onsdag 31 juli 2013

Min lyckligaste plats


Min lyckligaste plats är just här, på bryggan en solig sommarmorgon tillsammans med barnen som plaskar och leker bredvid.
Det finns ingen stund som gör mig mer lycklig och ingen plats som får mig att uppskatta livet mer än här.



En form av radioskugga, eller tystnad har det varit här på bloggen under senaste dagarna och jag vet att ni är några som undrar vad som har hänt. 
Ingenting har hänt, mer än att jag har haft det lite turbulent och behövt vara i fred och vila. 
Ibland blir det "overload" och jag antar att det har varit något i den stilen som gjort att jag inte orkat öppna datorn eller ta fram kameran. 
Men idag, när jag satt nere på bryggan och knäppte några bilder kunde jag känna hur livsandarna åter fyllde upp min kropp och hur kul det är att fotografera.

Det blir inte alltid som man tänkt sig, men en stund i solen nere på bryggan med dem man älskar allra mest kan helt enkelt göra underverk.

fredag 26 juli 2013

Cocktail hour



Cocktail timmen, eller om man vill vara lite mer internationell - cocktail hour, njuter vi av här i Värmskog.

Och finns det något mer härligt än sommar, sol, goda vänner och en god drink framåt sen eftermiddag, precis när värsta värmen lägger sig och det nästan håller på att bli kväll. 
En "innan maten" drink, det som i Italien kallas för aperetivo men då kanske mest består av vin. Här har vi tagit fasta på denna timme och alla sex vuxna i vårat sällskap har minutiöst förberett varsin cocktail, den cocktail som ska slå alla med häpnad.

Jag själv kommer i år att bjuda på en drink bestående av rabarberlikör, vaniljvodka och sodavatten. Tror det kan bli bra det.
Åtminstone är flaskan så galet snygg så det liksom spelar mindre roll hur innehållet verkligen smakar.



torsdag 25 juli 2013

Mot en annan del av Värmland


Färska hallon, mums!


Men inte helt lätt att få tag på alla gånger


Idag åker vi vidare genom Värmland och siktar bort mot Värmskog och andra vänner. 
Vi säger tack och adjö för denna gång till den här lille mannen och hans föräldrar och morföräldrar.


Kedjeåsen levererade som vanligt och vi kommer garanterat tillbaka!

Nu - mot Värmskog och nya äventyr


Promenad i kvällssol


Igår kom vi till Värmland.
Älskar att åka bil genom Sverige och förundras av allt vackert som finns. Att undra vilka som bor i alla fina hus och gårdar vi passerar och drömmen om att en dag själv äga den där stora Herrgården. 


Men i varje fall. 
Vi kom till Värmland och blev mottagna på kungligt vis. Eftersom det dessutom var min födelsedag blev jag firad med flagga, tårta och presenter. Mycket bra får man lov att säga.

På kvällen var värmen fortfarande tryckande och min tunna skjorta kändes alldeles för varm och små svettdroppar bildades i min panna även fast klockan närmade sig nio.
Ljuset var magiskt och allt var så otroligt vackert och somrigt på ett sätt som det bara blir en svensk sommarkväll.

Vårat värdpar, min bästa vän Kathinka och hennes man Daniel fick till och med "feelings" där ute på fältet och började pussas hej vilt!


Och någon blev sådär tvåårs obstinat som man kan bli ibland och satte sig helt sonika på vägen och tyckte att mamma minsann kunde bära honom om han skulle med vidare på färden. Och ja, den snälla mamman bar och konkade och svetten pärlade sig ännu lite mer i pannan.


Tillslut kom vi fram till de här godingarna som någonstans var målet med den lilla promenaden, morötter delades ut och längtansfulla blickar skickades över staketet


Som sagt, längtansfulla blickar...


Och framåt kvällen plockades vinet och osten fram, och när barnen somnat satt vi insvepta i filtar under en måne som nästan var full och strålande stjärnor på den värmländska himlen och njöt av den svenska sommarkvällen och att ha vänner. 

De bästa av vänner
 De som vet hur en födelsedag och en kväll under stjärnorna ska spenderas.

tisdag 23 juli 2013

Här sitter jag


Medan största delen av Sommarsverige tycks bada i sol och värme blåser det kuling här hos oss. Blåst har det gjort mycket ända sedan vi kom hem men idag extra mycket och inte ens solen är framme. 
Med risk för att få ett träd i huvudet om jag går ut stannar jag därför inne idag. Och lika bra är väl det en dag som denna!


Nu har jag plockat fram en camembert och hällt upp ett glas kallt vitt så jo jag har det rätt bra jag också.


Imorgon sticker vi iväg till Värmland för några dagar och så är det en mycket speciell dag. En bemärkelsedag för sommarbarnet som är jag. Några år kvar till fyrtioårsstrecket är det och det kanske innebär att tid för kris fortfarande finns? Vem vet? Än så länge tycks den lysa med sin frånvaro.

