tisdag 1 januari 2013

Att fira in det nya året


Igår firade vi in det nya året med pompa och ståt - precis som det sig bör en riktig Nyårsafton. Vi hade en hel massa folk här och totalt var vi hela sexton personer, blandat vuxna och barn.
Vuxenbordet hade jag dukat med tallris och orkidéer, glas, kristall och silver. De vita tulpanerna fick äntligen även de komma in och förgylla rummen.


En fantastisk trerättersmiddag bestående av Hummer till förrätt, serverad med olika goda aioli och två himmelskt goda cheddarostar, varav en, ölcheddar gjorde mig helt lyrisk och jag satt som ett litet barn och ropade - mer, mer högt ut över bordet.


Till varmrätt åt vi Enrisgrillad rådjurssadel serverad med rödvinssås och en krämig potatisgratäng och desserten var såklart en ljuvlig chokladmousse med hallon. Mums mums - och ja såklart passande drycker till alla rätterna och det snålades inte på skumpan i det här huset minsann.


Men innan vi smällde i oss all den goda maten hade vi tänt en stor eld i den öppna spisen vi har bakom stugan ute i skogen och där satt vi på fällar i snön och skålade i champange och värmde oss med glögg medan barnen lekte i snön och grillade korv över elden. Andreas hade gjort jättefint och tänt massor av små ljuslyktor och marsaller som stod runt om i snön och lyste upp i den mörka kvällen. Otroligt mysigt.


Väl inne fick barnen ett eget festdukat barnbord och efter middagen var det lek och stoj för hela slanten.



Och när middagen var över, fyrverkerierna avbrända och vi hade stått och sagt oh och titta där tillvarandra ute i midvinternatten hade de flesta av barnen somnat och det blev dags för en av kvällens höjdpunkter. Andreas egenkomponerade "På spåret" tävling där vi var tre lag som åkte runt i Europa och gissade städer, svarade på frågor, hade musikquiz och lät tävlingsinstinken blandad med en massa mer champange göra sig påminnd.
Högt i tak och mycket skratt och inte förrän halv fyra på morgonen knackade det där förnuftet som bor någonstans i mig på axeln och meddelade att jag nog borde gå och lägga mig om jag skulle överleva Nyårsdagen.

Ja, så idag vaknade vi upp till en lugn och härlig Nyårsdag där vi tillsammans med de vänner som stannade över natten avnjöt en låååång brunch och sen kröp ner i soffan under eftermiddagen och drog hela Ivanhoe i ett sträck. Och för mig var det första gången på nio år jag kunde sitta och se hela filmen utan att små barn slet och drog i mig och min stora E var hänförd och tyckte att det var en väldigt bra och spännande film. En nyårsdag precis som den bör vara.

Imorgon firar vi nioårsdag här hemma.. och som vanligt börjar mina ögon redan att tåras... för födelsedagar, det är känliga dagar sen man fick barn.

12 kommentarer:

Limestone by the Sea - Victoria sa...

Ja visst är det härligt med fester med goda vänner. Vi var 17 personer hemma hos oss och det blev också en lyckad tillställning. I dag är alla trötta:)
Även jag bjuder på bilder från nyårsdukning idag. Ha det gott, kram Victoria

hemma hos lilla mej sa...

Bara så underbara bilder.Låter som en kanonkväll.Ja då är inte ensam om att bli känslig .Mina barn brukar säja måste du gråta nu igen!Ha en skön kväll årets första Kramar Rita ♥

Lena - gott for sjalen sa...

Härlig kväll! God fortsättning, förresten.

Kram Lena

Jess sa...

Det låter som er varmrätt och efterrätt var ganska snarlik den jag blev bjuden på igår :)
Hoppas ni får ett fantastiskt 2013!

PIAZZAN en inredningsblogg sa...

fest på bästa sätt .....:)

God fortsättning!

Kram

Pernilla

Hajan sa...

OH så underbart,jag älskar när det
är så härligt.Fint dukat god mat
och god dricka,jag kommer ihåg så
underbart det var.
Men för mig räcker 2,8 öl nu,jag tycker nästan den rusar.
hi,hi
tack för din trevliga blogg

Charlie sa ... sa...

Å, så härlig och vacker fest!

God fortsättning


Kram
Lotta

dianasdrömmar sa...

Mysigt firande och fin dukning, god fortsättning kram Diana

Unknown sa...

underbar kvälloch nu ett nytt år, med nya möjligheter...

ps. jag är fortfarande så nyfiken på den där drömmen du har ... ;) slår den in i år kanske ? ;)

Ananas sa...

Jättefina bilder, Gott nytt år :)

inge sa...

Happy new year to you and your family and every best wish for a happy and healthy 2013. Looks like a great fun evening

Mittgodastefinaste sa...

Önskar dig ett fantastiskt nytt år!

Vilken vacker nyårsdukning, mina bilder på min dukning blev katastrofala så de är raderade!

Kram Jenny