söndag 31 mars 2013

Kusiner


Det är något viss med kusiner, eller hur. Själv hade jag aldrig några i passande ålder när jag var liten, jag var alltid väldigt mycket äldre än mina kusiner, så jag fick aldrig uppleva den där känslan av att ha någon på så nära håll, men som inte är syskon.
Det är därför så viktigt för mig att mina barn ska få växa upp nära sina kusiner.


Kusin Filip  - är han den nya Phil kanske? 


Jag älskar den här ledigheten. Att ha tid att ta fram kameran, fotografera och pilla med bilder, och det under flera dagar. Dessutom är ju ljuset tillbaka vilket ju underlättar rätt så mycket för en hobbyfotograf.


Finaste skjortorna av märket New Phil som jag hittat hos Lucky Ellen. Älskar kvaliten och de otroligt genomtänkta och fina detaljerna. Precis sånt som jag går igång på, detaljer.



Ser ni de röda knapparna och det rutiga tyget i krage, ärmar och linning? 
Det är ju som alltid detaljerna som gör det - eller hur!

Nu fortsätter Påsken med ledighet, solens strålar på blek nos, sockerstinna barn och den där känslan av att äntligen ha TID. Man vet inte vad man saknar förrän man har den, men tiden, den saknar jag nog ändå. Tiden att bara vara och tiden att ha tid!

lördag 30 mars 2013

Påskmiddag



Ja det är mycket mat i fokus nu under Påsken. Det blir ju lätt så och jag har insett att just Påsken nog ändå är min favorithögtid rent matmässigt. Jag är ingen sill och sånt människa, inte alls. Julen tycker jag därför kan bli rätt trist. Påsken däremot, då älskar jag att fundera ut recept och laga massor av god mat bestående av spröd grödor och annat fräscht och gott. Vår Påskmiddag idag var såklart en höjdare.


Vi började med en äggcocotte med löjrom


På det följde en buffe av lax med en underbar salsa gjord på mango, chili och lime, sparrisflarn, rödbetor med chevre och mycket annat gott. Den där trista sillen och alla ägg fanns givetvis också med på menyn liksom köttbullar och korv, sånt som barnen gillar, även om mina faktiskt äter en hel del "vuxenmat.


Som avslutning och krona på verket blev det en helt fantastisk citronpaj med lättvispad grädde.

Nu soffläge och uppknäppt knapp i byxorna... 

Något sena till Blåkulla


Nej vi hann helt enkelt inte ta turen till Blåkulla i torsdags så det fick bli en sväng idag istället. 


De sötaste små Påskkärringarna ute på vift och de kom hem med en hel korg full med godis. Efter den här Påsken kommer det bli sockerdetox för hela familjen tror jag bestämt.
Men som sagt, Påsken är ju till för att njuta och i kväll dukar vi upp med stort härligt Påskbord. 

Glad Påsk till er alla där ute!!

fredag 29 mars 2013

Långfredag




En intensiv Långfredag går mot sitt slut. Vi har haft fullt hus här hela dagen och det har stojjats och stimmats. Ett väldigt ljuvligt påsklamm blev till middag och nu, något glas vin senare är det hög tid att försöka få de tre av fyra barn som fortfarande är uppe och busar att krypa ner i sängarna. Inte en helt lätt uppgift.

Själv är jag sådär mör och mjuk i kroppen som man bara kan bli av ledighet, familjen, god mat och lite vin. Det kanske inte blir sovmorgon i morgon, men ledigheten, den snuvar man mig inte på.

Imorgon fortsätter vi på samma spår som vi kört idag. Det vill säga, mera ledighet, mera mat, och mera sockerstinna barn. Ja, och så blir det Påskbord såklart, precis som det sig bör en Påskafton.

Påsken alltså - jag går all in!

Påskfrukost


Första dagen på den efterlängtade ledigheten. Hittade nya koppar inne på HM Home igår som helt enkelt bara var tvungna att följa med hem och pryda frukostbordet. 

Här hemma har vi precis fått sällskap av mormor, morbror och kusin så nu kan firandet börja. Vi startar med lammet ikväll och så går vi på den där skumpan som mamsen hade med sig. Hon vet hur man bör fira Påsken hon.
Bra där.



torsdag 28 mars 2013

Det där med att färga ägg


Min frukost i morse som bestod av två ägg och en grapefukt. Till det givetvis morgonens balja te. 

