fredag 30 augusti 2013

Äntligen Fredag



Ja men så äntligen!
Fredagkväll, och här hemma plockade jag fram lite plockmat till middag. Mycket mumsigt och jag fick över en timme tillsammans med äldste sonen vid bordet, där vi pratade om ditten och datten, allt och inget. Inte så ofta det händer, men NÄR det händer rinner den där varma och härliga känslan genom hela kroppen. Att få sitta och höra om en nioårings funderingar är bara helt fantastiskt.

Nu ska vi ta en myskväll i soffan och morgon väntar slottsweekend för mig. 
Nej den här helgen ska inte gå till spillo.

Ni glömmer väl inte att tävla?

Imorgon lördag är sista dagen för att tävla inne hos Bromans Bravader om den här finfina läsplattan från Adlibris?  Laddad med hela fem böcker. Se HÄR för tävlingsinstruktioner.

Har själv börjat läsa på min läsplatta då jag tycker att Ipaden är för stor och otymplig att läsa på. Denna från Adlibris är perfekt. Liten och nätt, väger inte mycket, tar inte mycket plats i väskan och framför allt, rymmer massor av bra böcker. 
Toppen om ni frågar mig.

Nu kör vi arbetsveckans sista dag!
Heja!


onsdag 28 augusti 2013

Ett litet reatips


Hörrni, ni måste kolla in Vistamias rea. Har precis klickat hem några plagg från Vintage by Fée till nästan inga pengar alls. 70% rabatt är inte illa, inte alls och många av dessa plagg är ju suuuperfina även nu under hösten.
Dessutom gjorde snikenheten i mig (jo jag har faktiskt småländska rötter någonstans i en salig blandning med allt annat) att jag googlade runt och jämförde de plaggen jag köpte på andra ställen. Och vet ni, även om de var på tokrea även där så var de nästan dubbelt så dyra som de jag precis köpt från Vistamia.

Haha, jag vet när jag har gjort kap, och nu har jag minsann gjort det.


Vistamia har dessutom superfina barnkläder från Lively, How to kiss a frog och NoaNoa, så vill man kan man verkligen fynda här.
Observera att det här verkligen inte är något sponsrat inlägg utan jag själv som vill upplysa även er om detta tillfälle!

Det blir inte bättre än såhär en onsdagkväll, det blir det banne mig inte.

På event och träffade bloggtjejer


Igår kväll var jag inbjuden till ett "gårds event" anordnat av Militus Medical. 
Militus ville visa sina "nya" produkter från Pfeilring. Manikyr och pedikyr set men även rakvårds produkter för män. Man blev även erbjuden att få brynen färgade på plats, men mina korpsvarta bryn går det nog inte att göra så mycket med utan att det skulle se märkligt ut så jag avstod och ägnade mig åt att mingla istället.

Mat och dryck bjöds det såklart på och ett jättetjusigt torn av små bakelser tronade på bordet. Åt jag dem?
Nej dra mig baklänges, det gjorde jag faktiskt inte. Sommaren har varit lite väl god så nu har jag en liten hållhake på mig själv när det kommer till socker och kolhydrater. Basta!


Och likt flugor dras till socker fann jag mig själv stå och tjattra nästan hela kvällen med dessa underbara kvinnor. Konstigt det där. Man har träffat varandra väldigt få gånger i livet men genom kontakten via bloggen känner man sig som väldigt goda vänner. Jag blev väldigt glad att Nilla, Helena och Nina dök upp!





Kul kväll och en finfin goodiebag fick följa med hem.

Här hemma denna onsdag strålar solen fortfarande sommarvarm och härligt. Själv sitter jag inne och jobbar men tänker nog göra som igår. Sätta mig ute i solen på altanen en timme med en bok under lunchen. Fördelen med att kunna jobba hemma ibland. 
Helt klart!

