torsdag 31 maj 2012

Nu tar vi kväll


Oj vad trött jag är.
Det tar på krafterna att vara på utflykt med ett helt dagis, alla barn, deras fröknar och föräldrar.
Men det var en väldigt lyckad dag. Solen strålade och vädret var sådär lagom varmt. Och barnen, de var så  lyckliga över att föräldrarna var med. Vi gick tipspromenad, dansade, fikade, åt världens godaste buffé som vår duktiga dagiskock Nina hade fixat, och bara mös.
Vi var i sköna Velamsund som ligger bara en liten, liten bit bort från där vi bor. Precis vid både hav och en ytttepytte insjö, med hästar, får och fantastisk vacker natur.
Solen strålade som sagt, även fast molnen hopade sig i horizonten framåt lunchtid. Vi klarade oss helt utan regn och det var inte förrän vi packat ihop och åkt hem som regnet fullkomligt öste ner. Men då var vi redan inne och i säkerhet.

Nu är de små badade och ligger i sina sängar. Mannen är på galej och jag och missekisse Vera sjunker djuuupt ner i soffan.

Önskar er en fin kväll, och tackar allra ödmjukast för alla fina ord som ni skriver till mig. 
Det värmer i hjärtat!

Morgonstund har guld i mun



 God morgon,

Finns det något vackrare än en solig sommarmorgon när ljuset flödar in genom fönstren och de öppna dörrarna och gardinerna blåser i vinden? Stillheten är total och det enda som hörs är fåglarnas kvittrande och suset av vinden som leker i trädens grenar. Nej, det är inte mycket som slår det!

Ljuset, solen och vinden njuter vi av här. Tystnaden är det värre med. En familj med tre barn får inte riktigt till just de momenten. Det gör inte så mycket, det vill säga så länge ljudet är skratt. När ljudet övergår till skrik och bråk är morgonen helt enkelt inte lika charmig längre.
Men peppar, peppar, idag har vi klarat oss från det sistnämnda... än så länge bör nog tilläggas!


Idag har jag tagit ledigt från jobbet och åker med de två minsta på den årliga dagisutflykten.
Hoppas givetvis på en dag med strålande sol.




tisdag 29 maj 2012

Ett rum


Ett rum.
Som utlovat följer här en mindre bildkavalkad på det kombinerade arbets/gäst rummet. Det är såklart inte helt klart än, lampor och allmänt pynt ska väl in också. Tänker mig även en hissgardin i fönstret. Men vet ni. Det får nog ta sin lilla tid. Just nu tycker jag att det är såå skönt att rummet är relativt tomt och luftigt.
Ge mig ett halvår, sen vill jag antagligen inte gå in här igen, på grund av att det blivit någon form av skrotupplag. Så låt mig njuta nu en liten, liten stund av detta rena och oförstörda.


Mitt gamla skrivbord fyndat på auktion i Värmland är en av de få pjäser som fått flytta in. Det här skrivbordet, det har sin egen historia. Någon gång ska jag berätta den, men låt mig säga att den innehåller två väninnor från Stockholm, den ena gravid, en auktion på landet, en taxi, en församling gapande Värmlänningar och en himla massa skratt.


Och här har jag alltså suttit idag, men jag inser att om jag ska ha detta som arbetsplats och jobba hemifrån en eller ett par dagar i veckan så kommer jag att vara tvungen att byta stol. Den är fin, jo visst,  men ergonomisk? Nej inte direkt. Dessutom är sitsen gjord av flätade små "strån". Eller var gjord av flätade små strån kanske jag bör säga. Stråna har sedan länge gått av så nu sjunker man liksom ner med rumpan i ett "hål" när man sitter på stolen. Alternativen är följande. Ny stol eller större rumpa!
Som sagt, inte ergonomiskt.


Men nu hoppar jag över till soffan. Slänger ett öga på näst sista avsnittet av Desperate Houswives. Och sen är det jag som går och lägger mig. Ska med ett plan imorgon klockan sju, så någon sovmorgon blir det inte!

Inviger arbetsrummet


Tänk, idag inviger jag faktiskt mitt nya arbetsrum. Sitter här, har ätit frukost vid skrivbordet, njuter av tystnaden och försöker arbeta. 
Försöker i varje fall.

Ett otroligt behagligt rum att vistas i. Både som arbetsrum, det får jag ju kvitto på just nu, men även som sovrum. Japp, jag har provat det också. Ibland är det skönt med stora sängar i flera rum när man har barn som skriker och vandrar omkring på nätterna. Bra att kunna dela upp sig då så att inte alla trängs i samma säng eller stör varandra på andra sätt. Också bra när man har en man som snarkar.....om man nu har det!


