måndag 31 mars 2014

Måndagstreat


Helgens blommor står fortfarande bedövande vackra i sin vas och jag har gjort fruktsallad som jag serverar familjen efter middagen. Det är inte så ofta de får efterrätt, men ibland behöver man något litet extra. 
I synnerhet om det är måndag och veckan som ligger framför känns alltför lång. En liten måndagstreat kan vara det som behövs för att få de där små munnarna att le.

Fruktsallad toppad med vispad grädde och över det strösslade jag med organiskt odlade och rostade kokosflarn för den som ville. Jag kan tipsa om det, det ger en utsökt krispighet och sötma till frukten.

Annars då?
Nä det är måndag som sagt och jag har faktiskt inget speciellt att rapportera. Fint så kan jag tycka. Ibland räcker det gott med dagar som bara passerar förbi utan att lämna några djupare avtryck.
Vardag helt enkelt, en helt vanlig vardag, som toppades med rostade kokosflarn och fluffig grädde.






Day Home på Stora Bloggdagen


Hörrni, nu börjar det ju faktiskt dra ihop sig och det är ungefär bara en månad kvar till det smäller.

Är ni laddade?

Jag inser att det är HÖG tid för mig att börja visa lite av alla härliga godbitar som ska lottas ut i vinstregnet under dagen. Några saker har ni som läser här inne redan fått se men nu måste jag nog höja tempot för att hinna med allt underbart.

Ingen mindre än DAY HOME har gått in med en storvinst i form av denna härliga lampa med fint ingraverat mönster på lampskärmen. 

Vill ni ha???? 

Inte för att pris spelar någon roll, men denna ligger på nästan 3 000 kr ute i butik så lyllos till dig som får gå hem med den här lyxlampan.
Inte nog med det, Day Home kommer dessutom stoppa något till alla deltagare i goodebagen... jag vet vad..... ni får se om ni kommer!

(DayHome: www.makemyday.se)




söndag 30 mars 2014

Trädgårdsplaner


Idag tog jag mina minsta och for iväg till handelsträdgården. 
Som vanligt när jag hamnar på ett sådant ställe går jag igång och visioner om en prunkande trädgård med alla tänkbara växter dyker upp i mitt huvud. Att jag har dagliga besökare (läs rådjur) som glatt tuggar i sig allt som kommer i deras väg är som bortblåst, men tyvärr den bistra sanningen.
Det blev en del vårblomster som jag nu har planterat i krukor för att få en lite vårig känsla. Ni kanske minns att jag skrev igår att de stackars blommor som inte rådjuren ätit upp "råkade" jag elda upp. 
Så, ja det var dags för lite nytt skulle man kunna säga.

Det stora sorgebarnet hos oss just nu, när det kommer till trädgård, är gårdsplanen. Sorgligare ställe får man leta efter och hej- snacka om att bli hemmablind, för jag liksom orkar inte ens bry mig längre.
MEN, nu har jag faktiskt gjort slag i saken och bokat in en trädgårdsdesigner som kommer hit om några veckor för att ge lite råd och skissa upp ett förslag på hur vi skulle kunna få framsidan av huset att se lite roligare ut. Jag ser verkligen fram mot detta för något behöver verkligen göras, typ igår, och så ska det givetvis bli spännande att få höra hur någon med riktigt gröna fingrar tänker och resonerar om trädgården mitt i skogen.
Går det ens att göra något alls här? 
Vi får se, vi får se! Jag är förväntansfull!






lördag 29 mars 2014

Vår



Vilken dag va?
Den där värmen har gjort under med mig och kanske till och med att de vinterbleka kinderna blivit lite solkyssta och nu äntligen ser ut att tillhöra den levande människa de faktiskt tillhör.
Jag har tillbringat hela dagen utomhus och ägnat mig åt en av mina våriga favoritsysslor - elda.
Allt gammalt torrt gräs har jag bränt upp för att ge plats åt nya spirande skott. Att jag (i år igen) lyckades elda upp mina blommande krokusar pratar jag nog inte så högt om.

