fredag 31 augusti 2012

Mot höst


Sommarens sista dag. Snart över.
Inte för att det direkt har känts något som i närheten av sommar idag, med regn som bokstavligen har öst ner från skyarna. Men sista augusti måste väl ändå räknas som den sista dagen på den sista sommarmånaden. Imorgon tar hösten officiellt vid med första september som intro.

Efter en hektisk vecka har vi landat hemma med en god middag och ett glas vin. Barnen vandrade vidare till TV soffan och jag och Andreas fick faktiskt några sekunder själva i en annan soffa, i ett annat rum. Satt och sippade på mitt rödvin och bläddrade lite förstrött i det senaste numret av Lantliv Mat & Vin. På jakt efter lite höstiga smarriga recept. 
Ja, det höll väl en sisådär 5 minuter sen var det slagsmål i TV soffan och dags att avstyra popcorn kastningen. Men fem minuter är ändå fem minuter. Inte helt fel i en småbarns förälders liv.

Nu blir det djupt ner i soffan, fortfarande sippandes på vinet och en liten flicka som vill somna i min famn. Mysigt. 
Lugn kväll med andra ord. 
Helgen består av ännu fler kalas och diverse annat som ska ordnas och fixas med. Bland annat en rolig sak som ni kommer få se här på bloggen. Men som sagt, det blir en annan dag. 

Nu soffan!

torsdag 30 augusti 2012

Drömmar om förändring


Som vanligt den här årstiden vaknar den där lusten av att vilja förändra till liv. Vår och sommar fokuserar jag rätt mycket ute men så snart det börjar närma sig höst vill jag göra det så mysigt som möjligt. Förändra med nya färger och tända ljus här och där. Genom att byta ut lite textilier såsom kuddar och plädar är ju det ganska enkelt gjort. Några ljuslyktor på det så är man ju hemma sen.

I år har jag en kärlek för orange och tänker att det kommer att bli en trevlig accentfärg i vårt vardagsrum i höst. Väntar med spänning på att en beställning ska levereras, för där i har jag nämligen några kuddar i orange.


 Tänker att de här två kuddarna från Svenskt Tenn skulle göra sig där i soffan tillsammans med orange


Och som komplement, en sån här söt liten ask från samma ställe



 Ja, och sen får man ju drömma också eller hur? Någon gång ska jag baske mig ha ett av de här borden från Svenskt Tenn. Design Per Öberg här ovan och av Josef Frank här nedan.


Jo för drömma kan man ju alltid.

Men nu måste jag faktiskt sluta drömma för en middag på Nobis hotell väntar...

Vilken soppa


Jaha, och så var torsdagen redan här. Veckans dagar tenderar att bli lite lika med alla vardagliga sysslor som ska klämmas in. Men så helt plötsligt vaknar man upp ur vardagslunken och inser att det ju faktiskt redan är torsdag och att den efterlängtade helgen snart är här.
Bara en sån sak gör ju att dagen redan känns lättare och att det där lilla helgpirret börjar gro i magen.

Känner ni inte?

Igår kväll lagade jag ju min goda broccolisoppa till middag. Nu när hösten så smått börjar komma är det ju så gott med en varm soppa. Den här är dessutom sjukt enkel att laga och fort går det vilket i varje fall är perfekt i den här familjen när man kommer hem med trötta och hungriga barn från dagis och fritids. Då ska det gå snabbt! Några av er undrade om receptet, så här kommer det -
 only for you!

Broccolisoppa med basilika och fetacréme
1 gul lök
800g fryst broccoli
1,5dl matlagningsgrädde
1,5 tärning grönsaksbuljong
1l vatten

Fräs löken i olivolja
Tillsätt broccoli, vatten, grädde och buljongtärning, koka upp och låt koka i 10 minuter.
Mixa i mixer eller med en stavmixer rakt ner i grytan.
Smaka av med salt och peppar

Fetacréme
100g fetaost
1,5 dl Kesella
1/2 kruka basilika

Mixa alla ingredienser med stavmixer
Smaka av med salt och peppar

Jaha, det var det, nu kör vi torsdag tycker jag!


onsdag 29 augusti 2012

Arbetsro


Min lilla arbetshörna. Jag måste verkligen, verkligen byta ut stolen till något mer ergonomiskt nu när jag faktiskt sitter här hemma en hel del. Ibland jobbar jag ju hemifrån men ofta sitter jag här på kvällar och helger och pillar med något. En väldigt behaglig plats om det inte vore för stolen som är allt annat än just behaglig. Fast ganska fin är den ju ändå.


