fredag 31 oktober 2014

Hos den sötaste


Knack, knack min lilla ponny!



De där tre alltså!
Så sjukt gulligt och en storasyster som är SÅ duktig och med van hand leder sin lillebror runt på den lille tjocke, lurvige ponnyn.

De där tre, det behövs inte mycket mer för att göra en dag!

Happy Halloween



Kommer hem och lassar ut efterlängtade pumpor ur bilen.
Äntligen hittade jag dem och ni anar inte hur mycket skäll jag fått av barnen för att det dröjt med dessa tingestar. 
För dem så är det ju bara så att pumpor tillhör Halloween och helst ska de vara urkarvade och fyllda med brinnande ljus i mörkret.

MEN, som jag har letat.
Vår affär som vanligtvis fyller på med dessa långt i förväg hade inte en endaste pumpa förrän alldeles nu för någon dag sedan. 
Ordningen är nu alltså återställd i hemmet.

Jag och barnen är hos morfar på landet och rider på Lille-Skutt, fyller fickorna med sockerbitar och mutar den lilla runda hästen till stordåd, haha. Mysigt!
I eftermiddag åker vi tillbaka hem och startar Halloweenmyset. Skåpet är fyllt med godis, pumporna är på plats och mörkret kryper in strax efter fyra....
Tid för mys helt enkelt.



lördag 25 oktober 2014

Höstfika på Systrarna Delselius


Men brrr vad det är ruggigt och ruskigt ute nu. Ett riktigt höstrusk.
För att fira att höstlovet startat åkte jag och småtrollen iväg till vårt favoritcafé igår efter skolan. Systrarna Delselius ute på Värmdö och de hade pyntat ruskigt i hela cafét för den annalkande Halloween helgen. Lite väl läskigt tyckte Oskar.


Varm choklad och chokladmuffins


Och så ett spöke till moi


 Vi gillar verkligen det här stället och åker hit ibland för en mysfika. Där satt vi och pratade om ditten och datten medan viken utanför var grå av dimma och vinden slet upp vågor på vattnet. Ganska så mysigt att få vara inne i värmen då.



Idag har vi minsann ett lika grått väder och efter en sväng till till stallet har vi samlats här hemma och sitter och pysslar med diverse saker medan Andreas står och lagar en chili som doftar fantastiskt från spisen.
Egentligen skulle vi bort på middag ikväll men sjukdomsfall i den andra familjen satte stopp för det så vi får en härlig höstkväll hemma. Jag har svidat om till mjuka myskläder och ska nog snart ta och sippa på ett glas rödvin. 
Ljusen är redan tända och för en gångs skull råder en härlig harmoni här i huset.

Sådana här stunder är verkligen fina.
Väldigt fina.

fredag 24 oktober 2014

Ny kamera, nakna galna män och Pamela Anderson



Jag har gått och funderat på ny kamera ett tag nu. Min väl använda Canon EOS 550d börjar ju få några år på nacken och jo, jag skulle nog vilja kliva upp ett snäpp och köpa en ännu bättre kamera.
Men det är ungefär så långt jag kommer, sen är jag lost - hjälp mig här, vad ska jag titta på? Vad har ni för rekommendationer ni som kan något om detta?

Igår var jag ute på stan och åt middag och hamnade mitt i något som det står om i tidningarna idag.
Jag och Katti skulle äta middag på Berns Asiatiska och när jag kom dit var det brandbilar och brandmän om vartannat och man fick absolut inte kliva in i restaurangen. Så vi satte oss och och betraktade spektaklet från bistron mitt emot innan vi senare kunde gå in och äta oss så proppmätta så att det nästan kom ut genom öronen. 
Har ni inte varit där? Gå dit! Jag lovar, det är toppen!

Men i alla fall, det där spektaklet visade sig vara en man som hade brutit sig in i Pamela Andersons (yes, just den Pamela Anderson) hotellrum och tänt eld på rummet. 
What?
Dessutom var han naken.. hahaha hur tokigt är inte det.

Snacka om att vara precis där det händer!

Men nu skippar vi nakna galna män och kör fredag för hela slanten.
Yippe!



tisdag 21 oktober 2014

Opp och hoppa



Idag har varit en sådan där dag då jag farit omkring men egentligen inte gjort så mycket.
Ett utvecklingssamtal på Edwards skola var inplanerat och förutom det hade jag tänkt jobba här hemifrån. Men helt plötsligt ringer en kund och undrar om jag kan komma ett par timmar senare och hålla en dragning. Så snabbt som attan var jag tvungen att slänga ihop ett material att presentera. Iväg på utvecklingssamtal och när jag sedan är på väg bort till kunden blir mötet inställt. Snopet!