Nöjd och glad har jag hamnat i soffan i en stund där jag nu hetsäter några konstiga majs-skruvar som jag hittade i skåpet. Snart ska det där glaset rödvin hällas upp och lördagskvällen ta sin början. Inga stora planer här hemma mer än att bara njuta av att vi är en familj och att det är lördag.
Jo visst, Earth Hour - jag antar att vi släcker ner ljuset under en timme ikväll och innan vi somnar ställer vi fram klockan, för imorgon - då är kvällarna ljusa igen!

fredag 28 mars 2014

Ralph Laurent Tate Hobo


Jag fortsätter på färgtemat och har nu förälskat mig i en väska i en rosa variant. 
Det låter ju inte helt friskt men när man ser den förstår man nog vad jag menar. Det är ingen tuggummirosa Hello Kitty väska utan en elegant pjäs i mörkt rosa från Ralph Laurent.  
I varje fall så står denna högt upp på min önskelista nu och jag har lovat mig själv en i present om jag lyckas med en sak som jag verkligen, verkligen hoppas går vägen. Det blir en belöning efter hårt slit på jobbet och sådant måste man ju få ge till sig själv ibland.

Det var ju dessutom det där med färg. Det är helt enkelt så att jag behöver mer färg i mitt liv just nu och dras som en fluga till socker till allehanda färgklickar. Jag tror dessutom den här blir perfekt för mig som släpar dator och en massa andra saker varje dag. Min nuvarande Michael Kors väska är perfekt till det den också, men ni vet, ombyte förnöjer... och dessutom, hur mycket jag än älskar den så blir jag som alltid trött på saker när "alla" har saken. Den väskan har ju verkligen blivit poppis och jag förstår absolut varför, men nu är det kanske dags för mig att gå vidare.. i varje fall läge att variera mig med en färgklick.

Men nu är det freeeeeeeeedag och vi har lovats en strålande helg. 
Det kan ju faktiskt inte bli bättre!



tisdag 25 mars 2014

Time to go orange


Färg!
Efter att jag var hos min mamma förra helgen och såg hennes målade naglar blev jag själv sugen på att byta ut det mörkt, mörkt röda lacket som jag kört med nu nästan hela vintern till något mer vårigt. 
Jag gick hem och grävde i förra månadens Glossybox och voilá - ett nagellack i en orange ton dök upp. 
Det blev faktiskt superfint på naglarna och glad blir man när man kikar ner, det saknas bara lite solbränna för den ultimata sommarlooken. 
Mitt orangea armband från Line by Maria passar perfekt till. 
Japp - nu kör vi vår på riktigt tycker jag.

Och så finns det ju en vinnaren i utlottningen av fatet från Ellis Corner.
Grattis till dig - Louise Isaksson!
Maila dina kontaktuppgifter på jannikecb@gmail.com

Tack till alla som var med, det var verkligen jätteroligt att läsa om era kärleksminnen och jag har funnit mig själv sitta och le när jag läst alla era fina historier.
Tack!





måndag 24 mars 2014

Mammas hästflicka


En riktig liten hästtjej klar för veckans ridlektion.
Åh tänk om man hade tiden att ha en liten ponny och få tillbringa fler timmar i stallet med henne. Tyvärr finns inte riktigt tiden för det just nu, men drömma kan man ju, eller hur.


Det är ju något speciellt det där, att vara en hästtokig flicka och att få ha en alldeles egen häst. Det är få förunnat, jag vet, och jag var ju själv en av de tusentals flickor som hade lyckan att få ha egen häst. Inte bara en, utan hela tre stycken. Två ponnies och en häst. 

När jag tänker tillbaka så har det där gett mig så otroligt mycket och har nog gjort mig till den person jag är idag. En tuff tjej med skinn på näsan.
Jag har dessutom hört att rekryterare och företag nu förtiden ser det som en merit om man har titeln "hästtjej" i sitt CV, och det kan jag absolut förstå. 
Vi hästtjejer härdas - och inte bara vi med egna hästar, alla som någonsin slitit i ett stall eller på en hästrygg, sin egen eller på ridskola vet vilket slit det är, men samtidigt så mycket man får tillbaka!.

