosetten kommer därifrån, bästa i stan kan jag säga efter att ha provat ett antal)


Sen var det såklart dax för släktkalaset och både Mormor, Farmor och Farfar, Gudmödrar och Gudfar med familjer dök upp och det blev ännu mera presentöppningar. Lillebror tyckte också att det var mycket spännande att kika på vad som gömde sig i syrrans paket.



Ja och så tårtan!
Den fick ni ju se igår och den gick verkligen hem. 
Jag hade en idé om en "Frost tårta" och jag tycker nog att mitt bageri lyckades med det. Elise var i varje fall mycket, mycket nöjd och blåste resolut ut alla silverljusen innan vi kunde hugga in på den.

Så nu har min lilla, lilla flicka gått och blivit en stor 7-åring. 
Jag säger det varje år och jag kommer nog att säga det så länge jag lever...
... jisses vad fort åren går, men jag är så tacksam för att få spendera dem med Er mina barn. Livet fick en helt ny dimension sen ni kom till världen!


söndag 15 februari 2015

7 års kalas



En 7-åring har blivit firad med pompa och ståt här hemma idag.
Jag har egentligen hela kameran laddad med bilder, men det får bli ett inlägg utav det imorgon för nu ska jag faktiskt ta och köra ett yogapass som jag längtat efter.

Jag tyckte i varje fall att ni skulle få ta del av den fantastiska tårtan som jag fixade (nej jag gjorde den inte själv, men jag har ett superbageri runt hörnet som brukar vara väldigt samarbetsvilliga).

Som ni kan förstå är Frost väldigt populärt hos denna nyblivna 7 åring så denna Frost (design moi) blev mycket väl mottagen.

God var den också bör ju tilläggas.



Som sagt, vi har firat och firat och det var en lycklig liten tjej som somnade i samma sekund  som huvudet mötte kudden ikväll.

Det är ju inte varje dag man blir 7 år och det tär på krafterna minsann.


lördag 14 februari 2015

Happy Valentine healthy breakfast


Happy Valentine!
Alla hjärtans dag idag och jag skämde bort mina älskade med en lyxig "Alla Hjärtansdag frukost" i hälsans tecken.
Bananpannkakor med bär, grapefrukt och nyttiga rosa och kärleksfulla smoothies gjorda på frysta hallon, mandelmjölk, banan (och så avokado, men det vet de inte...hihi). 
Bra sätt att få i även barnen lite nyttigheter, och de smaskade glatt i sig alltihop.
Själv gjorde jag en grön smoothie, det är den som skymtar där bak i bilden. Väldigt god den också, tror nästan att den förtjänar ett eget inlägg någon dag.

Nu lite soft morgon innan det blir ett par timmar i stallet.
Älska, älska lördagar.

Och ikväll.... då väntar en överraskning!



fredag 13 februari 2015

Dax för fredagsdrink



Fredagens drink serverades av moi och denna gång blev det:
Topdog!

En sötsyrlig drink som passade mig alldeles utmärkt i smaken.

Hur:
6cl gin (vi safade och körde på 4or)
4cl färskpressad grapefukt
2cl färskpressad lime
2cl sockerlag
flingsalt till kanten

Salta kanten på ett highballglas genom att gnida den med en limeklyfta och doppa glaset i salt. Häll gin, grapejuice, limejuice och sockerlag i en isfylld shaker. Skaka ordentligt och sila ner drinken i glaset. 

Voila!

Kanske inte i linje med mitt hälsoår, men inget yin utan yang och fredagsdrinken är jag inte utan.

Nu HELG!


torsdag 12 februari 2015

Att gå "all in"


Alltså, jag vet ju det här!
Jag k.a.n. i.n.t.e göra något med måtta. 
Ibland är det en av mina styrkor, visst, här görs inget halvdant, men ibland kanske det är att gå lite till överdrift. Men jag resonerar så som att så länge jag mår bra och är engagerad i något så kan det ju inte vara fel.

Och den här gången gäller ju saker nyttigheter och välmående och då kan det ju knappast vara illa alls att kanske gå in för något liiite för mycket?