Det blev en kortis nu eftersom jag ju faktiskt ska jobba är det tänkt. Men om ni kikar in lite senare, ikväll så ska jag lägga ut fler bilder på vad jag för tillfället tycker är bästa rummet!!

Vi ses senare! Hoppas ni får en kanon tisdag!

måndag 28 maj 2012

På plats i vardagsrummet


Bon soir,
Inte lika skön dag idag som igår, men vad gör väl det när man ändå sitter inlåst på ett kontor. Inte jättemycket just idag alltså. Men framåt helgen, då vill jag ha tillbaka den där värmen minsann.
Kan man beställa?

Tavlorna kom upp. De två svartvita Peter Dahl tavlorna jag köpt på auktion.
De fick likadana ramar och min nya kompis, ram-makaren hade gjort dem superfina. Vi kom till och med så bra överrens han och jag att det slutade med att jag köpte två nya tavlor av honom som han nu håller på att rama in. Ni får se sen när de kommer, men de kommer att bli kanon i TV rummet där jag tänkt hänga dem.
Vad gäller väggen där ovanför soffan så har jag som sagt fortfarande någon slags tanke om att det ska vara EN stor och färgglad tavla där. Men som sagt, i väntan på den, får de här två hänga där.

Ni är för övrigt väldigt många som undrar lite om mitt nya objektiv. Är jag nöjd? Hur kom jag fram till att det var ett 30mm jag ville ha?

Är jag nöjd?
Jo, so far är jag absolut supernöjd, men helgen var så späckad av andra saker så jag har helt ärligt inte hunnit testa det så mycket som jag hade tänkt. Skärpan är kanon, djupet blir fint och färgerna bra. Det som jag kan tycka är lite negativt är att det är svårt att komma riktigt nära objektet. Men så är det antagligen med denna typ av lins.
Varför valde jag då detta och inte ett 50 mm som var mitt alternativ?
Jo, min amatöranalys och research gjorde att jag kom fram till att för att fota såsom jag gör just nu så är 30mm ett väldigt bra allround objektiv. Fina porträtt men även väldigt bra till mina "snapshots" och "vardagsbilder". Som jag förstår det är 50 mm ännu lite vassare och bättre för att fotografera porträtt, men eftersom jag ju även tar andra bilder kanske jag blir lite begränsad. Det kan vara svårt att få till bra inomhusfoton med 50mm eftersom man måste backa rätt mycket för att få in det jag skulle vilja i bilden (så sa min referens i varje fall... jag litar på det).

Så där var mina argument - men eftersom jag inte är något mer än en enkel amatörfotograf så finns det givetvis en massa mer att tillägga.. så om någon känner sig manad eller har andra åsikter; feel free to speak...
Men som sagt, jag är nöjd och det var ju det som var poängen!

söndag 27 maj 2012

Årets första dopp


Mors dag och bästa bästa vädret. Jag fick sovmorgon och steg upp till en framdukad frukost med jordgubbar och smaskiga saker under parasollet på terassen. Vi satt där i godan ro och undrade vad vi skulle göra av den stundande dagen när vi kom på att lilla E skulle sjunga med sitt "musiklekis" i kyrkan. Klockan 10 var det samlign så det var bara att slänga på sig kläder och ge sig iväg. Sen blev vi bjudna på vackraste lilla körsången av de små tjejerna. 
Jättegulligt!


 Väl hemma igen blev det lunch och årets första dopp! Trodde att vattnet skulle vara snorkallt, men tji fick jag. 21 grader visade termometern på och det var till och med så behagligt att det gick att ligga i en stund och simmar runt lite. 
Supermysigt. 
Sen satt vi, jag och lilla E en lång stund på bryggan och bara mös i solen. Pratade om livets trivialiteter, såsom vilken bokstav näckrosblad börjar på och annat som är viktigt för en fyraåring. 
Kvalitetstid!