Drömmen om att åter igen ha en egen häst kommer nog alltid att finnas, men just nu får det stanna vid just en dröm.




söndag 23 mars 2014

Artipelag




Och så blev det söndag kväll och min kropp känns alldeles tung och trött efter en intensiv men väldigt rolig helg. En helg full av allt det där som man vill ska finnas med för att maximera de två men ack så korta dagarna av ledighet; sol, familj, vänner och mat!


Har ni varit ute på Artipelag på Värmdö? 
Om inte kan jag varmt rekommendera detta ställe. 
Vi samlades sex familjer från "byn" för en härlig lördagslunch igår. Totalt var vi 26 personer och upptog stora delar av restaurangen men tack vare ställets enorma ytor kunde vi vuxna sitta och äta lunch i tre hela timmar medan barnen åt och sedan lekte i den barnvänliga konsthallen (ja inte inne bland konsten såklart).

Det är ett superfint och coolt ställe med jättebra mat. Jag har ätit både en våning upp i "a la carte" restaurangen samt som igår i "buffé" delen, perfekt för stora sällskap med barn när man som vi vill sitta länge och ta omgång efter omgång med mat och sen hugga in några varv på dessertbordet. 
Det får bli dagens tips!

Igår kväll blev det middag hemma med vänner (som också var med under dagen) och söndagen innebar lite kalas och en stor söndagsmiddag med andra vänner (ja som också var med under gårdagen på Artipelag).
Mycket vänner alltså, men jag fick också ta tag i mig själv och ta hand om de där stackars Pelargonerna jag väldigt optimistiskt försökt att övervintra. Det hade väl gått sisådär... Några av de jag förvarade inomhus hade med nöd och näppe överlevt, men stackarna (de stooooora och fina jag hade i stora krukor) som jag övervintrade ute i förrådet hade inte klarat vintern. Nä, gröna fingrar har nog aldrig någon beskyllt mig för att ha...



fredag 21 mars 2014

Fredagskänslan kommer smygande


Fredag!
Äntligen, äntligen fredag! 
Alltid lika angenämt, men just idag skiner solen, värmen är tillbaka och veckans dundersnöfall börjar sakta finnas kvar som blott ett minne. 
Nä, det var inte hurrarop härifrån när himlen öppnade sig och någon bokstavligt talat dumpade snö här utanför. Tänk att man blir lika besviken, år efter år. Lustigt hur mentalt inställd man är på att vintern  ska vara över. 

Men i varje fall
Nu skiner solen som om den aldrig gjort annat. Huset är nyputsat och fredagsblommorna inhandlade. Jag stod länge och valde men det slutade med blå Anemoner, ljusrosa och vita Ranunkler och lite grön och vit "fyllnad". Köpte också ett fång mörkrosa Rosor och några blev nedstoppade i just denna bukett. Åhh så ljuvligt och vad glad jag blir av att titta på min färgprakt. Tänk vad blommor kan göra mycket för en inredning. Det behövs ju egentligen inte så mycket alls för att det ska kännas lite extra.

Fredag var det ju - phu, jo jag är mer än redo för helg!



onsdag 19 mars 2014

Att slå på stort



Det blev en ordentlig tillställning i lördags. Inte utan att jag kan säga att jag nog kände mig mer än en aning sliten, och framförallt trött under söndagen.
Men kalas blev det och ett bra sådant. Kanske skulle man kunna säga att kvällen maxades lite väl mycket, men när åtta småbarnsföräldrar samtidigt har fixat barnvakt, klätt upp sig och laddat för en kväll tillsammans tenderar det att gå åt ett visst håll. 

I synnerhet med detta gänget. 
Här finns liksom inget stopp. Får någon en vad som för tillfället tycks som en otroligt bra idé att beställa in magnumflaskor med skumpa och andra extravaganser instämmer samlingen i ett gemensamt Hurra! Inget kan stoppa festglada medelålders människor som för en kväll tycker att livet leker och att kvällen är ung. Konsekvenserna kommer senare, både för kroppen och plånboken.