Mitt hälsoår 2015 har ju verkligen börjat bra, det måste man nog tillstå.
Att börja yoga igen var ju mitt löfte för året och jag har sedan första dagarna av januari yogat nästan varje dag. Det lustiga med detta är att för varje dag, så får det mig att vilja ha mer. Att lära mig mer och att utvecklas. Jag har också börjat tänka och agera snällare mot mig själv. Jag har blivit lugnare och mentalt otroligt stabil, men jag har också börjat ta hand om min kropp på ett sätt som den kanske inte riktigt varit van vid förut.

1, Jag vill ge den bra mat.
Jag gjorde ju en Juice Detox om ni minns, för en vecka sedan. Den tanken hade nog aldrig slagit mig om jag inte yogat. Juice detoxen fick mig också att vilja ha MER.  Jag vill ha in mer nyttigheter i mitt liv och efter den började jag tänka ännu mer på vad jag faktiskt stoppar i mig. Jag har börjat testa lite hemma och mitt nästa steg nu är att även få barnen att minska på vitt mjöl (och socker såklart, men där är vi redan rätt duktiga)

2. Jag ger min kropp mer omvårdnad.
Tidigare gjorde jag det mesta i en hast. Nu tar jag mig tid att smörja in mig ordentligt varje dag efter duschen efter ett yogapass. 

3. Jag andas
Medidation - jag är absolut inte där - än (och vet aldrig om jag kommer dit, i dagsläget känns det inte som om det är något för mig). Men att bara vara, leva i nuet och känna hur mina andetag fyller mig med energi kan nog kallas någon form av meditativt varande. Eller hur!

4. Jag känner
Yogan har gjort mig medveten om min kropp på ett helt annat sätt än jag tidigare varit. Tidigare har min kropp liksom varit ett paket jag släpat runt på. Nu börjar jag känna alla olika delar, alla små fina muskler som finns i olika delar av kroppen. Hur de samspelar och hur de får mig att röra mig och hur det känns i olika positioner. Till och med mina fötter har börjat få muskler och känns annorlunda än vad de gjorde för två månader sedan.

Så ja!
Jag har gått lite bananas på det här hälsospåret. 
Jag rensade en bokaffär igår och släpade hem ett mindre bibliotek.
Men sanningen är den, att så länge jag mår bra så kommer jag att fortsätta.
Så länge jag mår bra är det helt ok att vilja ha mer.



torsdag 5 februari 2015

Hej Vinter!



Vilken vinter det blev?

Jag tror vi tog med snön hem från den där alptoppen vi hängde på förra helgen.
Men mysigt är det och jag tar hundra gånger hellre detta än det gråa slasket som skulle vara ett alternativ denna årstid.

Men med snön kommer också svårare tider för de små vännerna i skogen så jag ser till att fylla upp det lilla fågelbordet med goda frön. 
Hemma hos oss ska alla som vill få äta sig mätta!

Imorgon måste, måste jag komma ihåg att lämna in kameran - den håller verkligen på att ge upp nu!



onsdag 4 februari 2015

Juice Detox




Ja men här sitter ju jag och dricker juice.

Just precis såhär har de som träffat mig under de tre senaste dagarna sett mig. 
Sörplande på en flaska med något färglatt, oftast grönt.

Jag har ju som jag berättade tidigare provat på att göra en Juice detox under tre dagar. Det betyder att man inte äter någonting utan bara dricker dessa nyttiga grönsaks och fruktjuicer. På så sätt ska kroppen renas och man ska få en liten "energikick" eller omstart om någon vill kalla det så.

Jag är inte så mycket för det där med att pressa en massa juice själv. Dels så äger jag ingen juicepress och sen så har jag heller inte tiden att stå och slafsa runt i köket med detta. För jisses vad juice det går åt. Så,  lat, men ändå pragmatisk som jag är hittade jag företaget Juica (HÄR) på nätet och när jag läste att de pressar all juice och dessutom levererar hem, ja då var det ju inte så svårt att testa detta koncept.