Och som grädde på moset fick vi grannbesök och grillade hamburgare i kväll solen. 
En kanondag med alla mått mätt, och ikväll lägger jag mig med ett solvarmt hjärta.

fredag 25 maj 2012

Förälskad


Som jag trodde, jag blev förälskad på stört. 
Nu har jag ju inte riktigt utforskat och fotograferat mer än små mikrosekunder mellan middag, sagor, tandborstning, bortplockning av middag, uppsättning av gardiner och uppsättning av tavlor. Men de där små mikrosekunderna räckte mer än väl. Mer än väl!
(ser ni dessutom att jag ser enögd ut på bilden..nej, jag har inte tagit det kortet)


Så morgondagen, som i och för sig är rätt fullspäckad av ganska många måsten, kommer förmodligen och förhoppningsvis även att innehålla en del fotografering. 
Och har jag tur så kompenserar min nya kärlek upp den där skadliga kärleken till Ralph Lauren tapeter som jag just nu har och jag får annat att tänka på än att ligga i gästrummet och slicka på tapeterna. 
Lets hope so! 

Min egen present

Sigma 30mm F1 4  EX DC HSM
Äntligen, äntligen helg. Och vilken helg sen då. Sommarvärme och sol. Ska verkligen passa på att njuta nu och ladda upp batterierna med energi.

Mors dag också på Söndag. Inte för att jag är säker på att någon i min familj kommer ihåg det, eller för den sakens skull kommer att fira mig. Men jag firar mig själv. Det är jag väl värd. Om ni minns så funderade jag på ett nytt objektiv och bad er om lite råd och input. Tack för det! Gav mig lite insikt.
I förrgår slog jag till på ett Sigma 30 mm. Enligt min research så tror jag att det kommer att passa mig bra. Funderade länge och väl mellan ett 30mm och 50mm men jag tror faktiskt att så som jag fotar så kommer ett 30mm att vara bättre.
Hur som helst så beställde jag det i förrgår och nu har det landat. Så jag ska snabbt som attan förbi posten, och sen kan ni ju gissa vad jag kommer att pyssla med resten av kvällen. Oj vad roligt!

Nu tar vi helg va! 

Ps. Jag tror inte på riktigt att de glömmer mig på söndag... men jag lämnar inget åt slumpen om jag säger så...

torsdag 24 maj 2012

Toiletapet galore




Bild: Ralph Lauren home
God kväll vänner,


Mitt gästrum/arbetsrum börjar nu ta form. Tapeten blev helt obeskrivligt vacker och det jag har pysslat med i princip hela kvällen är att gå in och ut ur rummet, om och om igen. Säga ohh och sucka belåtet för mig själv. Lägga mig på sängen och känna pirret i magen när jag inser hur nöjd jag är. Och sen börjar jag om igen. Och igen.
Vilket bra val av tapet, den måste jag ge mig själv alltså. Bra val!

Mindre bra är att jag nu vill tapetsera om i hela huset. Varenda rum ska vara färgad i blå och vit toile. Jag vill pynta med kuddar och krims i ljuvliga ljusblå och vita toner. Jag surfar runt här och ser framför mig hur hela mitt hus blir till en kollektion av Ralph Lauren.
Jag har åkt på en form av lättare inredningskris. Jag ifrågasätter tidigare val och beslut och undrar hur jag tänkte. Förhoppningsvis är detta en övergående kris. Mitt förnuft säger mig att ett rum är lagom. Ett helt hus, inte så lagom.
Min kris grundar sig förmodligen i en lätt panikartad vilja att få klart saker och ting innan ett "celebert" besök väntas.
Oh herre jisses, hur ska detta gå?

onsdag 23 maj 2012

Vilken tavla


Oj, den här veckan har det verkligen hänt grejjer här hemma. 
Hantverkare i huset som tar tag i allt det där som vi inte är kompetenta nog att göra själva. Det vill säga mycket, eller ja, nästan allt. Och när de ändå är här så kan de ju faktiskt även göra sådant som man kanske skulle klara, med lite tur, men där tiden inte räcker till. 
Så igår fick lille O ett rum. Tapetserat och klart och nu ska det väl bara inredas för en liten pojke också. Det klarar jag väl förhoppningsvis själv. Jag är nämligen inte helt övertygad om att min och Bogdans inredningsstil drar åt samma håll. Säkrast att köra den biten själv med andra ord.

Imorgon kommer den ljuvliga Ralph Laurent tapeten upp i gästrummet som därmed kommer att bli ett kombinerat gäst och arbetsrum. Jag tar för säkerhets skull inredningsbiten själv där också. Bäst så för nerverna, det är jag helt övertygad om efter att ha sett hans jacka....
Och så bygger de en trappa ute, garderob i stora Es rum och gjuter ner lyktstolpar på uppfarten. 
Så visst händer det grejjer här!


