onsdag 31 oktober 2012

Månadens Blogg i Lantliv



Här sitter jag i den mörka kvällen och läser nya numret av min favorit tidning - Lantliv.
Och vet ni vad? I det nya och allra senaste numret är Bromans Bravader utnämnd till Månadens Blogg.
En fantastisk ära för mig och ja, jag tycker faktiskt att det är stort. Jag är stolt över mig själv som lyckas skriva den här bloggen och jag hoppas att även ni tycker om vad ni får här.


Och visst är det så att julkänslorna börjar smyga sig på nu när man läser det fina julnumret där dessutom min fina bloggvän Therese är med i ett reportage från hennes och familjens underbara hem.



Julen får ändå vänta lite till här hos oss. Inte förrän till advent kommer den in, men fram till dess blir det en massa samlande av inspiration för att vara väl förberedd när den väl startar.

Jul är ju alltid jul liksom och här kör vi "The more the merrier" för hela slanten.
Men som sagt - det är ett tag kvar dit!

tisdag 30 oktober 2012

Runt min handled

Armband Line by Maria, Ask Oscar & Clothilde

Armband Line by Maria, Läppglans Chanel, Bok Vee Speers/ The Birthday Party

Veckan är igång och oktober närmar sig sitt slut. En ny månad tar snart plats och höst byts ut mot vinter.
Jag tänder mina ljus och försöker att njuta trots att regnet piskar rutorna, det är ju trots allt lite mysigt med höst. Trädgården har förberetts för vinter, blommor är flyttade till mer skyddade platser och det som finns kvar där ute är anpassat efter årstiden.

När jag kikar bland mina smycken inser jag att det är tid att göra en rensning även där. Bort med det somriga, varma och pastelliga och fram med de dova och mörkare färgerna. Tyngre material och enklare design. Även runt mina handleder får naturen inspirera i år.

måndag 29 oktober 2012

Det där med napp


 Tanken slog mig under helgen, att vi faktiskt har klarat oss väldigt bra än så länge vad gäller sjukdom och Vab. Inte en enda gång har mina barn varit dåliga och hemma. 
Eftersom jag skriver det här nu, kan jag ju vara rätt säker på att sjukdomarna kommer som ett brev på posten, så är det väl alltid? Man ska inte säga för mycket...
Men än så länge inga sjuka barn och det är jag såklart väldigt glad och tacksam för.


Dagis och skola är ju ofta ett ställe där bakterierna frodas och en och en annan bacill hakar på hem och smittar ner hela familjen. Lillebror får med sig nya sunda nappar med namn på till dagisvilan för att rätt napp ska hitta till rätt mun. Med flera barn och många nappar på en avdelning måste ju risken vara mindre att fel napp hamnar i  fel mun om  barnets namn står på nappen. Så resonerar jag och hoppas på en fortsatt sjukdomsfri höst/vinter.

De här napparna med namn har jag hittat hos Sundanappar.se. Dessa nappar är dessutom fria från skadliga ämnen och det känns ju också helt rätt.

Idag har jag en helt ledig dag och jag och storebror ska höstlovsmysa hela dagen. Bio står på önskelistan så förhoppningsvis kan vi klämma ner oss i en mörk biosalong och mumsa popcorn idag.

Bra start på veckan minsann!


söndag 28 oktober 2012

Utlottning av Pall Marseille från Reforma Sthlm


För att fira att det är söndag tycker jag att vi  avslutar veckan med en tävling i världsklass.

Nu har ni chansen att vinna den här super snygga pallen Marseille från Reforma Sthlm.
Allt ni behöver göra är att gilla Reforma på FB (om ni har FB) samt i kommentars fältet här nedan skriva vilken av alla Reformas fina produkter du gillar bäst.

För en extralott, länka bilden här ovan från din blogg eller dela inlägget på Facebook.

Svårare än så är det inte att bli lycklig vinnare till den underbara pallen.
Tävlingen pågår till och med söndag 4e November!