Hoppas ni njuter av solen, med hälsning från Kulingens öga!

måndag 22 juli 2013

Tips för sommartorra hår


Är det fler än jag som får ett torrt och slitet hår under sommaren? 
Jag har ju både tonade och blekta slingor i håret och den starka solen, framför allt runt Medelhavet gör att mitt hår just nu känns sådär trist och livlöst och i stort behöv av en seriös uppfräschning.

Mitt tips ikväll får därför bli Macadamia Natural Oil hårvårdsserie som jag testat nu under våren och sommaren. 

Macadamia Natural Oil produkterna innehåller en blandning av oljan från macadamianöten och olja från unika och sällsynta argan frön från Marocko och sägs ge ett friskt och vackert hår. 
Men bäst av allt är att produkterna inte innehåller några som helst sulfater eller parabener. Jag har använt sulfatfritt schampo nu i över tre år och jag märker verkligen skillnad på min hårkvalitet så en produkt utan sulfater är numera ett måste för mig.

Jag kör på både schampo (Rejuvenating shampoo) och balsam (Moisturizing Rinse) samt en hårmask (Deep repair mask) som passar extra bra nu när håret är lite extra torrt och slitet. Dessutom använder jag mig av den fantastiska oljan (Healing Oil treatment) som jag masserar in i handduks torkat hår efter tvätten och innan jag fönar det (om jag nu skulle orka ta fram fönen, inte så mycket nu under sommaren kan jag tillstå).
Oljan går även att använda i torrt hår och luktar helt gudomligt.

Sådär ja - mitt lilla tips ikväll!

(Ni hittar alla produkterna HÄR om ni skulle vilja veta mer)

söndag 21 juli 2013

Because I'm worth it



Åh vilken härlig sommarkväll vi har här idag.
En kväll som har följt efter en härlig dag med sol och värme och förutom att jag har målat dörren och staketet på lekstugan har jag slappat i solen. Bäddade upp med min härliga somriga DAY pläd och kuddar på altanen. Där låg jag och småslumrade och lyssnade på Sommar i P1. Galet skönt och verkligen inte något jag brukar göra med tanke på att mina barn har varit små så himla länge. (Tre barn i varierande åldrar ni vet...) Men nu börjar de bli lite större och man kan faktiskt få till de där små stunderna ibland, så då gäller det att ta dem helt enkelt.

Igår hade vi gäster och jag gjorde en smaskig choklademousse, och det blev visst lite över, så så snart de små trollen är uppe ur badkaret ska jag traska ner till bryggan och ta mitt kvällsdopp och sedan sjunka djuuuuupt ner i soffan och njuta av lite smarrig choklademousse.

"Because I'm worth it" - eller nåt!

fredag 19 juli 2013

Kvällsfiske



Home sweet home

Vi är hemma igen och nu äntligen verkar det som om alla är helt friska. 
Här ligger lugnet som en behaglig slöja och det är svårt att inte koppla av och återhämta sig. Fåglarna kvittrar och nere vid bryggan ligger vattenspegeln blank och fin. En liten tur ner för att söka fiskelycka blev det och även om varken fångsten var god eller tålamodet långt (eller i vilken ordning det nu var det där) så är det härligt att sitta där nere på sommarkvällarna och höra fiskarna slå i vassen.

Och vet ni vad som hände kvällen innan vi åkte till Italien, när jag gick ner sent på kvällen för att ta ett av mina älskade kvällsdopp? Två bävrar gjorde mig sällskap och simmade och lekte bara ett antal meter från mig och bryggan jag satt på. Helt magiskt att få vara så nära dessa djur. Jag har sett dem på avstånd tidigare och visste att de bodde här någonstans men nu var de så nära så nära och det blev med ens så påtagligt att vi ju faktiskt delar den här planeten och naturen med så många fler än oss människor. Tror vi ibland behöver oss en tankeställare på det.

Nu väntar kött på grillen och jag tror nog att jag hör ett glas vin ropa på mig någonstans.. jo, jag har lagt mig till med vissa vanor nu under semestern i Italien, det har jag.

Men jo, det är ju semester!

torsdag 18 juli 2013

Sista kvällen








Sista kvällen i Italien spenderades ute på stan.
En liten kille som fortfarande var svag och dålig och en lite större kille som hade öroninflammation. (och nej de röda "grejjerna" på öronen har inget med öroninflammationen att göra, någon som skulle skoja till det bara...)Förutsättningarna för en lyckad kväll var som sagt inte de bästa.

Igår åkte vi ifrån Italien och tog ett litet stopp i Monaco men tyvärr fick jag inte med mig kameran. Eller om man säger såhär. Min ork och energi försvann där någonstans mellan magsjuka och öroninflammation och det har varit några rätt tuffa och jobbiga dygn. Nu är vi hemma igen och lilleman mår äntligen, äntligen lite bättre och har fått behålla maten idag. Usch vad hemskt det är när de små drabbas av sådant, och i värmen dessutom. Han har varit så svag, blek, hålögd och emlig, men nu äntligen börjar livsandarna återvända.