Jag tänkte att jag skulle testa det där med att färga ägg naturligt och hällde i lite Gurkmeja, eller ja inte så lite för den delen, i vattnet när äggen skulle kokas. Resultatet blev väl sådär kan man tycka. Hade sett framför mig riktig knallgula ägg, som likt små citroner skulle lysa upp min skärtorsdag. Nu blev det någon blekgul variant istället och äggen, som faktiskt var vita från början ser mer ut som de där beige man kan köpa.

Ni alla pysselmänniskor där ute - har ni några bra tips på hur man bäst färgar ägg naturligt? Hur länge ska äggen ligga i "blöt"? Det kanske inte räcker med att koka dem i det, de kanske måste ligga och dra längre än så?
Ge mig era bästa tips, jag vill ha citrongula, blekblå, och rosa ägg - vad ska jag göra?

Idag tar jag en tur in till Hötorget och köper påskens alla blommor. Har en plan på gula ranunkler till påskbordet.

onsdag 27 mars 2013

Man tager vad man haver


Som en viss klok dam sa för så himla länge sedan... Man tager vad man haver.

Det skulle bli en Påskhare. 
Min tanke hela veckan var Påskgubbe, men kvällen innan den tänkta Påskgubben skulle till skolan fick jag veta att han minsann tänkte vara Påskhare.
Så ja, det blev som det blev. Tanken var en Påskhare, men det blev nog egentligen en Påskmus...

Men det är väl tanken som räknas?

Snart så..


Snart så är den här, den efterlängtade Påskledigheten. 
Själv har jag en dag kvar att jobba efter idag, men det får bli något åt halvdagshållet tror jag bestämt. Dessutom är lilla fröken fortfarande inte helt frisk så inte helt omöjligt att det blir ytterligare en dag hemma med henne imorgon. Vi får se hur det utvecklar sig - en väldigt seg och långdragen feber har det varit i varje fall.
Själv har jag börjat smygstarta med Påskgodiset.. egentligen vill jag ju ha en skål med små godisägg ständigt framställd som "pynt" men det finns alltför många klåfingriga små händer här i huset så det godiset ligger inte kvar så länge som det var tänkt. Plan B är alltså godis i köksskåpet där jag får smyga åt mig en liten bit då och då. Påskharen, han kommer väl egentligen inte förrän på lördag?

Och så har vi en vinnare av skönhetskitet från La Roche Posay som lottades ut i samarbete med Militus Medical - Anna/Rackarungar kan glädja sig åt en liten påskpresent. Grattis, maila mig adress så får du snart ett litet paket.


tisdag 26 mars 2013

På Clarion Hotel för att förbereda Stora Bloggdagen


Idag hade jag stämt träff med Ella på Clarion Hotel. 
Ella är vår projektledare och den som kommer att se till så att allt fungerar och blir precis så som vi vill ha det. Hotellet är en helt perfekt lokal för att anordna denna typ av event på. Stora härlig ytor och inte lång till "baren" för dem som skulle kunna tänkas känna för ett glas av frivillig sort...


Med mig hade jag min lilla sjuka följeslagare, som fick dricka juice ur stora fina glas med sugrör och som till en början tyckte att det var toppen att få följa med mamma på möte...


... men som efter hand tröttnade i sann femårsanda. 
Såklart!

Jättekul att det nu börjar ta form och närma sig den stora dagen. Förhoppningsvis blir det lite överraskningar jag kan bjuda på senare.. men det måste jag hålla på ett litet tag till.
 Stay tuned!

Glöm inte


God morgon soliga (men fortfarande kalla) Tisdag!

Jag börjar med att påminna om utlottningen jag har tillsammans med Militus Medical där ni kan vinna ovan kit för torr vinterhy. Super kan jag lova eftersom jag använder det själv! Tävlar gör ni HÄR, och sista dagen är idag så ta chansen!

Jaha, hemma med liten febrig sjukling idag. Hon har haft hög feber hela helgen, men jag hoppas på att idag är den där "feberfria dagen" hemma. Själv ska jag in till Clarion Hotel och prata "Stora Bloggdagen" med dem, så lillskruttan får helt enkelt ta och följa med mamma in på möte. Spännande!