Uppdatering: Om man inte har FB går det givetvis bra att vara med ändå. Man skriver i kommentaren vilken produkt man gillar bäst och vill man ha en extra lott länkar man från sin blogg (om man har någon)

lördag 27 oktober 2012

Gryning




Gryning, kanske den allra vackraste stunden på jorden. Det magiska ljuset och solen som sakta, sakta sprider sina gyllene strålar över det sovande landskapet. Det är så vackert så det gör ont.

Har man sett gryningsljuset vet man att det är precis som med en solnedgång. Ett endaste kort ögonblick och det gäller att fånga just den stunden innan den lika snabbt är förbi. I morse strålade ljuset in genom mina fönster och när jag tittade ut såg jag hela världen vakna och det är just i dessa ögonblick man börjar tro på änglar.

Den efterlängtade helgen har börjat. Jag packar en väska och beger mig iväg ut till Ingarö förmden årliga tjejhelgen med de finaste vännerna jag haft sedan barndomen.

Lördag, vackra lördag!

fredag 26 oktober 2012

Jack O' Lantern


I den mörka höstkvällen lyser våra nygjorda Jack O'Lantern lyktor upp vår gård. 
Här hemma hos oss har det blivit en tradition att runt Halloween varje år göra våra egna pumpalyktor. 
I takt med att barnen blir fler blir också lyktorna fler...


Som traditionen bjuder ska också alla hjälpas åt med att göra lyktorna, även om det brukar sluta med att det är jag som står där och slutför dem, alldeles själv... och så även i år.

Men nu lyser de så fint där ute i mörkret och kvällen har tagit över efter en härlig fredag. Efter lite hemmagjord pizza kurar vi ihop oss i soffan med allt gott som anstår en riktig riktig härlig fredagskväll.

Ja fredagar alltså - Man måste bara älska dem!

Bring it on


Så  kom den då. Den första snön! Lite tidigt kan tyckas och med all sannolikhet kommer den inte att ligga kvar. Ett tunt vitt täcke har spridit sig över marken och med ens så blev allt så definitivt. 
Vintern. 
Nu är den här!

Jag är för en gångs skull redo. Det där med mössa är ju så svårt. Vad passar man i? Vad passar man inte i. Det sistnämnda är mer förekommande än det första och det brukar leda till att jag aldrig hittar den där mössan jag passar i. Dessutom ska den ju vara snygg också! Det slutar nästan alltid med att jag står där varje vinter, utan mössa för att jag inte kunnat bestämma mig och får kränga på mig något av barnens mössor för att inte frysa öronen av mig. Som ni förstår är man då inte till sin fördel. Inte direkt.


Men i år har jag som sagt förberett mig väl och kan känna mig trygg över att öronen kommer att sitta kvar nu när vintern kommer samtidigt som jag får behålla någon form av värdighet. 
Jag har hittat den här fina mössan och tänkte tipsa er om .manky.se - mössor på nätet
De har tusentals olika märken och modeller att välja på. Helt omöjligt att INTE hitta något snyggt....och som passar dessutom.

Jag kommer inte att frysa i år så Vinter - Bring it on!

Min mössa hittar ni här

torsdag 25 oktober 2012

Ny Design



Ja som ni kanske märker har bloggen fått ny design och lite nytt utseende. Innehållet är ju detsamma men ni som hängt här inne ett tag vet ju att jag var lite sugen på ett nytt utseende. Ett utseende som skulle spegla allt det som är Bromans Bravader, men samtidigt vara neutralt och inte så årstidsanpassat. Jag var med andra ord lite trött på mina bilder som tidigare fanns i headern och som hade en tendens att kännas hopplöst ouppdaterad allt eftersom tiden gick. Vårblommor i september och så vidare kändes inte helt "up to date".

Så jag kastade upp bollen i luften och bad ER om hjälp, och här måste jag bara få säga att tänk vad mycket en blogg kan ge. Tänk att ni fanns där ute, ni som ville ta er an en hopplöst miss anpassad stackare i grafikens mystiska värld. Tack till Liselotte, Tina mfl som bara sådär  erbjöd sin hjälp. Tänk vilken hjälpsamhet som finns här ute.
Det största tacket riktar jag dock till min vän Nina som faktiskt är den som gjort jobbet. Jag har haft ideer och åsikter (tro mig) och Nina har tålmodigt ändrat och anpassat för att tillfredsställa en kräsen människas önskemål.