Så vad tycker jag då, nu i sluttampen av mina tre dagar?
Var det svårt? Äckligt? Gav det helt enkelt något resultat?

Nej svårt var det inte. Juicerna kom ju hemkörda och man får tydliga instruktioner om vilken man dricker vid vilken tidpunkt, så där går det ju inte riktigt att misslyckas. Jag kan tänka mig att många har svårt att inte äta något annat under dagen men det problemet upplevde inte jag. Jag var nästan aldrig hungrig, jag drack så mycket att jag nog konstant har varit mätt. Kanske att jag under första dagen var sugen på att tugga på något, men det gick snabbt över.

Jag har inte känt mig direkt påverkad heller. Inte trött eller så. Snarare har jag haft en ny energi, känt mig pigg och harmonisk. Och nyttig! Oj vad nyttig jag känt mig.

Var det gott?
Njae där går kanske åsikterna lite isär. Vissa juicer var bättre än andra, om jag lägger fram det på det viset. Nu såhär efter tre dagar är jag lite trött på just den gröna juicen (den med bara grönsaker) och det ska faktiskt bli lite skönt att slippa den. Men i det stora hela har det varit helt ok.

Imorgon får jag börja äta igen, men om jag ska vara helt ärlig så är jag inte alls så jättepepp på det.
På något underligt vis har min kropp vant sig vid detta juiceintag. Det ska i varje fall bli intressant att se hur kroppen (och knoppen) reagerar på mat igen och hur den kommer att smaka efter denna "rensning".

Nu har jag precis yogat, ska ta en varm dusch, och sen den allra allra sista juicen för denna gång. Kvällens sista som också är den bästa och allra godaste, Mandelmjölk, dadlar, kanel och vanilj. Smakar precis som en semla faktiskt, fast en väldigt nyttig semla då. Det kan jag leva med.

Kommer jag att göra det igen?
Ja, jag tror faktiskt det!


söndag 1 februari 2015

Skidsemester i Alperna


Äntligen hemma igen efter några underbara dagar i Schweiziska Alperna.

Vi har varit i vad jag nästan tror är världens sötaste lilla alpby, högt uppe bland bergen.
Tyvärr har min kamera valt att inte alls samarbeta, så den ska få uppsöka en kameradoktor snarast. Men lite bilder lyckades jag skrapa ihop, och det räcker nog för att ni ska få en liten inblick och förståelse över charmen i den här lilla byn.


Byn heter Mürren och den ligger precis såhär, mitt uppe på en bergskam, med en alldeles vidunderlig utsikt åt alla dess håll och kanter.



Byn ligger på 1500 m höjd, så för att ta sig upp dit måste man åka kabinbana. Det finns alltså ingen som helst biltrafik här uppe, utan bara en genuint liten och gullig alpby med snöiga och pepparkaksliknande hus.


Från byn tar man sig sedan ännu högre upp i liftsystemet och högsta toppen man kan åka skidor från ligger på över 3 000 meter över havet. Men där uppe kan vi snacka om "view" - jisses vad vackert det var. Just där uppe, på det högsta berget är, också den allra första Bondfilmen inspelad - I hennes Majestäts hemliga tjänst tror jag den heter. Måste nästan ta och se den gamla filmen för att kika och återuppleva. Det är byns "turistattraktion" och det gjorde att jag fick trängas med en miljard Japaner i lördags när jag skulle upp på den soliga toppen. Hmm.

Vi har haft några underbara dagar med vänner, god mat och alpluft. Det är mycket offpist åkning här och jag har åkt så mycket att jag har så galet ont i kroppen och så mycket träningsverk att jag nu går som en åldring. Jag har gett mig själv ett löfte att komma i bättre form till nästa år så att jag kan åka mer utan att bli så galet trött och sliten.

Men nu är jag hemma igen och har fått krama på de små älsklingarna. Imorgon börjar en ny vecka, den första i Februari och jag har en utmaning som väntar i kylskåpet och börjar undra vad jag gett mig in på.