Det är nog tur att man inte har dessa kvällar mer ofta än vad vi har. Nu blir de just sådär speciella och glada som de ska vara och morgondagen får vara blott en morgondag.


tisdag 18 mars 2014

Sjukstuga och vinst


Tisdagen blir en hemmadag med sjuka barn. Vi har ju klarat oss otroligt bra från sjukdomar denna vinter så jag antar att det var dax för en omgång. En natt med magsjuk flicka gör att både hon och lillebror måste vara hemma i 48 timmar. Mest synd är det ju om lillebror som ju än så länge inte visat några tecken på att vara sjuk. Även storasyster verkar efter nattens sjukdom nu mer fit for fight än någonsin... hmmm... 

Jag tänkte visa ett av alla fina sponsorpriser som kommit in till Stora Bloggdagen 3e maj. Den här jättefina kudden från Himla, sponsrad av Ellis Corner. Visst är den söt? Ni som är med under dagen har chans att plocka med den här godbiten hem.
Ni missar väl inte heller att det just nu pågår en utlottning här på bloggen där ni har chans att vinna ett keramikfat från Ellis Corner? Kika HÄR för att vara med i utlottningen, ni är inte alls många som är med vilket förvånar mig enormt då jag ju ser hur många ni är här inne... kanske vill ni inte dela era kärleksminnen? Men vill ni det har ni i varje fall stoooor chans till vinst just nu.


lördag 15 mars 2014

Festlördag



Gårdagens kalasfredag har nu blivit festlördag. 
En mycket efterlängtad sådan, festlördag.
Det är allt för få av de där festliga tillfällena, det vet ni att jag tycker och det är ju lite så livet är som hårt arbetande småbarnsmor. Orken räcker oftast inte längre än till soffan när helgen väl kommer och allra allra helst är jag med dem jag älskar mest av alla. Men ibland blir suget i magen lite starkare och lusten att frottera sig bland andra vuxna människor i festligt sammanhang så stor att det är dax att ta den på allvar. 

Som nu.

Ikväll är det jag som lägger den där makeupen, drar på mig något fint och socialiserar i Stockholms nattliv.
Det börjar med fördrink på Grand Hotels urhärliga Cadierbaren och en stund senare står ett bord uppdukat för oss på Sturehof. 


fredag 14 mars 2014

Kalasfredag



Bonsoir alla fredagsfirare!

Under eftermiddagen här idag har Lisen haft hela dagisgruppen här på kalas. Tio små söta fem och sexåringar som kom och mumsade glass och dansade discodans till alla årets Mellolåtar. Hur gulligt som helst.
Fiskdamm blev det ju såklart också, och även om inte just mina barn nu äter socker och godis (de är så duktiga och har uppehåll mellan Jul och Påsk) så hade jag stoppat ner andra godsaker och roliga saker i de jättefina ballerinapåsarna som jag hittade hos Leilas General Store.

Nu har lugnet åter lagt sig här hemma och snart går vi igång med fredagsmyset. Kanske åker Mellolåtarna på då igen? Det brukar ju bli så, även om vi vuxna försöker spela något annat i emellanåt.


torsdag 13 mars 2014

Vårfeelings



Vet ni, det spritter i hela kroppen!

Äntligen, äntligen känns det som den otroooooligt tunga och mörka vintern vi haft har fått ge efter åt ljuset och solen! Mina små blommor ploppar upp i rabatten och jag vill bara omge mig med färg, färg, färg.
Tycker bilden ovan är så härlig, en pressbild för nya boken av Systrarna von Sydow - Fest med Systrarna von Sydow. Den släpps i handeln den 9e April och jag ska försöka lägga beslag på ett exempel.

Ni har väl inte missat att Ebba kommer till Stora Bloggdagen den 3e maj? Jag är såååååå spänd av förväntan, för visst ska det bli himla spännande att höra henne själv berätta och jo, kanske passar jag på att få boken signerad vid det tillfället. Varför inte liksom?

En sak jag påminns om när jag ser bilden ovan är mina Pelargoner. Jisses, jag glömde bort dem.. i år igen! Det återstår att se om någon endaste av dem överlevt vintern - bäst att kila iväg och plocka fram dem nu när jag ändå har tankarna där, vet ju hur lätt de flyger iväg någon annanstans.