Ja, och så blev det som det blev. Vad tycker ni?

I love it!

onsdag 24 oktober 2012

Mateus Utförsäljning







Måste bara tipsa om årets utförsäljning, nämligen Mateus årliga utförsäljning av det underbara porslinet.
En gång om året är den och det brukar vara sjuuuuukt mycket folk. Har vid något tillfälle stått i kö och sen vänt och gått min väg för att det varit så galet mycket folk.
Hur som helst, har ni tid, pengar och är sugna på lite nytt vackert porslin till bra pris så kila förbi Östermalmsgatan 87A torsdag 25 Oktober mellan 8-19 och fredag 26 Oktober mellan 8-16.

Själv ska jag ut och resa igen så för mig blir det tyvärr tajt att hinna med. Men jag skulle gärna slå till på lite fler av de fina skålarna med fjärilar på.. köpte några förra året.

Nu hopp i badet och sen somna framför TVn - bra onsdag!

Ruggig morgon


Idag har vi en riktigt ruggig och kall morgon här i byn och prognosen framöver tycks vara att det kommer att bli kallt. Kallare än det hittills har varit, och kanske, kanske kommer första frostnatten att sätta sina spår utanför mitt hus.
Jag kurar ihop mig här inne idag. Tänder mina ljus, drar på mig raggockor och en tjock tjock tröja och dricker mitt Kusmi Tchai te. Bara doften av det där teet framkallar riktiga myskänslor och att hålla sig inne en sådan här dag känns som ett bra beslut. 


Och när jag sitter här börjar jag fundera. Fundera på allt som hänt under det senaste året. Funderar på alla människor jag stött på och får en varm och pirrande känsla i hela kroppen när jag tänker på att det var ungefär för ett år sedan som jag tog beslutet att den här bloggen skulle bli en "öppen blogg". En blogg där jag  ville dela med mig av mitt liv, skiva av mig lite skrivklåda och tvinga mig själv till att lära mig fotografering.

Och ja, jag är glad att jag tog det beslutet. Tog det steget och vågade gå ifrån min stängda och väldigt privata sfär. För ni, ni är det som ger mig energi i en annars så likriktad och mainstream vardag. Ni, vilka några av er jag faktiskt träffat i verkligheten, ni som jag aldrig träffat men det känns som om vi känt varandra forever. Ni som finns här men är anonyma och ni, ni som jag faktiskt känner och betraktar som mina vänner.
Alla ni - tack för att ni ger mig så mycket energi och mod att fortsätta göra det jag gör.

Jag är så ödmjuk och stum av förundran över den värme och godhet som finns. Alla människor jag "mött". Dörrar som öppnas och idéer som kläcks. Kontakter som knyts och tankar som hittar nya vägar. Så mycket kreativitet som flödar och så mycket glädje. 

Och då kommer tankarna... tankarna på att vilja träffa fler av er på riktigt...
Bara tankar än så länge, men bra tankar, och bra tankar föder idéer... eller hur!

måndag 22 oktober 2012

Vinnare

Tycker att vi tar och rivstartar veckan med att presentera vinnaren av presentkortet hos Belysningsdesign.se.
Grattis Camilla, du kan nu ta och köpa Bankerslampan du är ute efter! Du har fått mail!

Och eftersom vintertiden träder in redan under nästa helg och det därmed blir ÄNNU mörkare ger Belysningsdesign ett tröstpris till alla er andra, jo även till er som inte var med och tävlade. 10 % på hela sortimentet om ni uppger koden lampor2012 vid köp.
Bra va! 
Mer ljus i mörkret helt enkelt!

