fredag 8 april 2011

6 -års kören

Alla förskoleklasser (6 års verksamhet) i Nacka har nu under våren jobbat med en stor musikal som kallas 6 års kören. Igår var det föreställningen i Dieselverkstaden i Sickla och vi var två stolta föräldrar som var och tittade på vår duktige son. Föreställningen heter "Sopigt - Livet på tippen" och handlar om en soptipp och återvinning. Ja, låter inte jättespännande men det var väldigt fint och bra gjort. Mycket duktiga barn som hade övat sånger och kreerat hattar och utstyrslar till showen. Bilder kommer förhoppningsvis snart, tror kameran fastnade i Andreas ficka. Edward är duktig på att sjunga och dansa. Just nu är det mycket dans hemma till melodifestival låtarna. Speciellt till "In the club" med Danny. Föreställning med coola moves varje eftermiddag här i vardagsrummet. Elise försöker göra likadant och Oskar sitter och skrattar och viftar med armarna. Ikväll blir det fest hos Stina och Petter. Vi åker alla fem, det blir trevligt.

onsdag 6 april 2011

Framsteg


I torsdags var det grötpremiär. Swisch sa det så var smakportionen uppäten. Lite förvånad bara första gången över att få någonting i munnen som inte var mjölk. Sen har det gått av bara farten och i söndags intogs en hel portion, vilket nu blivit ett fast kvällsmål.

Annars är det mest rullning som står på agendan för lilleman. Det är ju bara någon vecka sedan han lärde sig att rulla (välta) från mage till rygg, men efter idogt arbete lyckades han även med konststycket att ta sig från rygg till mage i onsdags. Nu är detta det enda som gäller, man skulle kunna säga att han för tillfället är besatt av att vända sig från rygg till mage. Överallt ska det vändas, på skötbord, i babygymet, på golvet, you name it. Övning ger färdighet kan man konstatera.

I lördags uppgraderades också alla barn på stolfronten. Vi hämtade in bygel och ryggplatta, så fick Oskar ta Elises stol (lite missnöje dock från systern), Elise sitter numera på Edwards stol, och Edward har fått hoppa upp ett snäpp och sitter numera på vuxenstol. Så nuförtiden sitter vi alla fem samlade runt matbordet.