Jag tycker själv att det ska bli jättespännande att få gå runt där i lokalerna och planera inför 4e maj. Inte så jättelångt kvar nu tjejer... 

måndag 25 mars 2013

Stora Bloggdagen proudly present





Hörrni - vilken j-kla dag det här kommer att bli! 
Jag längtar mig nästan grön av att få träffa er alla i verkligheten. Vilken samling starka underbara kvinnor vi kommer att bli (ja och så några få män då.. vissa som ska agera packåsnor och vissa som agerar "hovdamer/män", inte många, men just några få)

Favvobutiken Tofsar och Ting kommer att bidra med hemlig vinst från märket Thyme for Ginger, så har ni inget bättre för er eller om ni inte kan sova på nätterna kan ni ju alltid försöka lista ut exakt vad från sortimentet som hamnar hos en lycklig vinnare.

Är det allt? 
Men oh nej... det kommer mer, mycket mer...

Timarco som säljer alla tänkbara lyxiga underkläder på nätet lottar ut ett presentkort på 1000 kr för någon att köpa de där lyxiga underkläderna man kanske inte alltid unnar sig. 
Hur låter det?



Jaha, tänker ni nu, är det allt? 
(om ni nu inte skulle vara nöjda med alla de fantastiska priser som då och då i en månads tid har presenterats här
Är det allt hon har att komma med?

Nej ni kan vara lugna. 
Det kommer mer... mycket, mycket mer....

söndag 24 mars 2013

Sleeping Beauty



En trött liten "Mulle" tar dagens middagslur och det härliga ljuset strålar in genom fönstret och blandar sig med allt vitt och fluffigt sänglinne.
Sovande barn måste ju vara något av det finaste man kan titta på. Så lugna och fridfulla och tänk att den här lilla guldklimpen är min alldeles egen lilla minsting. Ibland svämmar mammahjärtat över när man ser sina barn sova och man blir så full av all den ömhet och kärlek till de små som ryms inuti hjärtat.

Här är ordningen nu återställd. Pappan i huset har återvänt efter en helg i Åre och kan hjälpa till att avlasta den något slitna mamman som efter en helg med tre barn och väckning vid femtiden är allt mer än utvilad.
Gah, ser verkligen fram mot min "söndagskväll" med allt vad det innebär (ni vet, Mr.Selfridges, godis och allmänt mys).
Helgen närmar sig sitt slut men än finns några timmar kvar att njuta det sista innan vi får starta årets Påskvecka! 

lördag 23 mars 2013

Lugnet har lagt sig


Lugnet har lagt sig och även fast än klockan bara närmar sig två och dagen för många precis har börjat känns det som om vår dag har hållit på i evigheter. Det blir lätt så när första barnet vaknar kl. 05.20. Tack och lov funkar det att sätta på Melodifestivalen och gå och lägga sig igen, till dess att nästa vill stiga upp, men då har det nästan alltid blivit lite mer human morgon. Man kan ju undra - tröttnar de aldrig på Melodifestivalen? Var det verkligen SÅ bra?

Till råga på allt fick vi sjukstuga här igen och de två minsta sover just nu så jag kan passa på att ta min stund i soffan. Ja, jag älskar verkligen att få den här stunden för mig själv - det är väl antagligen för att den är så väldigt sällsynt.

Apropå det där med varg. Jag är nästan helt säker på att det var en varg jag såg springa över min uppfart ner i skogen i går kväll i skymningen. Jag kan såklart ha fel, men folk har sett varg i området och till och med DN skrev om det för någon månad sen. Jag stack ut och letade spår i snön där jag sett besten, och japp, det måste helt enkelt vara varg. Och den har gått här rätt många gånger sedan snön föll i mitten av veckan. Visst bor vi i skogen, men vi bor inte ens 1,5 mil från Stockholms innerstad.. så njae jättevanligt med varg är det ju inte här. Lite coolt ,men samtidigt lite läskigt? Går de på människor? Det tror jag inte? Men katten borde man nog ha koll på. Nu går hon ju knappast ut ändå... så alltför stor risk för att bli vargmat är det nog inte för vår Vera.
Och jag, jag får fortsätta att spana i skymningen helt enkelt.

fredag 22 mars 2013

Bus i vårt hus





Välkommen fredagkväll.
Det är tydligen fler än jag som tycker att det är skönt att helgen nu tar sin början. Här hemma är det bus och stoj och mina tre små trollungar röjer runt som bara den så vi bjuder på några väldigt väldigt suddiga foton tagna i all hast.