Här är det kväll med extra allt som gäller. 
Måndagar har ju blivit TV kväll och ni missar väl inte sista avsnittet av Gardells TV serie?
Jag missar den inte, men laddar för tårfyllda ögon och snörvel med ett gäng näsdukar. Och efter det är det ju Homeland - men då har väl jag i vanlig ordning redan somnat i soffan...

söndag 21 oktober 2012

Min helg


Söndag kväll och tröttheten tar över min kropp. 
Med all rätt. 
Två dagars väldigt intensivt lärande av fotografering ger den effekten. Att sömnen inte var på min sida i natt ökar dessutom på och gör tröttheten än mer tydlig.

Uppe i varv som jag var igår kväll efter kursen, som för övrigt höll på från tio på förmiddagen ända  till åtta på kvällen, fick jag inte ro att gå och lägga mig. For fram som en virvelvind här hemma mitt i natten. Övade komposition och annat jag lärt mig under dagen och hamnade i säng först vid halv två tiden. Som grädde på moset tyckte mina barn att det var en ypperlig natt att vara vakna, och då i skift, så att jag inte skulle få en endaste möjlighet att slumra till ens för en sekund. Så från klockan fyra i morse har jag varit klarvaken. 
Ja, och sen fortstte det idag då, ytterligare en heldag i fotokonstens sköna lära.

Mör?
 Ja!
Trött? 
Absolut!


Kursen jag gått heter Fotografering 1 och hölls på Fotografiska Muséet här i Stockholm. En fin födelsedagspresent från min man och jag hade önskat mig detta under en lång tid. Kursen var en intensiv kurs och samma kurs finns även uppdelat på flera tillfällen, om man hellre skulle vilja gå en kväll i veckan, under sex veckors tid. För mig som både är otålig, intensiv och har svårt att hitta stående tider mitt i veckan på grund av familj och jobb passade den här intensiva varianten bra.

Många poletter har trillat ner och ja, jag ser faktiskt på min kamera med lite nya ögon nu. Det ska bli så kul att testa kunskaperna och få öva här hemma på det jag lärt mig. Fram till nu är jag ju helt självlärd och det har ju också funkat ganska fint men efter den här helgen har jag faktiskt fått värdefulla insikter och kunskaper i hur jag ska hantera min lilla makapär. 
Så nöjd!

Nu griper tröttehetens klor tag i mig och tanken på min mjuka fluffiga säng är så himla mycket mer lockande än att sitta här framför datorn, så jag tackar för mig och drar mig undan för kvällen.
Är så otroligt ödmjuk och tacksam för att ni finns där ute någonstans och kommer hit och läser då och då.
Sov gott var än ni är!

PS. Imorgon presenteras vinnaren av presentkort hos Belysningsdesign.se

Kvällsljus


Tänk vad mysig det ändå är med levande ljus nu i höstmörkret. Det är ändå något visst med det skenet.

Mentalt utmattad efter en dag med full "korvstoppning". Många poletter har trillat på plats och jag är någonstans ändå lite glad att jag faktiskt har övat och kommit en bit på väg i mitt fotograferande helt själv under det år som gått. Jag har verkligen kunnat tillgodogöra mig informationen på ett bra sätt idag och ser med spänning fram emot vad morgondagen har att erbjuda. 
Mer informationsmatande i en redan rätt fullmatad hjärna men det finns ändå både plats och vilja att lära mer.
Komplext men ändå enkelt när väl poletten trillat ner. 

Jag hyser stora förhoppningar om att den trillar hela vägen ner med lite övning. 
Men övning är ett absolut måste. 
Det inser även jag.

lördag 20 oktober 2012

Peppad


God morgon härliga helg,
Nu sticker jag iväg på kurs hela helgen på Fotografiska museet. 
Två galet intensiva dagar och hoppas kunna lära mig lite mer och utveckla mitt fotograferande.

Är sjukt peppad!

fredag 19 oktober 2012

Kan vi ta det lite lugnt nu


Vad är det med all denna årstidshysteri som vi omges av. Vart jag än vänder mig så börjar Julen göra sig påmind. Nu alltså, i mitten av Oktober! 
Vad är det här? Kan vi inte bara få ta det lugnt och njuta av att det är höst. Jag måste faktiskt medge att jag känner en lätt stress. 


