söndag 4 oktober 2015

Höstmat



Samma visa varje år.
När hösten kommer är jag så sjukt sugen på mustiga grytor, varma soppor och så skaldjur såklart.

Jag älskar musslor men har aldrig kommit mig för att laga det hemma. Det har liksom alltid känts så otroligt komplicerat. Men vet ni, jag hittade ett recept i ett nummer av Lantliv och insåg att det där borde ju vem som helst med någon form av hjärna klara av, så jag bestämde mig för att prova.

Och det blev så himla, himla gott.
Betyget från mannen var att det smakade precis som de Moule Marinière man får ute på restaurang, och det tar jag som ett väldigt bra betyg minsann.


Mums

Idag har vi skön söndag här hemma.
Jag sitter och jobbar lite framför datorn och har varit en vända ute på Iittala/Rörstrand outleten här ute i Gustavsberg och handlat lite porslin till något jag bestämt ska bli vår nya frukostservis.

Och ni, tack för era hälsningar. Det är så fint att ni saknar mig när jag inte är här på ett tag. Jag har inte och kommer inte att försvinna härifrån men ibland räcker liksom tiden inte till allt man vill göra.


2 kommentarer:

Hajan sa...

Vet du va, Som Stina sa på Saltkråkan. Det är något som jag aldrig
gjort. Men vi har ätit det hos min dotter och måg, mycket gott.
När jag var ung, fär nästan 100 år sen, kunde man köpa
Musslor på burk, men mycket mindre än de som finns i handeln nu.
De var faktiskt riktigt goda. Men vet inte om de finns längre ?

Lena - gott för själen sa...

Åh, det där är så gott! Vi har gjort det några gånger. Det både ser lyxig ut och smakar lyxig, men är ju faktiskt inte så avancerat.

Kram Lena