Hemmagjord pizza och ett glas vin blev det till middag och nu väntar mys i soffan. Dessutom är jag gräsänka ikväll, men jag tror nog att en kväll i myskläder i mjuka soffan kommer att vara precis perfekt. 

Så tjejer - nu låter vi helgen starta på riktigt va!?

Ps. Såg precis en varg springa över tomten... shit..

De små stunderna i det som kallas livet


Det kom ett litet mail. Ett mail som fyllde mig med värme och som lämnade kvar en så stor stolthet och tacksamhet. Det är något av de finaste mail någon någonsin har skrivit till mig och den bekräftelsen och lyckan som de små orden skänker kommer jag nog att leva på för alltid:

Hej Jannike

Tack för en alldeles underbar blogg! Din blogg betyder mycket för mig,men även för många av mina Klienter.Jag arbetar som psykolog i Uppsala.Ett jobb jag aldrig kommer att tröttna på.Mötet med människor och att se mina klienter växa som människor är underbart.Det jag egentligen vill berätta om är att nu har din blogg blivit en del i behandlingsarbetet med mina klienter.Vi pratar mycket om att vara i nuet,att ta vara på de små fina stunderna.Det är här din blogg kommer in.Det började med att en klient frågade mig vad jag gör när jag bara är och njuter.Jag svarade" Ja du,då sitter jag gärna i min morgonrock med en kopp kaffe och läser en fin blogg med ljuvliga bilder" Min klient frågade vilken blogg det var.Jag berättade då om Bromans bravder .Och nu brukar vi ta en stund av sessionen och prata om dina bilder osv...I höstas sa en klient så här " tänk att hösten blev så mycket vackrare när jag började följa Bromans bravader" 
Jannike,du är med och botar höstdepressioner :) men även i övriga av flera av mina samtal med klienterna

Jag skulle så gärna vilja förmedla något av detta på Bloggdagen.Jag kommer själv inte att vara med där.

Många hälsningar från Agneta( KBT-psykolog i Uppsala)

Tänk att ni finns där ute, ni som läser vad jag skriver och faktiskt berörs av det. Tänk att jag någonstans och på något vis lyckas förmedla det där som jag ju tycker är så viktigt. Att stanna upp, att leva i nuet och att ta vara på de där små, små stunderna. För det är just de stunderna som är livet.
Tänk att några rader kan fylla en liten människa som jag med så mycket glädje och stolthet. 
Till Agneta och hennes klienter - men även till alla er andra där ute. 
Tack! Tack! Tack!
Jag hoppas jag kommer att kunna fortsätta förgylla era dagar och hjälpa er att inte glömma det små fina stunderna i det som kallas livet.

torsdag 21 mars 2013

Hemma igen


Hemma igen efter några väldigt intensiva dagar i London.
Jag var ju där i jobbet, och som ni vet brukar jag ju inte skriva så mycket om mitt jobb. Dels för att det representerar en annan sida av mig och att jag därför vill hålla det privat, men också av respekt för mitt arbete och av konfidentiella skäl.
Hur som helst, i London var jag och hade några roliga dagar tillsammans med mina kolleger från hela vår jord. Jo, vi var en grupp på ca 50 personer och visst är det häftigt att stå och utbyta erfarenheter med någon på andra sidan jordklotet och inse att vi är så lika, gör samma saker även fast vi befinner oss så långt ifrån varandra. En härlig känsla och så coolt att vi trots det att vi hör hemma i Sverige, Tyskland, USA, Kina, Singapore eller Australien och många fler länder har så mycket att känna igen oss i men också dela med oss till varandra av.

Nu är jag hemma igen och det är "Catch up time" deluxe med mina små.

tisdag 19 mars 2013

Vinn hudvårdsprodukter


Ni som följt mig här på bloggen ett tag nu vet att jag skrivit ett flertal gånger om att jag har en väldigt torr hy, framför allt nu under vintermånaderna. Jag har nog testat det mesta, både bra och dåligt och det är inte många produkter som jag helhjärtat kan ge ett godkännande till min vintertorra hy.

För några veckor sedan var jag och besökte Militus Medical och fick en hudanalys av en av deras duktiga hudterapefter. Jo det blev fastslaget att jag har torr hy, det visste jag ju redan, men jag har tydligen även en känslig hy - det var något jag inte kände till. 
Jag fick uppskrivet för mig exakt vilka produkter från Militus Medicals stora sortiment som passar för min hy, allt från rengöring till solskydd och sedan har jag nu i några veckor testat just precis de produkterna. 