Går jag på stan så har butikerna till viss del redan nu börjat med sin julskyltning och läser man bloggar och instagram så handlar väldigt mycket om jul och längtan dit. Julbilder och bilder på pynt smyger sig in lite här och var. Hyacinter och amaryllis kan börja skådas och glögg börjar smakas.
Nej jag hinner inte med. 
Jag är inte där. 
Än.
Jag har höst här jag, med gula löv och en färgprakt utav dess like utan för fönstret. Jag vill njuta av det här  ett tag. Julen kommer snart nog ändå och DÅ vill jag njuta av julen.

Men för dem som firat jul i två månader vid det laget börjar väl våren då?

Hur tänker ni?

torsdag 18 oktober 2012

Inte min dag idag


Tittut!
Ja kan inte den här lille godingen få mig på bra humör idag så kan nog ingen.
Helt överjävlig har min dag varit och i princip hela dagen har gått åt till att göra sådan som jag absolut inte hade tänkt att göra idag.
Dagen började redan klockan 04.45 och redan där och då insåg jag att Neeej, det här är inte bra. Men någon var pigg och tänkte inte låta sin trötta mamma sova vidare.

Ungefär fem sekunder efter det att jag blivit så abrupt väckt tappar jag min Iphone i golvet och gissa vad? Jo såklart går skärmen i tusen miljarders bitar. So far en fantastiskt morgon..... visst!

Vid uppvisandet av den skadade telefonen på jobbet fick jag genast en ny, och med säkerhetskopior, Iclouds och allt vad som finns tycker man ju att, hey, nu är jag med i matchen igen! Icke då. När det kommer till teknik är jag ett ufo och allt, precis allt som kan gå fel gör verkligen det. Så idag har jag ägnat i princip hela dagen åt att försöka lägga över allt från den gamla telefonen till den nya. Det går bara inte. En hel dag har jag spenderat, med resultat ZERO!. För en extremt resultatdriven person som mig så är det enormt frustrerande och enerverande på alla sätt.
Nu ger jag upp för idag. Fortsättning på det imorgon då jag hoppas att min IT avdelning kan lösa det som de inte kunde lösa idag!
Så nu glömmer jag världsliga bekymmer som trasiga Iphones och knasig teknik och ägnar mig helhjärtat åt det som är viktigt istället.
Familjen!

onsdag 17 oktober 2012

Godis och film


Nej detta är inte pärlor som vi trär på tråd. Det här är mammans (läs min) lördagspresent till mina barn. En hel jättelåda med Jelly Beans i olika små fack som jag köpte på flygplatsen i lördags. I locket ser man dessutom exakt vilken smak på godisbönorna varje litet fack innehåller. 
Jätteroligt! 
Nu är det ju inte lördag idag, så lådan får snällt vänta till det blir lördag igen, även om den genererar små trånande barn och små fingrar som vill åt innehållet.  Men mamman är stenhård. 
Lördagar är enda godisdagen här i huset!

Igår överraskade jag dessutom mig själv med att vara om inte först, så i varje fall typ tvåa på bollen. Jag signade nämligen upp mig på Netflix! Har ni hört talas om det? 
Netflix är en tjänst där man får titta på så mycket film och TV serier man vill. Tjänsten lanserades i måndags och just nu är första månaden gratis. Läste dessutom att om man har ett Spotify premiumkonto så är det gratis fram till årsskiftet. 
Jag var snabb och gick med och vid en första överblick ser det ut som om det finns MYCKET att titta på. Både TV serier och filmer, samt mycket för barn. Är det inte kul är det ju bara att hoppa av. Lite så resonerar jag och hoppar på tåget längst fram den här gången.
Det bästa av allt är att du kan titta i pricip var och när som helst. Dator, smartphone, Ipad, etc.
Verkar lovande helt enkelt.

tisdag 16 oktober 2012

Missa inte

/

Halloj tisdag,
Ni missar väl inte utlottningen där ni kan vinna ett presentkort på 300 kr för hos Belysningsdesign.se .
Tävlar gör ni HÄR. Ta chansen att få lite ljus i höstmörkret. Just nu är chanserna rätt stora, för ni är inte jättemånga som hittills har signat upp er på detta.....