Ja ni ser rätt, en skål praliner kan skymtas i bakgrunden. Något gott att smaska på är ju bara så rätt när man sitter och gnuggar hjärncellerna. Det kanske borde vara en morotsstav eller något liknande men ibland måste man ju bara få unna sig något riktigt onyttigt.



Så det är alltså här jag brukar hålla till när jag skriver mina små blogginlägg. Ibland, allt efter humör är jag även på andra ställen i huset. Dagsformen brukar avgöra lite där. Ibland vill jag sitta och titta UT mot sjön, eller bara sjunka ner i en soffa med datorn i knät. 

Resten av rummet är gästrum och faktiskt, om jag får säga det själv, det bästa rummet av alla i hela huset att sova i. Det är något väldigt behagligt med det där rummet helt enkelt.

Nu, dags att göra lite god Broccolisoppa till kidsen.

tisdag 28 augusti 2012

Barnens höstgarderob


Som vanligt i samband med dagis och skolstart blir det dags att uppdatera och fylla på barnens garderober.
Gah vad de växer under sommarmånaderna, det blir så tydligt när man tar fram byxor ur garderoben och de slutar på halva vaden. Det är då jag med lite lätt panik (eftersom ju redan både skolan och dagis startat och hösten har kommit) kastar mig iväg till första bästa köpcenter och shoppar för glatta livet.

I år har jag förmånen att samarbeta med Soo.dk, ett danskt företag som säljer supertuffa kläder för barn i åldern 3-10 år. Kläderna är perfekta för en dag på dagis och eftersom jag själv gillar orange i höst ska min lilla tjej få den prickiga klänningen ovan med orangea detaljer.


Kollektionen från Soo.dk säljs via homepartys och skulle du vilja att någon kom hem till dig för att hålla ett homeparty för dig och dina vänner tycker jag att du ska kika här. Eller så kanske du själv skulle vilja bli återförsäljare? Då kikar du här.

Fungerade det?


Jaha, såhär morgonen efter måste jag ju svara på frågan och låta er slippa leva i ovisshet hela långa dagen.


Fungerade det?

Svaret är ganska enkelt. Ja, det fungerade och dessutom väldigt bra. En toppbra peeling om ni frågar mig. Jag som har en torrishud blev len och mjuk. Luktar inte illa och har inte socker bakom öronen.

För mig kommer den här peelingen absolut bli ett solklart alternativ till dyra, dyra bodyscrubs. Kommer nog lägga pengarna på något annat lyxigt istället eftersom jag tycker att den här var minst lika bra som något annat jag testat. 
Och det bästa av allt - i princip gratis.

Och som ni vet, gratis är alltid bra! Eller hur?

måndag 27 augusti 2012

Skönhetspyssel




Ikväll tänkte jag ta och testa något nytt. Egentligen är jag inte någon "pysslare" av rang. Det sträcker sig till att jag bakar lite då och då och tycker om att ordna små stilleben och fotografera. Ja och så att pyssla lite hemma för att få till den där mysfaktorn som jag behöver för att kunna må bra och fungera som en vettig människa. Men allmänt pyssel, nej det är inte min grej.
Men i senaste numret av Lantliv läste jag om en hemmagjord kroppspeeling och eftersom jag har alla ingredienserna hemma redan och inte riktigt vet vad jag ska göra av min lavendel, bara att jag borde göra något av den, tänkte jag att jo, jag provar det här. Att det sen var löjligt enkelt kan ju också ha varit en bidragande orsak, men det låter jag ha osagt.


Ja, så ikväll tar jag och skrubbar in mig med den här lavendeldoftande scrubben och hoppas på en riktig askungehud.

Lavendeldoftande scrubb
2dl socker
1dl olivolja
2 msk honung
lavendelblommor som smulas ner

Rör ihop och förvaras kyld. Ta fram vid skrubbning.