Och själv fick jag äntligen ändan ur vagnen och lämnade in mina två Peter Dahl tavlor som jag budat hem någon sen natt från Bukowskis Market och som stått och samlat damm någonstans. De ska få likadana ramar och sen får de nog temporärt komma upp på väggen ovanför soffan. En vägg som gapat vit och tom i två år nu i väntan på "den rätte". Eftersom "den rätte" inte dyker upp, får Peter rycka in så länge minsann. 
Vi är egentligen på jakt efter något stort och med färg. 
Har ni några tips? 
Eller finns det kanske rent utav någon konstnär därute som vill kränga en tavla?

tisdag 22 maj 2012

Med ett lite lättare hjärta


En stor och tung sten har äntligen så smått börjat falla till bitar. Än så länge är stenen bara eroderad i kanterna, men sakta och säkert kommer de små, små bitarna ha skavt loss så mycket att stenen tillslut och oundvikligen faller sönder och samman.

I dag och igår har vi gjort framsteg med in-skolningen på dagis. Fjärde veckan nu och man skulle ju kunna tycka att det borde vara färdigt vid det här laget. Så är alltså inte fallet. Vår lille prins vill inte vara ifrån sina föräldrar. 
Men som sagt, igår och idag. Små framsteg. Fortfarande små, men ändå och trots allt, framsteg!

Prinsessdop och fågelkvitter

Prinsessan Estelle - Bild: Hovet
God morgon till ännu en ljuvlig sommardag

Sitter hemma och arbetar idag och in genom min öppna altan dörr strömmar fågelkvitter och fyller hela mig med energi.
Idag döps ju dessutom vår lilla prinsessa, och det är inte helt omöjligt att Tvn kanske får stå på lite i bakgrunden så att jag kan få en liten glimt av henne.
Jag minns så väl dopet av vårt första barn, Edward. Det kändes väldigt speciellt. Kanske inte själva dopet i sig, men det att han fick ha en egen dag och att vi firade honom och att han kommit till oss. Det var precis som idag, en strålande solig dag i maj. Åtta år sedan, men det känns som om det var igår.

Vad jag dock inte riktigt har fattat är varför prinsessdopet är på en tisdag? Brukar det inte vara på en helg?
Hur som helst så får de en fin dag.

Och jag får förhoppningsvis en fin dag hemma, för att sen plocka upp mina små prinsar och min prinsessa från dagis och skola.

Vad gör ni idag?

måndag 21 maj 2012

När man längtar tillbaka


Nej, det känns inte alls ok att sitta inne hela dagen efter att ha haft en fantastisk långhelg fylld med värme och familj. Den här helgen gav verkligen mersmak och mitt lite buttra och nedstämda humör idag har garanterat att göra med att mitt innersta jag mycket hellre skulle vilja tillbringa livet just nu på det sättet. 
Just nu i varje fall. 

Den där värmen ställde verkligen till det där uppe och knuffade bort all motivation till arbete.

Men en hel vecka ligger framför oss så det är väl bara att bita i det sura äpplet och hoppas på bättre tankar.

söndag 20 maj 2012

Sommarmorgon


Underbara sommarmorgon!

Första frukosten utomhus för i år, och hur härligt var inte det? Det finns inget som går upp mot att sitta i morgonsolen och dricka sitt te, höra fåglarna kvittra och se vattnet glittra i blått och silver. Inte mycket som slår den känslan. 
Sen att tystnaden och fågelsången får ett abrupt slut i och med barn som ligger och vrålar i ilska nedanför bordet, det är en annan historia.. den berättar jag inte här idag.


Vi flickor målade tånaglarna i vackert rött. Nu när de där bleka benen ska fram och visas i öppna skor och korta byxor är det ju alltid trevligt med lite färg. I dagsläget skulle dock mina ben och fötter kunna väcka en levande död, de har alltså sett bättre dagar. Men det är väl inget som inte lite sol och nagellack kan råda bot på tänker jag.


Och så klipptes gräset såklart och doften av nyklippt gräs spred sig över gården. En perfekt start på dagen helt enkelt.

Nu väntar ett digert schema. Besök hos en god vän, och inspektion av det nya hus han köpt ute på Värmdö, och efter det middag hos några vänner nere i "byn".

Japp, jag överlever nog idag också!

lördag 19 maj 2012

Här hänger vi ikväll


God kväll,

Det är här ni hittar mig ikväll.
A är borta och vi andra dukar fram allt gott vi är sugna på, sätter oss i Tv rummet och kör lördagskväll för hela slanten.
Barnens val blir popcorn och ostbågar, själv plockar jag fram den där chokladen när de har somnat. Det är nog säkrast så, och på så sätt blir jag ju inte utan.