I övrigt en rätt härlig höstdag. I varje fall här i Stockholm och jag skulle mer än gärna dra på mig ett par stövlar och traska ut i skogen, men det hinner jag inte. Istället blir det jobb och sen hem till familjelivet. Måste stanna till och köpa lite tjockare höstkläder till lilla Lisen också. Insåg i morse att det är hög tid för lite varmare höstkläder och de från förra året gick inte att finna någonstans. Antagligen för små dessutom så lite nytt får det bli helt enkelt.

Så roar jag mig en tisdag. En helt vanlig dag med andra ord. Men till helgen... då smäller det, då ska jag "plocka ut" min födelsedagspresent... längtar!

måndag 15 oktober 2012

Måndag hela veckan


Jaha, och så var det måndag igen och så står man här och försöker att hitta på något gott, nyttigt och enkelt att laga till middag. Sällskap har jag i varje fall och det är ju alltid trevligt. 
Samtidigt som jag försöker koncentrera mig på matdilemmat gör jag allt för att ignorera skriken och slagsmålet som antagligen pågår för fullt bakom en av dörrarna till barnens rum.
 Phu...ibland är det svettigare hemma än vad det är på jobbet. 
Eller jag rättar mig själv där tror jag. Det är faktiskt nästan alltid svettigare här hemma än på jobbet, men också en  miljard gånger mysigare och den platsen jag helst av allt befinner mig på. 
Hemma alltså, med mina vilda små.


Så nu fram med middag fort som attan innan de slår ihjäl varandra och sen kvällsbestyr och mys. Och sen blir det Gardells TV serie - "Torka aldrig tårar utan handskar". Jeesus vad bra den var, och så sjukt obehaglig och tung och jag vet att jag kommer att tycka att fortsättningen är fruktansvärd och hemsk, för utgången listar man ju liksom ut. Men så värd att se att jag bara måste göra det ändå. 
Hur illa berörd jag än blir.
Ja och sen är det Homeland..
TV kväll ikväll alltså. 

Blir nog bra det här, ja alltså om jag bara lyckas få maten på bordet först

söndag 14 oktober 2012

Söndagspyssel



Pyssel i trädgården har stått på schemat mellan regnskurarna idag. Vintern närmar sig med stormsteg, den första frostnatten kommer snart vara här och det är dags att plocka undan och göra fint i trädgården. Har plockat undan alla krukor tagit in lite blommor och sånt som inte kommer att överleva ute så mycket längre.
När jag plockade in en massa saker i den lilla stugan på vår tomt som just nu används som förråd och vinterförvaring hittade jag bland bråten där inne ett gammalt älghorn.


Så nu under eftermiddagen har jag gjort rent hornet och håller som bäst på att flytta runt det till olika platser för att få en känsla av var det ska placeras. Just nu ligger det på det lilla svarta sidobordet vid soffan men där kommer det nog inte att bli långvarigt, tanken är att en bordslampa modell större ska pryda den platsen och skänka lite ljus vid soffan i vintermörkret.


Ja, så det är sånt  jag pysslar med en söndag som denna. Flyttar älghorn, stannar upp, tar mig om hakan, rynkar på ögonbrynen och funderar. Flyttar om, stannar upp, hummar, kliar mig i huvudet och sen börjar det om igen.
Men det känns ganska bra. Om placeringen av ett älghorn är det största man grubblar på en söndag är livet inte allt för illa just nu.
Precis som det ska vara en söndag i slutet av oktober alltså.
Precis så!

lördag 13 oktober 2012

I hemmets lugna vrå


Hemma igen och vi har kurat ihop oss i soffan, tittar på Fem myror är fler än fyra elefanter och äter popcorn och chips. Storebror och Pappa är och spelar Kalle Anka Cup i tennis, ja inte pappan förstås han har support funktionen. Även Farmor och Farfar följde med som hejarklack. 