Och hur är då resultatet? Jag kan meddela att min hy är len som en liten barnrumpa och har återfått sin forna lyster. Den känns mjuk och smidig och inte ett spår av det där strama och vintertorra som jag kan lida av går att hitta. Jag är helt enkelt helnöjd!


För att glädja fler vintertorrisar där ute som känner för en rejäl boost inför våren har jag nu förmånen att tillsammans med Militus Medical lotta ut ett kit av "min kur".
I paketet hittar ni rengöringkräm Toleraine från La Roche Posay (en rengöring där man inte behöver tvätta med vatten) en dag/nattkräm även den från Toleraine - La Roche Posay och så en peelingmask från REN.

För att vara med och ha chansen att vinna detta kit gillar ni på Facebook (här) eller om ni inte har Facebook,  signa upp er på nyhetsbrevet (här). Dessutom skriver ni i kommentarsfältet nedan ert allra bästa skönhetstips.

Tävlingen pågår till och med tisdag 26/3 och vinnaren presenteras som vanligt här på bloggen.
Lycka till!!

måndag 18 mars 2013

Och vinnaren är....



Grattis Thess!!
Du har vunnit den underbara morgonrocken "Softie" från Beach House, samt Pyjamas" PJ Shortie" och "Pants Hippe"!
Maila mig storlek och adress så kommer du kunna njuta av "lazy Sundays" till fullo!

Nu önskar jag er God Night från London!

Färger i Påsk


Oj vad snabbt tiden rusar iväg. Snart är det påsk och jag tror faktiskt att min påsk ska få lite gula och gröna detaljer i år. Blev helt plötsligt så sugen på gula linneservetter som accentfärg på påskbordet. Någon som vet var man hittar sådana?
Jag tror att det är det (fortsatt) vita vinterlandskapet som gör att jag i år verkligen vill ta in färgerna! I år ska Påsken får vara färgsprakande och härlig (ja.. fortfarande med mina mått mätt då...)

Själv sticker jag iväg till London nu under eftermiddagen. Tyvärr "strictly business" så inte så mycket annat trevligt den här gången. Jag måste nog snart åka dit och bara roa mig för nu har det blivit lite väl många gånger med bara jobb. Hur som helst - kanske slipper jag i varje fall snöstormen som tydligen är på väg in över vårt avlånga land. Bara det kan man ju jubla över för jag kan inte tänka mig något mer deprimerande än en snöstorm just nu.

Ja så startar min vecka - på flykt undan vintern!

Ps. Kika in lite senare för att få reda på vem som kammade hem de underbara produkterna från Beach House!




söndag 17 mars 2013

Söndagskväll


Söndag kväll.
Nyligen hemkomna från helgens sista aktivitet, simskolan, hänger vi i köket och inväntar med hungriga magar middag. Ljusen brinner och en doft av nybadade barn och chiliconcarne vittnar om att kvällen är ett faktum och att helgen snart är slut.
Jag är lagom trött i kroppen och ser med stor förväntning fram emot min söndagskväll i soffan tillsammans med den där godispåsen jag egentligen köpte till gårdagen, men som på något mystiskt vis fortfarande ligger kvar i skåpet. Söndagskvällar är ju nästan helgens höjdpunkt.

Men innan jag får hänge mig åt att bar njuta måste morgondagen förberedas, en väska måste packas till den där Londontrippen jag måste göra i början av veckan och så måste jag själv ta en sväng i badet. 
Men sen, sen är det söndagskväll för allt den nu är värd!

Glöm inte


Sista chansen idag att kamma hem inte bara världens mest underbara morgonrock, men även pyjamas och pyjamasbyxor från Beach House. Klicka HÄR för att komma direkt till utlottningen.

Har fått en del kommentarer om att vissa har svårigheter med att komma in på FB sidan. Det ska inte vara något konstigt - se till att ni är inloggade först bara.

Myser själv runt i min morgonrock just i detta nu och vill egentligen aldrig kliva ur den, men dagen måste nog faktiskt starta snart. Vi har både hockey, kalas och simskola på schemat idag.
Vad gör ni?

lördag 16 mars 2013

This morning




Morgonljuset alltså!
Vilken skillnad det är på en morgon i mars och en morgon i december. Att kliva upp en lördag klockan halv sju är inga problem när rummet flödar i det starka morgonljuset.
En riktigt ljusexplosion har vi i tv rummet som för övrigt är väldigt ljust och vitt i sig självt. 
Ljusterapi - jo visst!

