tisdag 10 juli 2012

Sommarens dessert



Nej, det blev som sagt ingen blåbärspaj till dessert idag. Fick tänka ut något annat och kom då på att ni ju var flera som undrade om receptet till efterrätten jag skrev om här. Så då passade det ju rätt bra att göra den igen och bjuda er på både bilder och recept. 


Jordgubbar i Mynta och Lime marinad med vaniljgrädde

ca 1 l jordgubbar
2 Lime
1 Citron
Hackad mynta
1 dl Rörsocker
2 dl Vispgrädde
1msk Vaniljsocker
1 dl Créme fraiche
2 Kexchoklad eller annan choklad

Skala och dela jordgubbarna
Blanda med rivet skal av lime och saft från limen och citronen samt rörsockret och myntan och låt stå i kylen i minst en timme.
Vispa grädden tillsammans med vaniljsockret och rör i créme fraiche.

Lägg de marinerade jordgubbarna i botten av ett glas eller skål
Strö över hackad kexchoklad eller annan choklad efter önskemål
Toppa med grädden
Servera

Supergott efter en god middag en varm sommardag
Lycka till!

19 kommentarer:

  1. Det där lät galet gott och friskt, jag gillart! Tack för receptet :)

    SvaraRadera
  2. Det lät supergott och fräscht.

    Kram Lena

    SvaraRadera
  3. Så gott det ser ut!
    Tack för receptet måste testas.

    Kram Suss

    SvaraRadera
  4. Jisses så himla gott, mums!!! Printar genast ut:)))

    Kraaaaaaaaaaaaaam aka

    SvaraRadera
  5. Det där ska jag prova! Jag provar allt med jordgubbar, är ständigt sugen på det!

    Jag tyckte det såg ut som dajm först! Ska pröva med det också.

    Är gräsligt sötsugen ikväll...

    Kram Jenny

    SvaraRadera
  6. Allt jag gillar i en! Lime, mynta, jordgubbar. Mmmm!

    Gillar dina Hunters, urfina!

    kram

    SvaraRadera
  7. Det kan jag tänka mig att synda på en dag. Kram Sahra

    SvaraRadera
  8. Tack för receptet, det ska testas i dagarna. Hos oss regnar det mest hela tiden och då passar det ju väldigt bra att pyssla i köket med godsaker och sedan trycka i sig för tröst :)

    Kram Linda

    SvaraRadera
  9. Håller med dig om att blåbär tar en evighet att plocka så de gånger jag vill ha det brukar jag vara lat och köpa.. Kram Sara

    Fina bilder du tar!

    SvaraRadera
  10. Mums vad gott det ser ut. Denna efterätt måste provas. Tack för receptet!

    Vad mysigt det ser ut att plocka blåbär i skogen, håller med, det tar en evig tid att få korgen full. Jag har också skrivit om varannan dag väder idag :-))
    Kram Paula

    SvaraRadera
  11. Hoppsan det där måste ju provas...ser superstor ut !!!

    Kram

    SvaraRadera
  12. MUMS! Tack för recept, det såg riktigt smarrigt ut!
    Kram Helena

    SvaraRadera
  13. Så gott!!!!!! Det här är en riktig Kicki-dessert, det vet jag utan att ha provat! :)

    SvaraRadera
  14. Smakar säkert mycket bättre än blåbärspaj! Ser supergod ut!
    Kram Helena

    SvaraRadera
  15. Oj, vad smarrigt gott!
    Tack för att du delar med dig!
    Kram Jenny

    SvaraRadera
  16. Åh så gott, tack för recept. Det skall jag absolut testa kram

    SvaraRadera
  17. Åh, ser riktigt smaskigt ut!

    SvaraRadera