Önskar er alla en strålande onsdag!

tisdag 27 augusti 2013

Moodboard rum för liten kille

Untitled #7

Det där rummet ja, det som liksom aldrig riktigt blir färdigt. Det där rummet som han ska flytta in i, snart, snart. Jo, det står där, tapetserat och klart, men likt förbannat fortfarande omöblerat och oinrett. Förmodligen en osynlig navelsträng som jag måste klippa nu och ge min son det där rummet han faktiskt behöver.

Och nu är jag faktiskt äntligen på gång. Imorgon kommer en stor leverans av möbler från Ikea. Ny säng till syrran som gör att lilleman kan ta över hennes lilla barnsäng. Ny stor byrå (den på bilden, Ikea Hemnes) med många lådor där tanken är att halva byrån blir klädesförvaring och andra halvan förvaring av leksaker. Rummet är redan tapetserat med Rut Ljusblå från Sandberg och till det ska jag nu köpa lite fina kuddar och textilier för att göra rummet så fint som han förtjänar. Han som varit rumlös i två och ett halvt år.
Här på min moodboard har jag stoppat in härliga och livliga kuddar från Littlephant och Ferm living. Gillar den gula accentfärgen till det blå och vita. Den härliga pläden är även den från Ferm living liksom lampan i form av ett litet hus. Den lite större bordslampan är från Mio och heter Fjällbacka.

Jodå - det blir nog bra det här - tillslut!


måndag 26 augusti 2013

Ny vecka


Ny vecka och massor av spännande saker som står på schemat den här veckan.
En helt vanlig dag går mot sitt slut och antagligen en helt vanlig kväll att se fram emot.
Precis som det ska vara den sista måndagen i Augusti helt enkelt.

söndag 25 augusti 2013

Gårdagens väska


I gårdagens väska: entrépass till invigningen av Tele2 arena, Iphone, Läppglans Chanel och armband med en massa feta jyckar från HM. Väska Ceannis.

Jo det blev ju kalas igår igen och det känns minsann i kroppen idag. Oj vad jag ser fram mot att bara få sjunka djuuuuupt ner i soffan ikväll. 
Vi var på invigningen av Tele2 arena där Robyn, Winnerbäck och Kent gav varsin en timmes konsert. Måste säga att Kent var allra bäst även om ljudet från VIP läktaren där vi höll till inte var det bästa. Men en massa mousserande vin fick jag i mig och jag fick mingla runt bland trevliga människor och känna mig glad. Bara en sån sak är ju värt rätt mycket.

Och idag har sommaren som så tacksamt fortfarande hänger kvar bjudit på sitt allra mest strålande väder. Jag har verkligen tagit chansen av att njuta av solen för vem vet? Kanske var det sommarens sista suck? Även om jag verkligen hoppas att vi får njuta ett tag till. Högsommarvärme har vi i varje fall haft och jag tackar och bockar sommaren allra ödmjukast.

Några dagars ledighet, några dagars kalas och några dagar av sol har gjort under med mig och jag ser nu fram mot att gå till jobbet som en stark människa imorgon. Längtar efter bästa kollegan och att få ta tag i den där högen som nog hopat sig i min frånvaro.

En måndag att se fram mot med andra ord!

lördag 24 augusti 2013

Iväg på galej


Vilken partypingla jag känner mig som. Galej igår, men även ikväll väntar ett nytt spektakel då vi är inbjudna på invigningen av nya Tele2 arena här i Stockholm. 
Men nu ska vi inte gå händelserna i förväg, vi tar det från början.

Det började precis här, på Hasseluddens brygga nere hos oss där vi stod och väntade på båten som skulle ta oss rakt över till Lidingö. Gigantiska båtar passerade, den ena större än den andra medan vi i det starka skenet av den dalande solen tålmodigt väntade.


Vi skulle på bröllop ute på Lidingö och för oss som bor på andra sidan stan är det en ganska rejäl resa, speciellt i fredagseftermiddagstrafik. Att ta båten, det tar däremot ungefär tre minuter eftersom Lidingö ligger precis mitt emot där vi bor. Mycket smartare och väldigt härligt och till och med nästan lite lyxigt.