Ett lite trist avslut på en annars helt fantastisk semester, nu fortsätter vi ledigheten här hemma i Sverige och jag ser fram mot att få återhämta mig här hemma i mitt härliga hus. Senaste dagarna har gjort att jag känner mig som ett gammalt vrak, men det får lite vila råda bot på nu!


tisdag 16 juli 2013

Laigueglia


Vi fortsatte väster ut längs kusten, åkte tillbaka mot Nice och franska gränsen och hamnade här, i Laigueglia, fortfarande på den Italienska sidan men inte långt från Frankrike vilket passar bra när vi om några dagar ska bege oss hemåt igen.

Laigueglia är en liten, liten söt stad, ligger precis bredvid Alassio och är sådär gammal och charmig och Italiensk som man kan tro. Ett semesterlugn ligger över orten, stränderna är av sand och långgrunda, perfekt för en familj som vi där barnen har legat i vattnet större delen av dagen. 
Otroligt varmt har det också varit i vattnet. 
Ljummet.

 På kvällen satt vi på en piazza och åt och barnen sprang omkring, träffade andra barn och lekte och efter middagen promenerade vi runt i valven som omger huvudgatan åt hemgjord italiensk glass och tyckte att vi nog hade det ganska bra.


Nu sitter jag på hotellrummet med en sjuk liten lilleman. Han åkte på någon form av magsjuka tidigt i morse så nu på förmiddagen får vi stanna inne och hoppas att han snart mår bättre. Jag tror att han fått i sig vatten som inte var helt ok, glassen åt han inte igår så den är det inte.

Hoppas i varje fall att han repar sig snabbt. Magsjuka i denna värme tär rätt hårt på en tvåårig liten kropp. Nu sitter han här bredvid, tittar på film och äter lite äpple så förhoppningsvis kan vi gå ut om en stund.

Sitta inne en dag som denna är inget man vill, tro mig.




måndag 15 juli 2013

Vi åker vidare


Bye bye
Nu lämar vi Isasco, Varigotti och Finale och åker vidare längs kustremsan

Och nej, det är inte den här bilen vi åker i, tack och lov för då skulle vi få både trångt och en galet lång resa, men de här små golfbilarna är färdsättet man tar sig fram med här uppe mellan husen, en bit ovan havet.


Oj vad jag kommer att sakna ytorna här, stentrapporna, rosmarinhäcken och alla fantastiska blommor för att inte tala om grönsakslandet, poolen och ja självklart utsikten. 


Och så självklart kompisarna, för visst är de dem vi kommer att sakna allra allra mest. 

Sista kvällen med gänget













Ikväll åkte vi ner till en strand i solnedgång. 
En strand som sakta tömdes på folk till dess att det bara var vi kvar. En strand som glittrade i den varma men svaga kvällsolen. En strand där vågorna brusade och barnen badade i desamma.

En sista kväll med gänget.

Imorgon packar vår familj ihop sig och åker vidare mot fortsatta men egna äventyr längs Italiens kust. Än lämnar vi inte solen och värmen, havet och maten, men oj vad vi kommer att sakna våra fina, fina vänner.

Nina, Fabio, Tommaso, Lorenzo och Franc - tusen, tusen tack för er gästfrihet och ert underbara sällskap. 
Stina och Petter - er ser vi snart igen, men tack för härliga dagar!

Mot nya äventyr men med underbara minnen i bagaget!

söndag 14 juli 2013

7-års kalas


Idag har vi firat en nybliven liten sjuåring.
Lilla söta Lorenzo fyllde år och efter frukost på sängen och en himla massa personer (alla vi gäster inkluderade) som sjöng "Ja må han leva" blev det ett hejdundrande kalas. Precis som det sig bör när man passerar över sex och kliver in i sjuåringarnas värld.

Enligt önskemål blev det en riktig pannkakstårta och "röd champagne" till alla barn



Och när födelsedagstårtan var uppäten, den röda drickan uppdrucken och presenterna öppnade var det dags för den stora skattjakten som dessutom innehöll en hel del tävlingsmoment. Andreas låg bakom detta och vi fick anpassa den på tre språk eftersom  både, Svenska, Italienska och Engelska talades i en salig blandning.

 Ser ni förresten häcken där bakom? 
Vet ni vad det är?
Jo Rosmarin. Helt fantastiskt, en häck på minst 50 meter lång och en meter hög, det är annat än de små fjuttiga krukplantorna man köper hemma i Sverige.





Heja, upp och ner genom hela stooora trädgården. Fram och tillbaka i jakt på ledtrådar.


Tillslut blev skatten hittad och uppäten av tio små godistroll och jag tror att alla inblandade var mer än nöjda.

Vi vuxna har precis avslutat ännu en underbar, jättegod och jättetrevlig middag och sängen lockar otroligt mycket just nu så det är nog dags för mig att krypa ner och drömma söta drömmar.

Imorgon är ju en ny dag här vid medelhavets varma sol.