Men vi andra, vi myser, pussar på varandra och tuggar chips för hela slanten


Och här kommer vi sitta, ända till det att vi en efter en faller i sömn och tillslut hamnar i sängen. Men innan jag själv somnar vill jag ha hem min store kille för att få hålla om och krama även honom lite extra ikväll. 

Kan faktiskt inte tänka mig något bättre eller mysigare en lördagkväll som denna.

Varm i hjärtat


Jo det blev ändå lite mer än bara jobb. 
Några drinkar med en kollega och sen världens bästa kväll med en kär gammal vän. 
Kul att göra London "by Night". Mitt i natten nu men alldeles för speedad för att gå och lägga mig, men jag
antar att jag måste. Ska ju med ett plan hem imorgon förmiddag. Intensivt men bra på alla sätt och  vis och höjdpunkten måste ändå summeras till de många härliga timmarna med snicksnack och bubbel både i glas och mage då jag fick umgås med en av mina allra bästa vänner.
Går nu och lägger mig lite lyckligare och lite varm i hjärtat.
Tänk att ibland märker man inte hur mycket man saknar någon förrän man träffas igen. 

fredag 12 oktober 2012

På resande fot - igen


Jaha, nu är jag i London. Igen. Men även denna gång inte så mycket pleasure mest work, work, work. Stannar till imorgon och hoppas faktiskt kunna klämma in åtminstone lite pleasures i form av lyxiga drinkar på något trevligt ställe. Hoppas på det i varje fall. Men imorgon hem igen... 

Har inte min fina kamera med mig så närmaste dygnet erbjuds det bara foton från Iphone här på Bromans Bravader. Men jag ska hålla er lite uppdaterade det ska jag, om sånt som inte är jobb. Om sånt som är pleasures. Om jag hinner...

torsdag 11 oktober 2012

Tända ljus


Tända ljus i mitt hus och oj vad mörkt det är ute. Hösten har verkligen, verkligen kommit på allvar. På sommaren tänder jag knappt ett stearinljus över huvud taget men under den här årstiden och måååånga månader framöver går det åt ett antal ljus varje kväll här hemma.
Mysigt att kura ihop sig inomhus med levande ljus, något bra att läsa eller titta på och något smaskigt att äta. Och det är väl just nu man ska "äta upp sig" så man klarar den stränga vintern. Eller? Jag kör på det och tar en chokladbit till.


Ännu mer inslag av naturen här hemma. Små minipumpor och jo, snart är det faktiskt Halloween. Skulle vilja gå på en riktig maskeradbal någon gång, en sådan där riktig med masker och lite mystik. Men här är det nog bara barnen som kommer att klä ut sig i vanlig ordning.

Nu är det dags för mig att hoppa in i duschen och tvätta håret och sen packa ihop en liten väska. Tidigt i morgon bär det av till London och allt jag kan fixa nu ikväll som gör att jag får sova lite, lite längre imorgon är bra.
Vi hörs imorgon helt enkelt!

onsdag 10 oktober 2012

En kudde mer eller mindre



God kväll i stugorna,

Ni som följer mig på Instagram (finns där som bravader) vet att jag lovade att återkomma med adress och tider för Himlas lagerutförsäljning. 
Var själv där nu i kväll och jo, som vanligt fick jag med mig lite smått och gott. Älskar att handla till reducerade priser, det är liksom något genetiskt i mig som kickar igång på det. Tjejmatte helt enkelt och enligt den filosofin har jag ju "tjänat" pengar idag, inte illa alls!

Så lite nya kuddar, lite nytt porslin och ett gammalt men ändå höjt ögonbryn på min man som lite försiktigt ställde frågan hur många kuddar man ska ha egentligen och drog paralleller till den ungkarlslägenhet han hade när vi träffades. Tror vi enades rätt snabbt om att kuddar är bra och fyller vissa funktioner, inte minst estetiskt. Behöver nog inte utveckla mer där tror jag.

Så, ni som bor i Stockholm med omnejd eller är på besök inom de närmsta dagarna kan om ni vill bege er ner till Öregrundsgatan 3 där Himla har sin lagerutförsäljning. De har öppet imorgon torsdag och fredag 11-18, lördag och söndag 11 - 16. 