Och eftersom vi var lite tidiga passade vi på att lyxa till det lite mer och slog oss ner vid J Sealodge ute på Gåshaga innan vi hoppade in i en taxi och tog oss vidare mot det väntande bröllopet.


Och här står jag i klänningen ni har varit med och valt (ni som följer mig på instagram). Jag har fått en del önskemål om att visa den på, så "only for you" kära läsare "only for you".

Och festen då? 
Jo den var lite för privat för att slänga upp här, men det var en jätteromantisk vigsel i brudparets trädgård. En hej dundrande fest i ett galet hus, fullt av vinklar och vrår, inomhuspool och ett dansgolv som hoppade när "Mash up International" fick festen att dansa. Ett hav med kända människor och fantastisk god mat. 
Och framåt timmarna spårade det ju såklart som det ju alltid gör och folk (läs min egen man) började bada i poolen så att man såg små ben som sparkade ovanför DJ båset när man stod på dansgolvet och hoppade.
(se @bromansbravader på instagram för bevis, dock ej A på bilden)

Men ikväll är en ny fest och en ny kväll som jag ska tillbringa minglandes och lyssnande på när Kent, Winnerbäck och Robyn inviger stora arenan.

Hepp!

fredag 23 augusti 2013

Hemma


En morgon hemma vid mitt frukostbord.
Barnen är lämnade och jag själv stannar här idag, har inte mått så bra under sista tiden och jag behöver några dagar av att bara vara och att landa i mina tankar. 
En god kopp te och en stund med lite bloggar nu på morgonen, inget jobb, idag unnar jag mig att bara vara.


Min trogna följeslagare är såklart med vid min sida och i köksfönstret har hon placerat sig, som en vakthund och vakar ut över gården och skogen. Ser hon något misstänksam morrar hon för att göra mig uppmärksam, nej rådjuren går inte säkra när min jägare är på vakt.


Och själv förundras jag över lugnet, men ändå med en liten en på min axel som knackar mig på huvudet och undrar vad jag håller på med? Borde jag inte jobba?
Visst är det några mail jag borde svara på? Visst är det några samtal som kan ringas? Några presentationer att fila på? Några excelfiler som väntar?
Tänk, även fast jag är sjukskriven så är samvetet där och ger mig en känsla av att skolka.
Varför är det så?
Kan jag inte bara njuta av att ha en tom dag utan måsten och utan krav?

Ikväll blir det i varje fall bröllop med min nya fina klänning på!

onsdag 21 augusti 2013

Vinn läsplatta från Adlibris laddad med fem favoritböcker


Okej, håll i er nu!
För någon dag sedan lovade jag ju att återkomma med en tävling där ni kan vinna Robert Kvibys första bok "De korrupta".
Men visst är det härligt när saker och ting ändrar sig - och framförallt till det bättre. Nu är det nämligen så att första pris i denna lilla eminenta utlottning är något så fint som en läsplatta från Adlibris - Adlibris Letto.

Och inte nog med det - plattan kommer dessutom vara laddad med båda Roberts böcker, De korrupta och Listan (som jag hoppas ni inte har missat att ni för övrig kan ladda ner gratis HÄR i tio dagar) SAMT tre böcker till från Adlibris. Tre böcker som jag själv har valt och är sugen på och kommer att läsa på min läsplatta nu under sensommaren/hösten, och de böckerna är:


Totalt alltså en läsplatta laddad med hela fem böcker.

wau wau wau... eller?

Ja men hur gör ni då för att vara med?
Skriv här i kommentarsfältet vilken som är din favoritbok genom tiderna samt svara på frågan vad huvudpersonen i Robert Kvibys nya bok "Listan" heter.

Alla som deltar i tävlingen får dessutom både Listan och De korrupta som e-böcker helt gratis. Vill du ha dem mailar du din mailadress tillsammans med ditt svar.