Ja, så antingen sitter jag här som en lavendeldoftande liten rosenknopp om några timmar. Eller så är jag flottig och kladdig med sockersmulor precis överallt och stinker av lavandel som en gammal tvål från 1943.

Vi får se helt enkelt, men lite spännande såhär en vanlig måndagkväll.

söndag 26 augusti 2012

Gårdagen i bilder



Gårdagen ja.
Festen hemma hos våra goda vänner Tomas och Lisa var i deras hus på Lidingö. Man skulle kunna säga att vi bor nära, men ändå så långt bort. Att ta sig till Lidingö från oss innebär att man måste åka in till stan, genom hela stan och sen ut till Lidingö. En sträcka som tar sin lilla tid. Länge gick vi och funderade på hur vi skulle lägga upp routen bäst. Tillslut kom vi (ja eller Andreas) på den geniala idén att vi skulle ta båten från oss över till Lidingö. En sträcka som sjövägen bara är några minuter lång.

Så ja, vi klev på en av skärgårdsbåtarna här hemma, nere vid bryggan i Hasseludden.


Vädret var obeskrivligt skönt. Solens varma strålar kändes som en ljummen smekning på bara ben.
Jag hade min nya klänning på mig. Har fått frågor på märke och jag var tvungen att kika efter. Den är av ett märke som heter Darling, och jag köpte den i en liten "boutique" här i Stockholm. Har faktiskt aldrig hört talas om det märket tidigare, men de hade mycket fint.


 Solen glittrade i det blå vattnet och den ena båten större än den andra åkte förbi ut mot skärgården och vidare till sin nästa destination.

När den här båten åkte förbi dunkade hög musik ut över havet. Kikar ni noga ser ni att hela bakre övre däck är helt fullt med folk. Båten verkade vara ett enda stort partaj. 


Och så kom vår lilla båt och vi åkte över till andra sidan, till Lidingö och klev i land vid Gåshaga brygga.


Vid Gåshaga stannade vi. Eftersom vi var något tidiga satte vi oss vid restaurang J's uteservering. Ett bord i solen, ett glas vin och livet kunde verkligen ha varit sämre.


Och där satt vi i den starka solen, pratade om ditten och datten. Jag berättade om mina planer och ett projekt jag har påbörjat och som jag verkligen, verkligen hoppas att jag kommer att ro iland. Något jag funderat på ett tag, men aldrig riktigt kommit till skott. Nu har jag i varje fall satt bollen i rullning, så får vi se vad som händer.

Ja, och sen var det dags att packa oss vidare till festen som för övrigt var hur trevlig som helst, men då hade jag lagt ifrån mig kameran så därifrån blir det inga bilder den här gången.

Nu ska jag ta söndagskväll och önskar er alla en riktigt skön sådan!

Söndagslunk


Söndagmorgon (eller hm, ja snarare lunch) och veckans allra sista dag. Här går dagen i slöhetens tecken och inte många knop blir gjorda. Precis som det ska vara en söndag med andra ord.

Lite nytt höstfint i krukorna för att möta den annalkande hösten som oundvikligen är på väg. Luften blir högre, kvällarna mörkare och på morgonen ligger dimman som ett tjockt täcke över sjön. Allt pekar på att hösten snart kommer, vare sig man är beredd eller inte.
Det finns dock fortfarande små ljusglimtar, dagar som igår, när solen strålar varm och allt är sådär underbart som det bara kan vara en sensommardag i slutet av augusti. 
Vi hade en härlig kväll, där vi faktiskt tog båten till festen och bara det var härligt och mysigt och gav kvällen en extra krydda. Jag har några bilder i kameran och om jag får tid (och om bilderna är ok) visar jag lite från igår.
Ska vi säga så?

Men först en riktigt slö och skön söndag!

lördag 25 augusti 2012

Fest igen


Min nya klänning ligger framme och väntar på kvällens galej. Vi har så otroligt många vänner som fyller 40 just i år (för mig är det ju ett tag kvar...) och kalasen går på löpande band. Ikväll ska vi ut till Lidingö och fira hemma i våra vänners vackra hus.