Vilken sommardag vi hade idag. Helt underbart och nu hoppas jag att vi får en repris imorgon, så att jag hinner suga ut så mycket som möjligt av värmen och solen innan helgen är slut. Vem vet när värmen  behagar dyka upp igen liksom? Eller är den här för att stanna?

Långhelg när den är som bäst!

Frukostkalas


Oj så spännande. Elise var bjuden på frukostkalas i morse hos en liten kompis. 
Klockan 8.45 började kalaset och klädsel var såklart pyjamas. Sen var det mys och "hotellfrukost" som serverades hemma hos lilla Lilly.

Hemma igen har vi svidat om till shorts, för idag är det äntligen sådär varmt och somrigt, så bara ben och bara små fötter får springa över gräsmattan idag. Själv fortsätter jag med att köra jord idag också. Någon gång ska väl högen ta slut. 
Eller?

fredag 18 maj 2012

Vårkväll






Oskar och liten vän lagar mat i lekstugan och Edward och vännen i en boulematch

Åh vilken dag. Vi har grävt och skottat jord så att det står härliga till. Men det blir faktiskt riktigt bra. Fick tillslut även ner syrénerna i jorden och nu hoppas jag verkligen att de tar sig och blir sådär ståtliga och stora fulla med dignande blommor.

Vi har precis kommit hem från en middag hos vänner här nere i "byn". Verkligen trevlig och det bästa av allt är att alla barnen har en kompis i respektive ålder i den familjen. Så mycket lek och bus blev det.
Vi vuxna fick njuta av god mat och dryck och trevligt umgänge medan barnen stojade runt.

Tror att ett framtida projekt blir att bygga sådana här lådor för att odla lite grönsaker i
Nu har vi kommit hem och jag känner mig rätt så slut efter en dag full med kroppsarbete. Sitter här och velar om det ska bli filmtajm eller raka spåret i sängen. Måste nog fundera ett varv till på det innan jag bestämmer mig helt och hållet.

Godnatt och tack för idag!



När man ligger steget före


Jag har tulpaner i min trädgård. De är inte många, det är dem inte. Men ganska fina och ståtliga där de står och vajar lite lojt i vinden. 
Lite på prov, och lite för att utmana ödet stoppade jag ner några tulpanlökar i jorden i höstas när jag satte mina narcisser, pärlhyacinter och annat. Jag visste ju att det var dumt, att de är åtråvärd föda för mina "grannar". Men jag gjorde det ändå. 
Bara för att.


Och nu står de här. De är som sagt inte många. Men här är dem trots allt.

Och det kan i detta nu bara innebära en sak
Moi - Rådjuren, 1-0

Mohahahhaha....

torsdag 17 maj 2012

Min kväll


Jaha, det är hockey ikväll. 
Igen
TVn är bokad av mannen i huset och jag är förpassad till övriga regioner. Om jag inte vill titta förstås. Men nej, det vill jag såklart inte. Jag tycker inte om att titta på hockey. Eller fotboll, eller nåt annat i den stilen. 
Nix pix, roligare kan man ha det.

Så nu sitter jag här, blickar ut över solnedgången över sjön. Har sjunkit ner i soffan. Laddat med favvochokladen och datorn.

Så ja, jag tror jag klarar mig 

Trädgårds fix


Lååångledigt! Och även om det var grått och mulet i morse så strålar solen nu och faktiskt, faktiskt så känns det som vår på riktigt.

Själv känner jag mig otroligt utvilad och full av energi och vilja att gräva och plantera, så och vattna och sakta men säkert ta ett steg närmare den där trädgården jag så gärna skulle vilja ha. 

Det var nog länge, länge sedan jag var så trött som jag var igår kväll. Lite lätt huvudvärk och ett glas vin gjorde att jag mer eller mindre gick in i ett koma liknande tillstånd redan vid nio tiden. Förnuftig som jag var så insåg jag rätt snabbt att somna i soffan var något som skulle inträffa med 100% säkerhet så jag gick faktiskt och lade mig. I min egen säng. Så lattjo var jag. Men jisses vad skönt det var, och jisses vad PIGG jag var i morse kl. 6.40 när Lisen ville upp.


Den gråa förmiddagen åkte vi iväg och köpte lyktstolpar och lampor så nu ska uppfarten kittas upp. Framför allt är målet att man ska se något när man kliver utanför dörren på kvällen eller vintern. Det är ju alltid en fördel. 
Ett gäng syréner inhandlades också och den här helgen ska gräsmatta sås, syrénhäck planteras och så ska vi sätta lite kryddor och plantor i det lilla "landet" vi gjort i ordning. 