Och som om det inte var nog med det. Adlibris erbjuder dessutom läsplattan Adlibris Letto till specialpris för er, mina läsare. Gå in HÄR och beställ den om du inte vinner eller inte orkar vänta på att tävlingen ska avgöras.

As simple as that
Må bäste man (bok) vinna!

Tävlingen avslutas vid midnatt lördag 31/8 och vinnare presenteras kort därefter här på bloggen

tisdag 20 augusti 2013

För livet




Som bloggare får jag nuförtiden relativt ofta frågor från höger och vänster av människor och företag som vill att jag ska skriva om deras produkter eller "pröva" produkterna. 
Jag är otroligt selektiv i detta, som ni märkt finns knappt reklam på den här bloggen och jag är väldigt noga med att aldrig någonsin visa något här på bloggen som inte är 100% jag och som jag och min blogg kan stå för.

En sak som jag dock stödjer är välgörenhet och ändamål som borgar för goda saker. 
Forlife är en sådan sak. Forlife är ett sysselsättningsprojekt där grundidén är att sälja enkla och användbara produkter till förmån för Cancerfonden. Alla intäkter går till Cancerfonden och om ni vill vara med och göra skillnad har ni möjlighet att köpa ett Iphoneskal för 100 kr på Forlifes hemsida där ni också kan läsa mer om företaget och projektet.

Sa jag förresten att pengarna går direkt till Cancerfonden?
Gör skillnad du med!



måndag 19 augusti 2013

Dagens tips - Listan av Robert Kviby


God morgon vänner!
Solen strålar sådär underbart, vattnet glittrar här nedanför och ja det känns rent av förargligt att ha en jobbdag framför sig. Häng på bryggan lockar mycket mer, det kan jag lova.

Men, men, det är som det är, semestern är sedan ett tag slut och nu även helgen. Idag har de minsta små trollungarna laddade till tänderna åkt till sitt dagis, oj vad de såg fram mot att träffa alla kompisar igen.

Själv tänkte jag bjuda er på ett alldeles rykande färskt boktips. Det är Robert Kviby, författare av "De korrupta" som just idag släpper sin nya bok "Listan".
 "Listan" som är en spänningsroman släpps idag exklusivt som e-bok  på Robertkviby.se och i 10 dagar har ni nu chansen att gå in och ladda ner boken helt gratis, alternativt välja en summa att betala för att stödja författaren. 


I september i samband med bokmässan kommer sedan boken att släppas som pocket. Men gör som jag, ladda ner den gratis nu - varför vänta liksom? Jag har laddat ner den till min Ipad och jo även om jag får slåss med barnen om själva Ipaden ska jag väl hitta tillfällen att läsa.

Klicka HÄR för att se en trailer av boken och ladda ner boken gratis på Robertkviby.se
Boken läses lättast med gratisprogrammet Adobe Digital Editions eller på surfplatta/läsplatta/Iphone

Håll dessutom utkik ikväll, för då kommer ni ha chansen att vinna Roberts första bok "De korrupta" i vanligt bokformat.

söndag 18 augusti 2013

Skaldjursfrossa



Igår kväll hade vi skaldjursfrossa här hemma. Vi kom över ett stort parti skaldjur och förutom dessa "vanliga" signalkräftor serverades det även...


...skumpa såklart! Ingen skaldjursfrossa utan champagne, så är det bara!


Ja och så förstås det här fatet med delikatesser från havet. 
Mmm, mmm, mmm älskar, och nu har till och med jag lärt mig att tycka om och till och med gå och känna att det vattnas i munnen efter ostron så jo några sådana slank ner tillsammans med andra läckerheter.


Jag håller med om att det är en speciell smak på ostron, det tar några gånger men sen vill man liksom inte sluta. Men så klart, det måste vara champagne till, det måste det.