Köpte nytt nagellack igår också, det går egentligen i en rosa ton och matchar ganska bra med klänningen men på bilden ser det mer ut att dra åt det röda hållet. Tar en av mina favvoparfymer "Flowerbomb" från Victor och Rolf, men jag måste nog införskaffa en ny, den börjar sjunga på sista versen nu. 

Hur gör ni med parfymer? Själv är jag en humörsmänniska. Jag kan inte hålla mig till en och samma sort dag ut och dag in. Jag har flera olika favoriter som jag varierar allt efter humör och tillfälle. Ikväll passar Flowerbomb bra eftersom den är lite "tyngre" och sådär pudrig som jag gillar när man ska känna sig fin på fest.

Så ikväll fest, men först njuta lite av solen!

fredag 24 augusti 2012

Fredagsmys hos oss


Ja nu är den äntligen här 

Fredagskvällen.
Helt inspirationslös inför middagen, barn som ville ha Taco och en mamma som inte riktigt var sugen på Taco en fredag till.
 Kompromiss och voila - Tacopaj.
Gick dessutom ner hos de flesta med god aptit.


Så nu när middagen är avklarad, har själva myset tagit vid. Vi plockar fram allt gott som man önskar sig en fredag och sen kurar vi ihop oss i soffan. 
Alla fem. 
Och jisses vilken tur det är att vi har en så stor soffa, för det ska in täcken och pyjamasar och barn och ostbågar och eventuellt en katt. Men vår soffa är gigantisk så nemas problemas, inte än i varje fall. Frågan är väl hur den räcker till om en tio år när vi har barn som är 18, 14 och 11, då kan det kanske bli problem, men det tar vi då. Då är man väl överlycklig över om de skulle vilja sitta i soffan och mysa med oss.

Men nu är nu, och nu är väldigt, väldigt mysigt! 

Ps. Jag har förstått att jag inte var sist på bollen denna gång... Superfredag var inget ni heller slänger er med... Jag kanske inte är helt ute i varje fall.


Superfredag


Lugn start på denna superfredag. Fick avnjuta frukost i lugn och ro och hade till och med några minuter över till att kika i Ikea och Mio katalogerna som kommit. Jag har sagt det förut och säger det igen, i det här huset är det inte ofta man sitter själv och äter i lugn och ro. Händer mest bara de gånger jag jobbar hemifrån. Som idag alltså. Man får ta vara på stunderna när de ges helt enkelt.


Har ni hört uttrycket superfredag förut? Det infaller en dag när det är både fredag (ja givetvis) och lön på samma dag. En superfredag med andra ord. Nytt uttryck för mig faktiskt, men jag brukar ju inte vara först på bollen.


Nu gäller det att jobba undan en massa saker så att jag kan ta helg med gott samvete. Ikväll ser jag fram emot en lugn kväll. På något sätt lovade jag min man att se den där norska actionfilmen jag har lyckats undvika ett tag nu. Kommer inte ihåg vad den heter, så ja, ni hör ju hur taggad jag är...

Men imorgon, imorgon är det minsann dax för galej igen. Jo, det är en himla massa fester just nu. 
Och jag har ny klänning och nytt nagellack.

Men först, Suuuuuuperfredag!

torsdag 23 augusti 2012

Just nu


Nej, jag är inte helt redo för höst, inte riktigt än, men visst är det väl ändå mysigt nu när mörkret faller tidigare om kvällarna och man får ta fram små ljus och tända.

Ikväll tänder vi ljuslyktor i tv rummet och sjunker djuuuuuuuupt ner i soffan. Helgen närmar sig med stormsteg, en ynklig dag kvar och den där känslan av helg, den där som man faktiskt bara kan ha när man just avslutat en hel arbetsvecka börjar komma smygande.

Bästa!


Hur var det nu igen?


Påminn mig!

onsdag 22 augusti 2012

Kreativitet och personlig utveckling


För ett år sedan fick jag min fina systemkamera. Tror egentligen inte att någon present varit så bra och betytt så mycket för mig som just den där presenten. Med ett bra verktyg insåg jag väldigt snabbt hur kul fotografering kunde vara. Ett brinnande intresse för fotografering, och tro mig innan detta hade jag aldrig varit det minsta intresserad, väcktes plötsligt till liv. Ett för mig helt nytt intresse vaknade och jag insåg att trots att jag alltid tänkt på mig själv som en icke så kreativ person så var det just här mitt kreativa kall fanns.