Sämre kan man helt klart ha det, en sjuttonde maj som denna!

onsdag 16 maj 2012

Vilken glugg?

Canon EF 28/1,8 USM



Sigma 30mm F1,4 EX DC HSM


Sigma 50mm F1,4 EX DG HSM


It's Friday!
Nja, eller nästan i varje fall. Onsdag idag, men med en långhelg coming up är det ju fredagsfeeling för hela slanten. Nu hoppas jag på fint väder i helgen så att vi kan vara ute, köra jord, så gräs och fixa till gräsmattan vi ska så runt barnens lekstuga.

Jag är på jakt efter ett nytt objektiv till min kamera. En vän som är fotograf har rekommenderat tre olika  han tror skulle passa mig. Har ni någon erfarenhet av dessa? Eller kanske tips på något annat?
Jag är ute efter en fast lins med stort ljusinsläpp. Jag tycker det är svårt. Jag är ju rätt novis på området om jag får uttrycka mig modest. 
Så ni som är kunniga, eller intresserade, eller bara har en åsikt - vad säger ni?
Vilken skulle ni ta?

tisdag 15 maj 2012

Testar skönhet


Jaha, då var det dags igen. Jag har testat och prövat och utvärderar nu Glossybox igen. Denna gång är det lådan som kom i April som jag granskar. Produkterna ska vara sådana produkter som är nominerade i Beauty & Cosmetics Awards 2012, fråga mig inte vad det är, men enligt informationen ska det vara som skönhetsbranschens Oscarsgala. Det ni!
Mina klara favoriter denna månad är hårprodukterna som jag verkligen gillar.

Davines - OIL Absolute Beautifying Potion
Multifunktionell hårolja som gör underverk för alla hårtyper
Japp den här funkar. Håret blir mjukt och följsamt. Frizzigheten försvinner och mitt hår som lätt blir "tuffsigt" när det är fuktigt ute håller sig snyggt. Kan tänka mig att den är väldigt lik Moroccan oil som är så inne nu förtiden.
Betyg: BBBB
Kommer jag köpa? Absolut, någon olja blir det. Hade jag provat Moroccan oil hade jag kunnat jämföra, men det kan jag inte just nu och då hade kanske betyget till och med blivit högre.


Lumene - Arctic Aqua 2-in-1 Skin Perfect Moisture Booster
Ansikts créme som ska göra huden mjuk och silkeslen samt utjämna hudens yta till perfekt bas för Make up.
Nej, funkar inte alls på min torrishy. Lägger sig som en hinna och det känns som inte ens minsta embryo till fukt tränger ner i huden. Kan absolut inte använda som enda ansiktsprodukt. När jag lägger min vanliga Kihels över blir det bra, så jag kan inte säga om Lumene ger något resultat.
Betyg: B
Kommer jag köpa? Oh No


Oriflame - Beauty Wonder Lash Intense Mascara
Intensivt svart mascara som ger vacker volym, längd och en böj som öppnar ögonen.
Helt ok. Inte så illa alls.
Betyg: BBB+
Kommer jag köpa? Skulle jag eventuellt kunna göra.


Nails Inc - Nail Polish
Nagellack
Njae, ett genomskinligt lack är inte jättekul. Fördelen är att det torkar suuupersnabbt, så finns det i annan snygg färg så skulle det kunna ha potential.
Betyg: BBB (med förhoppning om andra färger)
Kommer jag köpa? Beror på om fler färger finns som sagt


Maria Nila - Kolorit Volume Powder
Volymgivande puder som appliceras i torrt hår nära hårbotten. Ger ett snyggt matt resultat.
I like! Skönt att kunna dutta i lite puder för volym istället för mousse eller annan kladdig stylingprodukt. Sitter bara i hårbotten, rötterna och ger faktiskt bra stadga och volym. Resten av håret silkeslent av oljan ovan. Bra!
Betyg: BBBBB
Kommer jag köpa? Definitivt, detta är min grejj






måndag 14 maj 2012

På tal om färg


Japp, i år ska det vara färg, det är en sak som är klar

Tack för all respons på mina "grisrosa" byxor, nu känner jag mig taggad att ta steget vidare och klä mig i mer färger. Det skulle dock vara bra om ni vill ha den vänligheten att hojta lite försiktigt om ni märker att jag börjar gå överstyr. Mitt problem är just det att jag inte gör saker halvhjärtat, nej jag går in med hull och hår, men just i det här fallet skulle hull och hår kunna vara förödande. 
Totalt devastating! 
Så snälla - ser ni mig i blått hår (innan min 65 års dag) och någon färgsprakande helt omatchad outfit, tala förnuft med mig. Vänligt men bestämt. 