Och lite där föll luften ur mig.
Så jag har återvänt hem till min soffa och varvar lite jobb med lite blogg. Snart ska jag iväg igen och hämta älsklingar från dagis och skola och så är hela karusellen igång igen.

Vardag när den är som allra, allra bäst!

(Kofta/jacka Valérie köpt Här, gammal blus från Malene Birger, Kostymbyxor Filippa K, skärp Åhlens)


söndag 19 oktober 2014

Aktiv helg


Hoppsan.
Helgen flög visst förbi utan att jag skrivit något här inne, och lika dålig var jag under förra veckan på att ge er någon form av livstecken. Jag ska verkligen försöka bättra mig nu och komma tillbaka till min bloggform igen.

Helgen var full av aktivitet och igår stod jag på en fotbollsplan strax utanför Stockholm ända från strax efter sju på morgonen till halv fyra på eftermiddagen. En stolt mamma som såg äldste sonen spela hela fem matcher. De är så himla duktiga och tävlingsmänniskan i mig gjorde att jag tände till och stod och hoppade vid sidan av planen. Jag älskar tävlingar och att vistas i den miljön. Det spelar liksom ingen större roll vad det är, men den där känslan av förhoppning, nervositet, glädje och besvikelse är så ... ja jag vet inte vad. Jag trivs helt enkelt.

MEN... det var så kallt. Och trots hur många lager kläder som helst var jag genomfrusen ända in i benmärgen när vi åkte därifrån.


Killarna åkte ut i kvartsfinalen men jag kunde inte mer än vara lite glad för då slapp jag ytterligare tre timmar i kylan.  Och jag skulle ju hem och värma upp mig och piffa till mig inför den väntande kvällen med utgång i Stockholms nattliv. Det händer ju inte alltför ofta.
Det blev i varje fall en helkväll som startade på Fotografiska med en titt på utställningarna och sedan skumpa uppe i den nyöppnade restaurangen. En kväll som sedan fortsatte på Riche med mer skumpa, ostron och diverse godsaker i bästa vänners sällskap och framåt ett tiden var jag så slut att det nästan gjorde ont och jag var tvungen att ta mig hem så snabbt jag bara kunde och dyka ner i den mjuka sängen.

Tror tyvärr inte att jag fick så mycket bilder från kvällen men jag ska se om jag kan skrapa fram något imorgon.

Nu - Dowtown Abby i sängen.... 


söndag 12 oktober 2014

Cityweekend


I helgen hade vi vår mamma/dotter weekend. En helg som var till för bara oss två, att gå på stan, shoppa och bara mysa. Ja, och så att bo på hotell förstås 
Man gör det för sällan helt enkelt. Bor på hotell i sin egen stad.


Elise har sedan hon började skolan för drygt två månader sedan gått från att ha varit totalt ointresserad av kläder och av vad hon haft på sig till att bli helt rabiat när det kommer till vilka plagg som ska eller inte ska kläs på. Varje morgon är en kamp, så min plan var att låta henne själv nu få vara med och shoppa plagg hon själv gillar och som hon sedan utan fight snällt kommer att klä på sig.

Och vet ni... jag tror vi lyckades.

Vi började hos supergulliga Johanna som har butiken By Engberg uppe på Östermalm (precis runt hörnet där jag bott en gång i tiden). Har ni inte varit där kan jag verkligen rekommendera en tur dit. Bättre service får man leta efter och sortimentet är verkligen både av bra kvalitet och jättefint. By Engberg finns också som nätbutik (Här) om man inte har vägarna förbi. 
Vi blev så himla varmt mottagna och Elise plockade själv ihop både klänning, kjol, tights och mössa. En hel del leo blev det, och så mycket grått och svart. Och jo, även mamman tyckte att det var bra val. Tricket är ju liksom att gå till just sådana här ställen där man vet att man själv gillar utbudet så att man inte kommer hem med just det där som man inte VILL att sexåringen ska gå omkring i.

Vi var nöjda båda två.


Färden gick vidare ner till Zara och även där fick vi ihop en kasse som föll oss båda i smaken. Mycket grått även här, jag antar att den "rosa" perioden är förbi... om hon nu någonsin hade någon.