(Pressbild av Ulrika Ekblom
Vill ni gå på Stora Bloggdagen skickar anmäler ni er på biljett@storabloggdagen.com, all information om dagen hittar ni HÄR)


måndag 10 mars 2014

Utlottning av underbart Keramik fat från Ellis Corner



Jag tycker att vi tar och kickar igång den här veckan med en trevlig utlottning, eller vad säger ni?

Någon av er har nu chansen att vinna det här superfina drejade skålen i keramik, gjord av Cilla Bjernter och det är härliga butiken Ellis Corner som står för vinsten.

För att vara med i utlottningen:
Eftersom det är små fina kärleksord på skålen kan ni väl i kommentarsfältet här nedan skriva en liten kärleksanekdot ni varit med om? Kanske första pussen, när ni blev friade till/friade till någon, en klapp på kinden eller vad nu ni varit med om för fina kärlekshandlingar?

Gå också in på Ellis Corner och hitta din favoritprodukt, klipp in länken i din kommentar.

Tävlingen pågår till och med 23/3 och vinnaren presenteras här på bloggen





söndag 9 mars 2014

Kalasinbjudan



Åh vilken underbar vårhelg vi har haft. Äntligen, äntligen kom solen och värmde med sina strålar ända in i själen som nästan var igengrodd efter alla grå och dystra månader som passerat. 
Jag har varit ute och pysslat i trädgården, välkomnat de små snödroppar, julrosor och krokusar som redan tittat upp och blommar och jag konstaterar belåtet att våren nog är  minst en månad tidigare än förra året eftersom vi hade snö långt in i april då och blommorna inte tittade upp förrän in i maj.

Idag har vi också pysslat med inbjudan till kalaset som nyblivna lilla sexåringen ska ha här på fredag för dagisgruppen. Personligt handskrivna inbjudningar i form av cirkustält.


Inbjudningskorten hittade jag på Leilas General Store, och därifrån blev det också lite kalaspåsar med prima ballerinor och annat smått och gott.

Nu ska jag (tyvärr) sätta mig och jobba en sväng, ytterligare en intensiv vecka väntar, men med den energiboost jag fått i helgen av ledighet och sol känns det inte som något större problem. Och ja, helg är det ju snart igen, för jisses vad veckorna rullar på nu. 

lördag 8 mars 2014

På besök hos Day Home


Tidigare i veckan var jag inbjuden till Day Home för att få en liten sneak peak på hösten 2014. 
Oh my så mycket fint, som alltid hos Day. Jobbigt bara att det dröjer ända till i höst innan dessa godbitar släpps i handeln. Fast å andra sidan kommer ju nu den urfina vårkollektionen, som jag ju fick se i somras så det kan man ju alltid trösta sig med.

Jag gillar ju blått och ska definitivt låta den blå kollektionen komma in i mitt vardagsrum i höst. Day's kuddar är ju handbroderade och ett jättefint hantverk och jag måste nog tillstå att höstens blå kollektion är bland det vackraste de haft på länge. Det finns även en liten grön del som smyger sig in och som ni ser längst ner på bilden ovan. Notera också de fina krukorna i matt mässing. Ja tack! Mässing är något Day fortsätter med i höst, framförallt i den här matta och lite hamrade stilen. 


Japp, definitivt i min soffa i höst!


Den svart/vita kollektionen blandas upp med lite grått.

Det är alltid så himla trevligt att vara hos Day. Deras showroom är helt underbart och jag skulle kunna sitta där inne en hel dag och bara mumsa croissanter och stryka med handen över de fina tygerna medan Madeleine berättar hur kollektionen kommit till.
Det är lite roligt, för det finns alltid en viss utgångspunkt i kollektionen, den här gången var det (om jag minns rätt) två gamla tavlor/skisser som designern Marianne utgått från och sedan skapat hela kollektionen. Höstens kollektion blir "antik" och vissa av kuddarna har den antika damen Violetta och hennes make som motiv. Kul! 
Leo och orm mönster kommer också in till hösten. Leo - ja tack, men orm - not so much för min del! Brrr...


Och så har vi den lite rosa kollektionen, den som jag ser framför mig hemma i TV rummet. Varma ombonade härliga färger, och visst är det fint att trä kommer igen som inredningsdetalj. Det ger en viss värme, eller hur! Kolla kuddarna på hyllan här ovan - ja tack!