Tack.

Så, nu när vi har enats om det så kan ni kika på bilden ovan. 
Nu gör färgerna tydligen även entre i krog miljö. På vår promenad till Gondolen i lördags gick vi förbi uteserveringen på Mosebacke (som förövrigt var helt folktom på grund av det urusla vädret). 
En varm och solig dag har man alltså möjlighet att sitta i en färgglad jättefåtölj tillsammans med ett gäng flamingos och sippa på en god och färgglad drink. 
Roligt!


Kanske en sådan här? Den här drack min kompis Stina dock upp i den mindre färgglada miljön på Gondolen i lördags. Det gick bra det också!

söndag 13 maj 2012

I Vitsippeskogen


Idag var solen tillbaka, och den var till och med riktigt varm och skön. Löven på träden har äntligen slagit ut och hela naturen doftar vår. Så härligt det är!
Vita mattor av vitsippor så långt ögat kan skåda så jag och Lilla E tog en liten promenad ut i skogen och plockade en bukett av dessa fina små vita blommor. Liljekonvaljernas smala små blad sticker även de upp överallt nu så snart kommer även dessa brista ut i blom. Härligt att våren äntligen, äntligen är här.


Våra gäster har åkt för den här gången. En härlig men intensiv helg och jag känner mig sådär lagom trött och såsig. 
Gårdags kvällen bjöd på en drink på Gondolen och sedan en fantastiskt god middag på Grill. Riktigt smaskigt och ack så trevligt att få komma ut och vimla bland folk. 

Men nu är det söndag kväll och precis ingenting lockar mer än soffa, film och en kopp te.

lördag 12 maj 2012

Lördag kväll


Just nu Gondolen, Skål!

Regntunga skyar


Näe, vad hände egentligen nu då?
Igår var det sommarvärme, träden slog ut i blom och livet var sådär underbart och härligt.
Sen vaknar man i morse till 7 grader, regn och rusk och en riktig höstkänsla infinner sig. Finns inte så mycket att göra mer än att sätta sig med en kopp kaffe och ett favoritmagasin.
Fast å andra sidan är det ju inte helt fel det heller.

Ikväll tar vi i varje fall med våra danska vänner och går på restaurang inne i stan. Barnfritt såklart och det ska bli väldigt trevligt. Förhoppningsvis har även regnet och "hösten" försvunnit till dess!


fredag 11 maj 2012

Today you inspired me


God morgon veckans bästa dag!

Fredag och det ska bli såå skönt med helg igen. Veckorna rusar på just nu men det gör faktiskt ingenting, så länge helgerna får vara lite längre. Eller vad säger ni?

Jag har vågat mig på ett par rosa jeans. Grisrosa skulle man nog till och med kunna säga. Känner mig så trist ibland med nästan bara svarta, vita och beige kläder. Man blir ju faktiskt glad av färg och jag måste säga att jag faktiskt blivit inspirerad till att köpa färgglada byxor. Finast och bästa Ulrika inspirerar så på sin blogg med både färg på byxor, smycken och detaljer. Så Ulrika - här har du en härmapa!


I eftermiddag ska jag iväg på en begravning. Begravningar är aldrig kul och som tur är har jag inte varit på så många. Pappas gamla morbror Curt har gått bort vid 93 års ålder, så det känns ändå ok på något vis. Han var frisk och kry nästan in i det sista. En riktig krutgubbe som spelade innebandy med "grabbarna" ända tills för två år sedan. Ett långt och fint liv fick han och det måste ju ändå vara det bästa! Sen att åldern och döden kommer ändå, det är oundvikligt. Det gäller att göra det bästa av det man har så länge man kan!

Men, nu är det fredag. Jag ska jobba lite till och efter begravningen är det "Afterwork" nere i trädgården på barnens dagis. Supermysigt. Och sen hälsar vi välkommen våra vänner från Danmark.

Det blir nog en bra dag allt som allt!


torsdag 10 maj 2012

Värk i hjärtat


Vi är ju som bäst mitt uppe i dagis inskolningen för älskade lilla minstingen Oskar. Tyvärr har vi inte medvind i seglen och motgång på motgång möter oss. Igår blev storasyster hemskickad med "dålig mage" vilket också innebär att ingen av dem är välkommen tillbaka på 48 timmar, minst.