Happy shopping vänner!

Och så undrar jag en sak till... själv älskar jag som sagt utförsäljningar och liknande "evenemang" och förutsätter på något vis att alla är som jag, vilket jag ju ändå någonstans förstår att alla inte är. Vill ni att jag fortsätter att lägga upp tips på detta (saker som jag själv blir inbjuden till) eller tycker ni att det kan vara?
Förstår ju att ni som inte bor i Stockholm inte har så stort intresse av det. Men ni andra? Vad säger ni?
Bra eller dåligt?

tisdag 9 oktober 2012

Färg på möbler




Antagligen är det för att jag som jag skrivit tidigare är inne i en riktigt höstromantisk period och för att jag lockas väldigt mycket av orange detaljer i inredningen just nu, men är det inte lite läckert ändå med färg på möblerna?
Tycker att den här bilden från norska Slettvoll är riktigt läcker och jag börjar fundera om jag inte ska ta in mer färg och då kanske på möblerna. Men sen tänker jag ett steg till och inser då att jag nog relativt snart skulle tröttna på en orange soffa eller fåtölj och att jag snart skulle ha en period då någon annan färg tilltalar mig. Inser då att jag varken har budget eller miljömedvetenhet för att byta möbler på löpande band så jag lägger band på mig själv istället och plockar in lite mer orange i detaljerna och stillar på så sätt en del av mitt begär. 
Små enkla detaljer som är lätta att byta ut får göra helheten helt enkelt.
Hur tänker ni när det kommer till möbler, inredning och färg?

måndag 8 oktober 2012

Måndagmorgon



Måndagmorgon och ingen är hemma förutom jag och katten. Huset andas lugn och tystnad. Jag går ett varv och samlar ihop och plockar upp efter morgonens framfart. Sopar undan spår och återställer ordningen igen. När huset väl har återgått i sitt mer representativa skick, kokar jag mig en kopp te, rostar några mackor, tänder mina ljus och mitt härliga höstiga doftljus (från WoodWick med doften Pumkin Butter för er som undrade i tidigare inlägg) och sätter mig och börjar arbeta. 
Idag är en dag i lugn och ro med arbete hemifrån och jag känner mig så avslappnad och på samma gång lite höstruggig. Sakta börjar solen klättra upp på himlen och det ser trots all morgondimma och kyla ut att bli en vacker höstdag.


En bra start på veckan helt enkelt. Både jag och missen njuter av lugnet och tystnaden och ljuset som inte bara luktar gott utan dessutom sprakar som en liten brasa. Det knastrande och sprakande ljudet förhöjer verkligen mysfaktorn.

Jo en mycket bra start på veckan minsann!

söndag 7 oktober 2012

Tanka energi


Vi har haft en fantastisk helg. Fantastiskt på alla sätt och vis. Fantastisk för att jag har fått tillbringa så himlans många timmar i sträck med min familj. Fantastisk för att vädret har varit underbart och vi har tillbringat nästan hela helgen utomhus. Fantastisk för att jag har fått reparera och återställa ett djupt sömnbehov, och fantastiskt för att jag har fått andas och tanka så viktig energi.


Idag har hösten återigen bjudit på en klar och vacker dag. Vi tände en eld i den gamla spisen bakom den lilla stugan på vår tomt och grillade korv och marsmallows till lunch.




Efter lunchen tog jag en sväng i skogen för att få inandas lite mer fuktig mossa och blöta löv, höra prasslet under skorna och förhoppningsvis även hitta en och en annan trattkantarell. Och trattkantareller hittade jag. Fantastiskt många och jag plockade nästan en hel korg full på bara lite mer än en timme. Inte för att jag är så bevandrad inom svamp, men i år måste det helt enkelt vara ett riktigt bra svampår.


Älskar att få den där lilla stunden för mig själv. Bara jag och naturen, det finns inget bättre sätt att rensa tankar och samla energi.

Nu går helgen så sakteliga mot sitt slut och jag summerar en härlig och fin helg där jag har fått återhämta mig ordentligt och nu är redo att ta tag i den kommande veckan med ny energi.