Jaha, och nu börjar helgen lida mot sitt slut. Jag kör en jobbdag hemma imorgon eftersom äldstingen inte börjar skolan förrän på tisdag, men de andra två ska iväg på första dagen på dagis efter det låååånga sommarlovet som de fått ha.

Tänk, imorgon är vardagen tillbaka på riktigt. 
Ett hundra procent!

lördag 17 augusti 2013

Morgonmys


I morse, efter det att frukosten var undanplockad, tog jag mig tid att göra en av de saker jag älskar. Krypa tillbaka ner bland kuddar och dunbolster ackompanjerad av en hög tidningar och en kopp te. Inga måsten, på avstånd höra barnen som leker och så sommarljuset som fortfarande silar in genom fönstret.
Jo, det är en bra stund det där - om man nu lyckas få till den.


Jag hade tur i ungefär fyra, fem minuter 


Och så, helt plötsligt var jag inte ensam längre i sängen. Otippat!


Den lugna stunden med glossiga magasin byttes rätt snabbt över till livligare lekar och den där ron jag nyss känt var, ja, bortblåst


Och helt plötsligt fann jag mig själv helt utmanövrerad ur sängen och det var bara att ta tag i dagen och knalla in till tvättstugan och berget av tvätt som så vackert låg och väntade.
Så kan det gå - men fyra, fem minuter är väl bättre än ingenting? Det är så man får tänka med en skock vildungar i huset.

fredag 16 augusti 2013

Väntar på en godbit


Ni som följer mig på instagram (@bromansbravader) vet att jag igår frågade om hjälp med ett val av en klänning till ett kommande bröllop. Tusen tack för all hjälp, det blev tillslut denna lilla goding från Malene Birger. Den fanns inte i min storlek i butiken så nu är den hemklickad från nätet och jag glädjer mig över att få bära den nästa fredag.

Ja, fredag har det blivit och hela första arbetsveckan avklarad. Helt plötsligt fick fredagen en ny innebörd igen, en dag att längta efter och andas ut. När man har semester tenderar ju dagarna att bara flyta ihop. Nu är ordningen återställd, fredagsmyset kan snart börja och jag väntar hem mina små älskade trollungar som varit hos Farmor och Farfar hela veckan på en sista veckas sommarlov. Nästa vecka drar HELA ekorrhjulet igång, på riktigt, men först och främst ska vi ha en härlig helg tillsammans.

Önskar er alla en underbar fredag!

torsdag 15 augusti 2013

Att jobba igen


Så var den över för den här gången - ljuva semester!
Fjärde dagen nu i morse som jag hoppade i strikta, allvarliga kläder som nästan skavde och kändes ogästvänliga mot den sommarbruna och sommarmjuka huden. Varken jag eller min kropp var redo för detta.


Men det är så det är och istället för att känna mig nedslagen över detta faktum och gå och dra täcket över huvudet, som jag måste erkänna känns mycket lockande, är det bara att vara tacksam för de fem härliga sommarveckor jag faktiskt fick och nu ta mig an världen och de nya äventyr som ligger och väntar.

Här ute i stora världen går det inte att längta tillbaka till det som varit, här råder djungels lag och här är det ALLTID Business as usual!

onsdag 14 augusti 2013

Min present


 Jo jag fyllde ju år här för några veckor sedan och visst har jag berättat om att jag blivit uppvaktad och så, men jag har ju faktiskt inte visat min fina födelsedagspresent.
En riktig trotjänare i form av en stabil och stadig damcykel. Passar alldeles utmärkt till någon som snart, inte än, men snart fyller "tant'".



Än så länge har jag inte cyklat vidare långt eller mycket med min nya vän, men jag ser verkligen fram mot att få susa fram här i byn. 
Så se upp där ute för snart kommer jag och ja, det är inget tvång, men stanna mig gärna och bjud mig på en kopp kaffe eller så. Det har jag alls inget emot!

tisdag 13 augusti 2013

På pressfrukost hos Cervera


I morse hade jag förmånen att få smita iväg på en pressfrukost för Cervera. Fasen vad roligt det är det där, att få mingla runt bland tidningsfolk och kända ansikten och känna sig lite "i klicken" fast man vet att man egentligen inte hör hemma där. Eller är det det man faktiskt gör? 
Vi bloggare får ju mer och mer av både makt och utrymme och är i vissa fall både en större och framförallt snabbare kanal för företag att nå ut genom än det tryckta mediet.