Tre dagars inskolning den här veckan är inte optimalt för en liten en som verkligen inte vill lämna föräldrarnas trygga famn. Jag hade det på känn, att det skulle bli tufft. Och hur kan det inte vara det när en liten parvel gråter och skriker över att bli lämnad. I hans lilla värld är detta just nu det värsta man kan råka ut för.
Jag är väldigt glad att det inte är jag som sköter inskolningen nu i början, jag hade nog gråtit stora lilleskutt tårar tillsammans med mitt barn.

Men det värker i mammahjärtat. Det gör det!


onsdag 9 maj 2012

Habegär

Malene Birgers butik på Kastrup. Jag vill ha allt!

Phu, det gäller att hålla hårt i plånboken ibland.

Igår var jag i Köpenhamn och fick en stund över att spatsera runt på flygplatsen. Tycker nog att Kastrups flygplats är en av de bästa jag varit på. Att spendera några timmar där skulle vara hur bra som helst. Ja,för garderoben alltså, mindre bra för plånboken.

Min absoluta, absoluta favorit är ju som ni vet Malene Birger. Fick verkligen lägga band på mig själv för att inte börja vifta med kortet och sätta mig själv i någon form av personlig konkurs. Jisses vad mycket fint. Skulle nog kunna köpa allt där inne.

Jag hittade en tröja som jag verkligen, verkligen vill ha, men eftersom den danska kronan är så dyr tänker jag  faktiskt försöka se om jag kan hitta tröjan någonstans på nätet. Har ni några bra tips på var man köper Malene B?

Hittar jag tröjan slår jag till, visar er självklart i så fall!

måndag 7 maj 2012

Den ständiga kampen


Trädgården. Det är där det händer saker nu. Från att ha varit en gråbrun trist plats med massa dött gräs, nedfallna kottar och avbrutna kvistar, sprakar det och färger dyker upp både här och där i form av blommor och blad. Det är härligt och underbart på samma gång, och för min del gäller det att bevaka varje sekund (nja nu överdriver jag kanske) så att inga objudna gäster får för sig att smaka av mina rabatter.

På kvällarna går jag runt och inspekterar, tittar vad som kommit upp sen sist, hummar och nickar belåtet för mig själv där jag spatserar runt.
Men så, helt plötsligt ersätts mitt hummande av ett förfärat åhhh!
De har gjort det igen. De har gnagt och massakrerat något jag höll av.

Det är därför jag på kvällarna kan ses smyga omkring och spruta illaluktande medel lite här och där. Det är därför jag ibland kan ses öppna dörren och fara ut skrikandes, viftande med näven i högsta hugg och förbanna någon som kvickt som attan galopperar iväg uppför slänten. Det är därför jag för en kamp i det tysta.

Moi - Rådjuren 1-0 just nu, men jag för en evig kamp, dömd att misslyckas!

söndag 6 maj 2012

Världens bästa scones


Godkväll i stugorna,

Här har det varit så fullt upp idag så jag har inte haft tid att skriva tidigare. Ni får hålla till godo med bilder från frukosten, även om det redan har blivit kväll.


Jag vaknade med ett nästan sjukligt sug efter scones och apelsinmarmelad i morse, så det var bara att ställa sig och slänga i hop en deg. Tur ändå att scones är så snabbt och enkelt att baka. 

Ända sedan jag var "liten" har jag bakat scones. Jag och min bror brukade baka på söndag kvällar för att sen bjuda våra föräldrar. Ett mysigt minne.
Nu har jag hittat ett recept som faktiskt är helt oslagbart. Det är såklart Leilas recept och det innehåller lite, lite råsocker som gör dem lite söta och krispigt goda. Jag antar att många av er har Leilas böcker, men för er som inte har det. Här får ni världens bästa sconesrecept. 
Pröva vettja!

Grundrecept 6 Scones
7,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1,5 tsk bakpulver
0,5 dl råsocker
125g kallt smör
1 ekologiskt ägg
2 dl mjölk

Sätt ugnen på 250 grader
Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och råsocker i en bunke
Tärna smöret och nyp ihop med de torra ingredienserna
Vispa samman ägg och mjölk
Blanda vätskan och de torra ingredienserna till en deg
Platta ut degen till en längd, ca 3cm tjock och skär i trekantiga bitar eller stansa ut i ringar
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper
Pensla med uppvispat ägg och strö över råsocker och mandelspån (jag brukar hoppa över mandelsspån, just för att jag oftast inte har det hemma)
Grädda gyllene i mitten av ugnen i ca 10 min.

Lycka till!