tisdag 7 april 2015

Påskmiddag


Jag hade väldigt storstilade planer inför den här Påskhelgen. Planer som lite gick i stöpet men på det hela blev bra ändå.

Jag gillar verkligen högtiden Påsken. Maten är god och fräsch och jag brukar varje år anstränga mig för att komponera ihop flera dagars spännande menyer. Även i år gick jag ut hårt. Hittade en hel drös smaskiga recept som jag planerade laga. Tyckte jag låg väldigt bra till och var ruskigt smart eftersom mycket av "buffématen" skulle gå att förbereda i god tid innan.

Hm, ja, tanken var god, men i onsdags stod jag där med mina recept i handen, timmen var sen och jag insåg att det fanns inte en enda chans i världen att jag skulle hinna förbereda något än mindre åka och handla innan familjen skulle trilla in på fredag förmiddag. Skärtorsdagen var jobbdag för mig och med heldags möten, dessutom skulle A vara borta på kvällen så jag skulle vara själv med alla barnen och alltså inte kunna ta mig till en affär för att storhandla inför Påsken.

Då slog den geniala tanke mig att köra lite nätshopping med hemleverans. Så mitt i natten mellan onsdag och torsdag lade jag min beställning hos Mathem, och medan jag fortfarande var på jobbet på torsdagen levererades all mat till dörren. Mycket smidigt minsann. Så det blev Påsk i dagarna flera och maten blev precis så god som jag hade hoppats!


Jag brukar väva in lite gula toner i Påskdukning men i år gick färgerna i skiraste vitt och med grönt i olika nyanser.
Istället för påskhönor fick aran på servetterna från Day Home agera påskfågel och lite prickiga fjädrar från rapphöns och silverägg fick smycka bordet.



Min Påsktårta som jag serverade under Påskaftonen gjorde succé. Blev rätt impad av mig själv faktiskt =)

Jaha, och nu är Påsken över för denna gång. Våren kom hit till Stockholmsområdet ungefär samtidigt som Påsken tog slut. En kort arbetsvecka denna vecka där jag försöker att kombinera arbete med att även kunna ta hand om den 11 årige påsklovsfiraren. De två små går på dagis/fritids tisdag och onsdag denna vecka och sen får de några dagars lov igen.
Inte helt lätt att få allt att gå ihop, men idag har vi kunnat sitta en stund ute i den varma gassande solen och känt hur livsandarna åter vaknar till liv.

En ledig Påsk, god mat och en begynnande vår har gjort underverk med i varje fall mitt sinne.


lördag 4 april 2015

Glad Påsk



Glad Påsk till er alla där ute!

Hoppas ni har en skön och lugn Påskhelg med massor med god mat och godis i stora lass!
Här hemma hos oss har vi firat för fullt och har sedan igår (Långfredag) besök av mormor, morbror M och Kusin F. 
I morse hade Påskharen varit ute och gömt en himla massa ägg ute på tomten så det har snaskats i princip hela dagen. Sockerstinna barn kan man lugnt påstå att vi har haft här och jag tackar min lyckliga stjärna för att det just bara är Påsk en gång om året (ur den aspekten) så att sockernivåerna snart återgår till de mer normala.

Till mig hade Påskharen med sig en liten ask med himmelskt goda praliner från lyxiga varuhuset Liberty i London. Mja, det var ju faktiskt jag själv som var den Påskharen och jag passade faktiskt på att slinka in där i veckan när jag var på affärsresa i London och shoppa på mig en hel liten kasse med smaskigt Libertygodis.
Ska jag äta ska det banne mig vara av god kvalitet - annars kan det vara. Jag är ingen direkt sockerråtta och speciellt inte under senare år då jag ju heeeelt vant mig av med sockerbehovet. 
Men god choklad kan minsann få slinka ner... speciellt om man får ett glas skumpa till. Och det fick man i det här huset. Såklart!

Nu fortsätter vi njuta av Påskhelgen ett tag till - det är ju en hel massa lediga dagar och ingen kan nog vara mer nöjd över det än jag.