Men i varje fall, jag befann mig på det anrika konstnärshuset på Smålandsgatan för att få ta del av höstnyheterna hos Cervera och redan när jag kom in blev jag knäsvag av Le Creusets nya färg "Marseille" som ju skulle passa otroligt bra i mitt kök. Hög "vill ha" faktor där!


Mer detaljer från Le Creuset


 Från Skeppshult, som tydligen säljs helt exklusivt på Cervera presenterades både grytor och kastruller i koppar. Så snyggt och känns helt rätt i höst då koppar är stort på inredningsfronten.
Och jag, jag skulle absolut kunna tänka mig att kitta upp köket även med dessa!


Yvonne Magnusson som förutom att vara en galet snygg kvinna är vd på Cervera gav en beskrivning av alla nyheter och här ovan pratar hon om Cerveras egen servis Nature som nu lanseras i en vacker grå pastellnyans. Jättefin och ja, skulle även passa i mitt kök. (Jo lite tjatigt nu jag vet men ändå ett faktum.)
Delar av denna servis fanns dessutom med i goodiebagen som delades ut så kanske något man ska ta och bygga vidare på.


Och sen... något som jag vet kommer att göra att alla ni som älskar att baka (vilket jag vet att många av er gör) överlyckliga är alla produkterna från Cacas & Wilton som man till hösten kommer att ta in hos Cervera. Här fanns allt från mycket finurliga (och snygga) redskap till dekoration och ätbara produkter såsom strössel, färg och sockerpasta. Cupcakesälskare kommer att hamna i cupcakehimlen helt enkelt.


Man fick dessutom på plats dekorera sin egen cupcake med alla roliga saker som fanns att tillgå. Rena rama lekstugan för vuxna inredningsjournalister. Kul inslag!

Min andra arbetsdag har gått mot sitt slut och jag sitter här och funderar på om det är idag jag ska ta tag i det där rummet som i princip står färdigt till Lillebror och där bara detaljen möbler saknas..
Suger lite på den karamellen och ser var jag hamnar helt enkelt!

Ps. ni vet väl att ni kan följa mig på Instagram där jag finns som @bromansbravader

måndag 12 augusti 2013

Mina små jockeys










Jo vi var ju borta i några dagar!
Nämligen först hos morfar och sen hos mormor. 

Några dagar av tid med dem man tycker extra mycket om, både för mig och för barnen. Några dagar av att bara få vara och bli ompysslad samtidigt som barnen har mysigt och får bli bortskämda av sin mormor och morfar. Sådan tid som är så himla viktig för att man ska kunna fungera men sådan tid som man egentligen får alldeles för sällan.

Vi började hos morfar, och där har vi ridit och ridit och ridit. Många turer ner till stallet där barnen har klappat, pussat och ridit runt på den tjocke lille kraken till häst - Lille Skutt.
Och som det har pussats, och som det har kramats och borstats, så välryktad och bortskämd och matad med godsaker har han nog aldrig tidigare blivit i sitt lilla hästliv. Och nog tyckte han det var rätt mysigt ändå, där han snällt stod och lät dem hållas med vad de nu gjorde.
Barnen då - jo de var lyriska. Såklart!
Vem skulle inte vara det om man hade en knubbig liten häst att pyssla om?

Sen bar det av för ett stopp hos mormor och där blev det kusinlek och en massa roligheter samtidigt som jag fick en chans att bara sitta i en stol och bli serverad mousserande vin och prata om ditt och datt med min älskade mamma.
Så ja, vi har varit borta, men jisses vad vi behövde det.