Efter Zara blev det NK och där tog vi en rejäl fikapaus med juicedrink med parasoll, chokladkaka och så lite bubblor till moi. Jo, lite får man ju unna sig.


Ja, och gamla kära NK bjöd ju som vanligt på många upplevelser. Vissa tyckte att det var mest spännande att kika ner på folk från våningarna högre upp och vissa tyckte att det fanns alldeles för mycket att skriva upp på "vill ha listan" och tänkte att det är ändå tur att jag inte går så ofta så här "på stan". Det skulle bli fasligt dyrt. Men visst, det slank ner en del i mina påsar också.


Och när vi slutligen kom till hotellet hade vi fått ihop en ansenlig mängd kassar och i princip en ny garderob till det nyfödda modelejonet som genast svidade om till en fasligt festlig leopardblåsa.

Vi stannade över natten på Clarion Sign. Jag har ju efter att ha anordnat två bloggdagar en fin relation med just Clarion, och även om vi då varit på Clarion Stockholm, och inte Clarion Sign kändes det som en bra idé att boka det hotellet. Speciellt med tanke på poolen på taket och att vi ju skulle ha en mamma/dotter helg och ett mysigt bad inte skulle vara helt fel.
Men njae... kanske gjorde jag inte min research ordentligt, för tji fick jag. Badet var inte öppet för barn efter klockan 12 på dagen, så när vi möra i kroppen efter dagens shopping hade tänkt oss en stund i SPAt fick vi snällt vända om och gå ner på rummet igen. Visst, vi badade i morse och det uppskattades enormt av Elise, men jag hade nog hellre bränt av det igår när Stockholm badade i eftermiddagssol och hösten var som allra vackrast. Nu fick vi istället en ruggig och grå söndagsmorgon uppe över hustaken, kanske inte lika charmigt, men visst, det funkade ändå, det gjorde det.

Men rummet var tyvärr ingen hit. Det var ett ytte, pytte litet rum. Inte alls i klass med de jag bott i på Clarion Stockholm och det låg mot en mörk innergård som gjorde att jag fick en smått klaustrofobisk känsla. Inget badkar, stort minus för det, för det hade ju varit perfekt att stoppa ner dottern i igår när just inte poolen var ett alternativ. Men vi sov gott och somnade otroligt snabbt båda två och efter en ganska lång tid uppe på SPAt imorse begav vi oss hem med kassarna fulla och med hjärtat fullt av kärlek efter en helg där vi två fått rå om varandra på riktigt.



lördag 11 oktober 2014

Pizza in da making





Jo vi gjorde ju hemmagjord Pizza igår. 
Inte helt hemmagjord, det bör erkännas, för istället för att baka själva degen själv brukar jag faktiskt köpa färdig deg från affären. Klar att rulla ut och börja med. Ett superbra tips för att göra en enkel men lite extra fredagsmiddag när man som jag var själv med barnen och inte har oceaner av tid till matlagning.
Jag brukar dock förgrädda botten i ugnen så att den får en lite krispig yta innan vi lägger på valfria ingredienser.


Happy mother lagar mat!
Jag gjorde en stor pizza där alla fick en egen del där man kunde lägga på vad nu man var sugen på. Och det varierar i det här huset, det kan man lugnt säga.


Se där ja - lite matlagningsvin till kocken också. Jo man tackar!

Sen däckade jag ju såklart i soffan. Precis som jag förutspått. Vaknade i en stor hög med två sovande barn runt mig och det tredje tittandes på TV.  Ja och sen när jag fått upp alla i respektive sängar så var jag ju såklart vaken. 
Och filmen då? Den om Diana. Nej.. den var tyvärr inte alls speciellt bra. Jag tycker inte alls att Naomi Watts var speciellt bra i rollen som Lady Di. Jag såg liksom inga likheter alls.

Men
Nu är det lördag.
Frukosten är avklarad och jag och Elise förbereder oss för en weekend på stan!




fredag 10 oktober 2014

Välkommen Helg


Yes, äntligen Fredag och nu, nu tar jag faktiskt helg.
Huset är nystädat, färska blommor på bordet och jag slänger upp fötterna på soffbordet och andas en liten stund medan barnen i lugn och ro leker på rummen.
Kanske, kanske att jag häller upp ett litet glas rödvin och firar att arbetsveckan nu är slut.
Finns det någon mer underbar känsla än detta?



