söndag 6 maj 2012

Världens bästa scones


Godkväll i stugorna,

Här har det varit så fullt upp idag så jag har inte haft tid att skriva tidigare. Ni får hålla till godo med bilder från frukosten, även om det redan har blivit kväll.


Jag vaknade med ett nästan sjukligt sug efter scones och apelsinmarmelad i morse, så det var bara att ställa sig och slänga i hop en deg. Tur ändå att scones är så snabbt och enkelt att baka. 

Ända sedan jag var "liten" har jag bakat scones. Jag och min bror brukade baka på söndag kvällar för att sen bjuda våra föräldrar. Ett mysigt minne.
Nu har jag hittat ett recept som faktiskt är helt oslagbart. Det är såklart Leilas recept och det innehåller lite, lite råsocker som gör dem lite söta och krispigt goda. Jag antar att många av er har Leilas böcker, men för er som inte har det. Här får ni världens bästa sconesrecept. 
Pröva vettja!

Grundrecept 6 Scones
7,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1,5 tsk bakpulver
0,5 dl råsocker
125g kallt smör
1 ekologiskt ägg
2 dl mjölk

Sätt ugnen på 250 grader
Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och råsocker i en bunke
Tärna smöret och nyp ihop med de torra ingredienserna
Vispa samman ägg och mjölk
Blanda vätskan och de torra ingredienserna till en deg
Platta ut degen till en längd, ca 3cm tjock och skär i trekantiga bitar eller stansa ut i ringar
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper
Pensla med uppvispat ägg och strö över råsocker och mandelspån (jag brukar hoppa över mandelsspån, just för att jag oftast inte har det hemma)
Grädda gyllene i mitten av ugnen i ca 10 min.

Lycka till!

19 kommentarer:

  1. Men så gott! Har inte böckerna och tackar ödmjukast för receptet. Scones är ju bara så gott!

    SvaraRadera
  2. Jag är inte så förtjust i scones. Men Leilas bakar vi säkert varannan vecka. De är så supersmarriga och ja, det är råsockret som gör det.

    SvaraRadera
  3. Mmmmm så gott och så vackra bilder kram

    SvaraRadera
  4. Åååå du den frukosten såg inte dum ut...känner att jag drabbas av ett scones-sug nu till kvällen.
    Ska prova ditt recept .

    Kram Anette

    SvaraRadera
  5. Ja du dom där är inte alls dumma =)
    Själv har jag bakat frallor här ikvällIGEN och kokat årets första rabarber kräm,det var skit gott....på ren svenska.

    Hoppas du har en skön kväll.

    Kram Thess

    SvaraRadera
  6. Ser suuuuupersmarrigt ut och så härliga bilder, bara dem gör att man blir sugen att slå sig ned!!! Jättefint fat på fot och så fint porslin!!

    Kraaaaaaaaaaaaaaam aka

    SvaraRadera
  7. Å ser helt underbart gott ut! Nu längtar vi till i morgon bitti och frukost! ;) kram från oss

    SvaraRadera
  8. Scones är så himla gott och så bra att det går snabbt oxå. Detta var ett nytt recept för mig, så detta får man prova någon gång.
    kram Mamma C

    SvaraRadera
  9. Idag tror jag det har varit stora sconesdagen! Det är många bloggerskor som bakat idag! Leilas recept kan ju inte vara ngt dåligt! Fina bilder du visar också! Har en tävling hos mig för den som önskar! Kram Helena

    SvaraRadera
  10. Håller med dig, Leilas scones är helt klart de bästa. Vilken tjusig frukost, jag trodde först att det var kalas. Mysigt.

    Kram Therese

    SvaraRadera
  11. Saffransvarianten går inte av för hackor den heller.

    SvaraRadera
  12. Älskar också scones :) vilka underbara bilder du bjuder på kramar Diana

    SvaraRadera
  13. Våra söndagskvällar var underbara och ni var så duktiga.

    SvaraRadera
  14. Underbara bilder =) Måste testa receptet!
    Kramkram

    SvaraRadera
  15. Härligt! Jag gjorde också scones häromdagen, det är något speciellt med det.

    SvaraRadera
  16. Scones, varför i hela fridens namn gör jag aldrig det. Note to self: bara scones för tusan!! Och nu har jag receptet också, tack!

    SvaraRadera
  17. Å tack så bra med ett BRA recept!
    Detta ska göras å det snaraste;)
    Vilka fina foton med!

    Kramar goa du;)
    Adela

    SvaraRadera
  18. ska prova till helgen! tack!

    SvaraRadera