På ett år har jag utvecklats enormt. Jag har börjat lära mig att hantera mitt verktyg och min blogg har många gånger fungerat som en motor i mitt fotograferande. Men än är vägen lång att vandra, ju mer jag lär mig och utvecklas ju mer inser jag hur lite jag egentligen kan och hur mycket jag har kvar att lära.

I år när jag fyllde år fick jag därför en present som jag tror kommer att hjälpa mig en bit på vägen. En helgworkshop på Fotografiska museet där jag ska få lära mig mer och förhoppningsvis odla mina kunskaper och min kreativitet.

Är jag laddad? You bet!

Skolstart


Första skoldagen. 
Andra klass. 
Vad hände med tiden? 
Hur blev han så stor?

tisdag 21 augusti 2012

Sneak peak


 Jo men jag berättade ju om det nattliga impuls köpet. 
Eller hur, det kommer ni väl ihåg. 
Eller jag kanske säga, ännu ett nattligt impuls köp, för jo det har ju blivit några nu.
Hur som helst, Bukowskis market appen är en riktig buddy på nätterna och ja nu gjorde jag det liksom igen. Problemet den här gången var bara att jag inte riktigt fick hem möblemanget.


En gjutjärnsgrupp om fyra stolar och ett bord och nej, inte ens min stooora silvriga, pålitliga springare fick hem det här. Jag har fått frakta hem det i två olika omgångar och idag lyckades jag efter mycket om och men släpa hem bordet och två av stolarna, de andra två var redan hemma. Min bil som vanligtvis sväljer precis allt ville inte riktigt idag, det fattades ungefär en cm på bredden, annars hade hela bordet gått in hur enkelt som helst. 
Men som sagt, idag var det inte min dag så nej en del av bordet stack ut där bak och luckan gick inte att stänga. Så för mig var det bara att uppfinna en bra anordning och på nåt sätt binda ihop luckan där bak.

Ja, hm, jag bör väl knappast tillägga att jag, som vanligtvis är en rätt säker bilförare, till och med mitt i den värsta  Stockholmstrafiken var lite darrig på handen och kom på mig själv med att sitta framåt lutad med två händer krampaktigt runt ratten nervöst sneglande bakåt så att anordningen skulle hålla.
Ett bord i gjutjärn på motorvägen var liksom inte riktigt vad jag hoppades på.


Men som sagt. Jag fick hem det, hela konkarongen och ja nu ska jag väl bara hitta en bra plats att ha min lilla (hrm) grupp i.


Min egen trollunge


Nästan som hämtat ur en saga av John Bauer, eller hur! Min alldeles egna lilla trollunge.




Idag får faktiskt bilderna tala mer än orden.


måndag 20 augusti 2012

TV kväll ikväll


Jo men visst måste man väl nästa se det här ikväll? Har verkligen inga höga förhoppningar men jag ska ge första avsnittet en chans. Lite nostalgi om inte annat.

Jag minns att jag var sju år, mina klasskompisar som fick vara uppe "länge"och titta på Dallas diskuterade allt spännande som hänt i senaste avsnittet under rasterna. Det var Bobby hit, JR hit och så vidare. Själv var jag liten och ynklig och hade inte alls sett det här uberhäftiga programmet, men för att inte verka "ute" så snappade jag upp vart enda ord jag hörde. Lade allt på minnet och kunde senare höra mig själv berätta om hur snygg Pam var och vem som gjort si och vem som gjort så. Allt trots att jag inte sett en endaste minut av programmet.

Senare fick ju även jag titta på Dallas som ju sändes i jag vet inte hur många år, men just det där första... det gör nästan lite ont i hjärtat när jag tänker på det, jag ville så gärna vara som alla andra. Fy vad det kan vara tufft att vara barn ibland.