Här hemma blir det Mello för hela slanten. De två äldsta har precis kommit hem från genrepet och i morse tillverkades det skyltar med ACE skrivet på och som dottern stolt släpade med hela vägen till Friends Arena. Vi får väl se om rösten även ligger där ikväll, min röst tror jag ligger på Alcazar, jag har någon märklig dragning till dem, alltid.

Vem får er röst?

PS. ni missara väl inte DayHomes egen webbshop där de dessutom säljer andra fina produkter som ligger under samma bolag. www.makemyday.com




fredag 7 mars 2014

Färgexplosion hos Oleana & Friends


Jag bad ju om mer färg, kommer ni ihåg?

Som ett brev på posten blev jag inbjuden på ett event hos Oleana & Friends, (tack Diana!)
Färg fick jag och dessutom modevisning av en vacker ballerina som framförde akrobatiska nummer iklädd outfits från Oleana, Heart of Lovikka mfl.
Heart of Lovikka var dessutom själva på plats och berättade om de otroliga framgångarna märket haft. En liten fågel viskade i mitt öra att självaste Kronprinsessan har setet ovan och visst passar det henne perfekt?


Märket Oleana står bakom alla dessa härliga koftor i finaste kvalitete och tillvärkas i Norge. Oleana & Friends har dessutom tagit in några andra härliga märken såsom just Heart of Lovikka, Rosemunde,  
by Ti-Mo och Cocorose London.  Jag blev sjukt sugen på att uppgradera vårgarderoben med lite härlig färg när jag såg alla fina plagg.



Butikens härliga ägarinnor som jag stal mig en givande pratstund med; Jennic och Marianne, dotter och mor som startade butiken för nio år sedan. 
Har ni vägarna förbi Mäster Samuelsgatan 10 här i Stockholm tycker jag ni ska hoppa in och ta en pratstund med dessa trevliga kvinnor och kanske lägga till lite färg i garderoben.

Utöver färg bad jag ju dessutom om mer fest och YES, även det lyckades jag scora full pott på, så någon där uppe verkar ha tagit mina önskningar på allvar. Nästa helg får jag svida i partystassen och känna mig vacker. Ser otroligt mycket fram mot det, så Lena, nu behöver jag inte krascha 40 års festen du ska på, men tack för inbjudan =)

Nu kör vi fredagskväll - hemmagjord pizza coming up här i huset i skogen!





onsdag 5 mars 2014

Prinsessan på ärten


Nej hon är inte ensam i sängen när hon ska sova direkt. Det ska laddas med dockor, nallar och allehanda olika figurer i alla dess former och skepnader. Det är ett rent under att hon själv tillslut får plats och lyckas somna mitt i den där högen. 


Men somnar, det gör hon tillslut och det är alltid precis mitt i leken så att hon ser ut som om någon gått med ett trollspö över och gett henne en förtrollning a la Törnrosa. Försiktigt får jag då smyga in och lyfta bort kompisarna från sängen, lägga rätt, bädda om och slutligen ge den där mammapussen på kinden. Den som öppnar upp för att all kärlek som fladdrar i mitt bröst ska forsa ut genom mig och fastna i hennes hjärta.



tisdag 4 mars 2014

För lite färg och för lite fest



Det måste vara vädret, eller så är det så att det är samma visa varje år, men jag har lyckats förtränga. 
Färg - jag längtar desperat efter färg just nu.

Jag vill att färgerna ska explodera och kompensera upp för allt där utanför som är grått, brunt och så himla, himla trist. Jag tror nog aldrig jag varit så sugen på att blanda alla jordens färger i en enda stor salig samling här hemma och bara lägga mig mitt i och insupa energi.

Färg - tänk vad avsaknaden av den kan ställa till besvär.


Och så var det det där med fest!
Med färg kommer fest och just nu längtar jag efter att få bli bjuden på en riktig hejdundrande sådan. Att få slänga på sig något tjusigt, måla läpparna röda och hoppa i de höga klackarna, redo för en riktig fest.
Det är för lite fest just nu helt enkelt. 
Det måste bli ändring på det.