onsdag 4 maj 2011

Påsk

Sötaste Påskkärringen for till Blåkulla på Skärtorsdagen
Påskkärring och Påskgubbe
Äggmålning
Påsklunch
En sen uppdatering av vår Påsk 2011 som var mycket lång och innehållsrik, och givetvis mycket trevlig. Vädret var ju på topp och en förnimmelse av sommar låg som en slöja över hela helgen.

Vårat Påskfirande startade på Skärtorsdagen då vi var nere på Regnbågen och fick smaka på en god Påsklunch som "Traditionsgruppen" hade lagat till alla föräldrar och barn. Vårsolens värme gjorde att vi satt ute i trädgården och hade allt som allt mycket trevligt. Eftermiddag och kväll tillbringade vi hemma hos familjen Hedegard tillsamans med familjen Bergén.
Långfredag innebar fix i trädgården samt ett 15 års kalas hos min kusin Rikard där eftermiddagen tillbringades.


Självaste Påskafton var vi bjudna på ytterligare ett kalas. 40 år fyllde födelsedagsbarnet denna gång och det var Claes Gedda som bjöd på fest. Hela familjen Broman firade 40 åringen men innan dess han vi med en hel dag hemma med trädgårdsfix och en mycket god Påsklunch som vi åt bara vi fem.
På Påskdagen kom mormor och firade med oss. Vi startade med ett kyrkobesök då Edwards skolkör hade ett litet Påskspel. Efter detta följde en god Påsklunch hemma på altanen (igen) och dagen fortsatte i matens tecken med lammstek till middag. Annandag Påsk åkte mormor hem igen och vi började så smått att packa för vår stundande utomlands semester.

I vår familj har vi ju också som tradition att den som sover längst på Påskens alla dagar blir kallad för något mer påskigare än just sjusovare. Som exempel kan ges "Skärfis" på Skärtorsdagen eller "Långlat" på Långfredagen. Totalt fem dagar och att sova längst delades av sönerna i huset, Edward och Oskar där den sistnämnde tog hem tre av de fem sovmornarna.

2 kommentarer:

Thiel sa...

Vika fina påskbarn! Igår var vi tvungna att göra Lova besviken. Hon sa nämligen stolt och glad att hon skulle gå med Elise på dagis när hon kommer hem till Sverige ... Vi tröstade henne med att hon i alla fall kan leka med Elise när hon kommer hem.

Jannike sa...

Nä men pluttan då!! Ja men leka ska de ju absolut få göra mycket!