Men nu är jag vuxen och gör och ser vad jag vill, så innan Dallas tar jag min äldste son och kryper ner framför Robinson, det är nämligen något vi två gillar.


Missoni och Lindex


 Idag känns det som om hösten gjort sitt stora intåg på flera sätt. Vädret är lite svalare än den tropiska värme  vi hade här igår. Molnen ligger som ett täcke och en stråle sol sipprar igenom bara då och då. Barnen är första dagen på dagis och på onsdag börjar som sagt storkillen i andra klass. Ja, sommarlovet är slut nu och hösten gör sitt stora intågande.

I och med att hösten närmar sig blir det ju också roligare och mer aktuellt att börja intressera sig för en eventuell höstgarderob. Jag väntar in i det sista men tillslut kliar det även i mina fingrar och lusten att klä mig i lite mer höstiga och dova färger vaknar.

Idag har bilderna från Lindex samarbete med Missoni kommit ut. Jag gillar Missoni så det var kul att se att det nog finns en del godbitar i den här kollektionen som ju är bra mycket mer vänlig för plånboken än vad Missoni i normala fall är. Klänningen ovan ska jag nog försöka få tag på när de kommer i butik i slutet av September.


 Kollektionen innehåller även kläder för barn. Söt klänning för liten flicka i höst.

Nej, nu dags för lunch. Jobbar hemifrån idag så det gäller att vara effektiv, vilket ju inte är så svårt när man sitter själv. Inga kolleger som snicksnackar eller ställer frågor. All tid i världen med andra ord, men först lunch!

söndag 19 augusti 2012

På schemat ikväll


Så här på sommaren är det ju bara så mysigt att gå ner till sjön och tvätta sig ibland. Jag plockar med mig små förpackningar, som jag samlat på mig under året den här från L'Occitane. 

Idag har vi dock storrengöring här hemma så något kvällsbad i sjön blir det inte. Barnen ska tvättas och skrubbas riktigt rena för imorgon är det dagisstart igen efter ett långt och skönt sommarlov. Edward börjar inte förrän på onsdag men han får åka med i stortvagningen han också.

Just nu i skrivande stund är faktiskt de två minsta redan i badet och jisses vad det stojjas och plaskas, översvämning i badrummet nästa? Men snart kommer de upp som två små rena och väldoftande nyponrosor. Mmm... så mysigt med nybadade barn.

Sen blir det hamburgare på grillen till kvällsmat och så bums i säng, ja efter lite Bollibompa, godnattsaga och hela kvällsrutinen.

För min del tror jag nog också att det blir ett härligt badkarsbad så att även jag får ta och bli riktigt härligt ren. En ansiktsmask och en hårinpackning kanske skulle vara bra. 

Och sen., jo sen tänker jag krypa ner i soffan och suga ut det sista av den här underbara helgen som vi haft. 

lördag 18 augusti 2012

Stassar upp för galej



Jaha, då var det dags för galej igen. Inget tråkigt med det, inte alls. Snarare rätt kul att umgås med vuxna likasinnade människor, även om jag faktiskt haft rätt mycket av den varan under sista veckan. 
Hur som helst, igår var det myskväll deluxe så idag passar det rätt bra med en gigantisk kräftskiva och 40 års  kalas i Saltsjöbaden. 
Som sagt, inget trist med det alls.

Jag tar och sätter på mig "ansiktet" och vips så förvandlas jag kanske till partypingla!
Sensommaren det är ju som gjort för fest!

Hej vad det går


I den gamla eken, på tomten, borta i backen hänger en gunga. Att sätta sig på den och göra fart är som att flyga ut över landskapet och sjön. Inte konstigt att det kittlar lustigt i magen och att skrattet kluckar i maggropen.



Tjohoo, högt upp bland träden kommer man om man gungar riktigt, riktigt högt.

Och visst är det skönt att de här hemma igen. Visst är huset inte längre så där tyst, och visst är huset inte längre sådär rent och städat. Visst ligger det saker och prylar precis överallt och visst slår de nästan ihjäl varandra med jämna mellanrum. 
Men vad gör väl det när de bästa som man har lägger sina små armar runt ens hals och viskar i ens öra.

Nej, det är faktiskt ingenting som kan slå den känslan.