Ikväll blir det hemmagjord pizza och så klassiskt fredagsmys framför TVn. Känner jag mig själv rätt så kommer jag somna innan barnen, för att sedan vakna efter någon timme, sömnmosig och med energi som räcker hela natten. Hm.. ska försöka hålla mig vaken och gå och lägga mig i normal tid istället.
Jag tänkte eventuellt se filmen om "Princess Diana". Någon som sett den? Är den värd att se?

Imorgon ska jag och Elise ha en tjejhelg i stan. Vi ska shoppa, fika och..... ta da.. bo på hotell. 
Japp, vi tar in på hotell i vår egen stad. Härligt ska det bli och mysigt att få rå om bara henne och ha en riktig mamma/ dotter weekend. Supermysigt!

Nä nu kickar vi igång fredagsmyset här!
See ya!



torsdag 9 oktober 2014

Ruggigt



Alltså fy sjutton vad ruggigt det är.
Den här fuktiga och råa kylan som gör att även fast det inte är direkt kallt ute, känns det som om hela kroppen är insvept i en fuktig filt.
Så är det ju inte. Min kropp är just precis i detta nu insvept i en kashmirfilt men vad hjälper det när råheten kryper ända in i märgen.

Jag jobbar hemma idag och försöker att värma mig med filt, te och tända ljus. Själva värmandet går väl sådär, men det är mysigt. 

Dimman ligger fortfarande tät över sjön och det känns som om idag är en sådan dag då det liksom aldrig kommer att bli riktigt ljust. 
En dag som gjort för att sitta inne och kura med andra ord.



söndag 5 oktober 2014

Kanelbullar och söndagkväll


Det var ju kanelbullens dag igår och även jag fick lust att bjuda min familj på varma nybakade bullar.
Mycket uppskattat såklart.

Och nu är söndagskvällen här och helgens slut ett faktum.
Jag tackar och bockar för en mycket bra helg. En helg som inneburit mycket ledighet och återhämtning, familjesammankomster, vänner, nyplockade kantareller och sömn.

Och eftersom skrivkrampen tog fäste och jag nu inte får fram någonting säger jag godnatt och hoppas på en fin ny vecka.



lördag 4 oktober 2014

Det är lördag



En av helgens bästa stunder.
Lördagsmorgonen.
En lång skön helg ligger som ett oskrivet blad framför mig och jag ska bara njuta av att vara hemma och släppa den där ryggsäcken jag haft under veckan och som gjort att mitt humör varit uselt. Ni vet den där känslan när man känner sig förorättad och så himla arg att tårarna bränner bakom ögonen men man ändå inte har någon som helst chans att ändra eller påverka.

Men det var då och nu är nu och jag ska tillbringa en del av lördagen som vanligt i stallet. Doften av häst och en varm mule som nosar i handen gör ju att jag mår så bra.
Jag funderar på att ta upp det där med ridning igen.
Jag vet liksom bara inte hur eller i vilken form.
Men jo, jag saknar det. Det blir liksom tydligt ju längre Elise kommer i sin ridutveckling.
Men att sätta sig på ridskola efter en karriär som tävlingsryttare kanske inte är vad jag ska göra. Så jag suger på karamellen ett tag till. Tids nog kommer jag nog fram till om och hur mina behov av häst ska stillas. Kanske räcker en lördag i veckan med dottern alldeles bra, även om jag nog innerst inne vet att jag vill ha mer.

Men som sagt.
Det är lördag. 
En alldeles utmärkt sådan och jag ska njuta av den i fulla drag.


torsdag 2 oktober 2014

Förmiddagskaffet




Jobbar hemifrån idag och sitter uppkrupen i soffan i myskläder med en varm filt runt benen. Det är ruggigt ute men väldigt skönt och rogivande att sitta här inne och blicka ut över naturen som nu helt håller på att skifta färg.
Det är vackert såhär års. 
Tiden då träden sprakar och inte än har tappat sina fina blad.
Hösten är vacker, det kan man inte säga så mycket om.

Jag tar mig en kopp kaffe, läser lite bloggar och försöker få igång någon form av tankeverksamhet men jag känner att huvudet inte riktigt vill idag. Det är ok med sådana dagar ibland. Ibland får det räcka med en varm soffa, en kopp kaffe och halvfartsjobb. Ibland måste man hämta andan.