Efter att snabbt som attan fått i miniklubben en tallrik youghurt, (allt för att hålla humöret och blodsockret uppe), kunde jag krypa ner i soffan under ett täcke och bläddra i nya magasin medan det dansades, tjoades och lektes. (Bakom min rygg traschades det också visst en del saker.. men det hrm.. valde jag att inte se eller höra).
Och ljuset - jo det fortsatte att strömma in genom fönstren och gav oss den där extra energin och lusten till att starta vår lördag.


fredag 15 mars 2013

Kanske skulle man...




Alltså, jag gillar ju egentligen att baka. Jag gillar kanske ännu mer att äta det jag bakat, men det är något rogivande och lustfylld det där, att röra i en skål, mäta och hälla och känna den underbara doften av nybakat sprida sig som en doft av välbehag runt i huset. Jag bakar mycket hellre än jag lagar mat. Därmed inte sagt att jag bakar mer ofta än vad jag lagar mat - så är tyvärr inte fallet.

Nu var det länge sedan, alltför länge sedan och jag tänker att till helgen, till helgen kanske jag får tid? Det är ju också en aktivitet som barnen kan vara med på och de tycker ju att det är så himla kul att få röra i bunken, hälla upp mjöl och leka bagare. Precis som sin mamma helt enkelt.

Så ja, kanske skulle jag ta och tänka ut något gott till helgfikat? Har ni några enkla och smaskiga tips?
Mitt tips är ju annars Leilas recept - har nog inte misslyckats med något därifrån och sjukt gott blir det.

Fredag idag minsann - den tar vi vara på och njuter av den stundande helgen så får vi se om det blev något bakat eller inte .
Kram till er alla fina, fina därute!


torsdag 14 mars 2013

Ännu mer skönhet



Nu var det ju ett tag sedan jag avslöjade fler sponsorer under Stora Bloggdagen, så det är väl inte mer än rätt att ni får två stycken med en gång. 

Ännu mer skönhet ligger i prispotten och det är Glossybox som lottar ut en 3 månaders prenumeration. Jag är själv trogen kund och älskar när den lilla lådan full med överraskningar kommer. En härlig låda och härligt innehåll - vad är det inte att älska med ett sånt upplägg? 
Någon av er kommer nu att få den glädjen.


Nummer två är hudvårdsföretaget Vichy som har skickat två hela KASSAR med produkter till en lycklig vinnare. Jo, det är svårt att inte slita upp och lukta, känna och kanske prova lite eftersom kassarna just nu står hemma hos mig. Jag lägger dock band på mig och gömmer dem längst in i förrådet, säkrast så och skydd mot både klåfingriga mammor och nyfikna barn som gärna agerar testpanel. Så roligt ska vi dock inte ha, men jeesus vad jag skulle vilja ha det priset.

I övrigt så rullar allt på enligt plan och med små små myrsteg kommer dagen D allt lite närmre...


onsdag 13 mars 2013

Sakta flyttar Påsken in





Nej inte kan man tro att det bara är två veckor kvar till påsk. 
Påsken för mig är synonym med lukt av fuktig asfalt, värme längs en solig vägg och små knoppar som sticker upp i backen. Kanske den första lunchen ute i solen och första fräknarna på näsan. 

Precis så.

Tyvärr ser det ju inte ut som om det kommer att vara ett alternativ i år, så för att få den där Påskkänslan att infinna sig börjar jag så smått, så smått att välkomna Påsken här hemma. Några små söta silverägg från Indiska har tagit plats i min glaskupa och blir ett trevligt blickfång i vardagsrummet. snart ska de små äggen få sällskap av fjädrar, men jag måste bara komma ihåg var jag la de där pärlhönsfjädrarna jag var så stolt att jag i höstas köpte i så god tid. Förra året fanns det inte en enda fjäder kvar när jag onsdagen innan påsk for runt som en äggsjuk höna och försökte ordna påsk till mina barn.
I år ska jag vara ute i god tid. I år ska Påsken inne blir så mycket bättre i avsaknad av Påsken utomhus.

Mitt härliga doftljus från Reunion sprider en touch av fikonmjölk och jag sluter ögonen och låtsats att snön inte finns där utanför mitt fönster.