måndag 30 april 2012

Valborg


Äntligen slut på den här månaden som måste gå till historien som en av de tristaste april någonsin med sitt kalla och trista väder. Sköna maj ligger nu framför och jag hoppas verkligen att få njuta av lite värme och sol.
Jag och Elise åkte iväg till Plantagen för att införskaffa lite nya blommor och för att göra lite vårfint i trädgården. Tyckte inte att utbudet var så stort, men vi fick ändå med oss en salig blandning av Penséer, Bellis, Lavander, Rosor, Pioner och Klematis hem.


Och ikväll får vi ta och fira in våren ordentligt med en brasa. Vi är bortbjudna till vänner på middag ikväll. Tredje dagen av festligheter med andra ord.
Vuxenmiddag åtta personer på Yasuragi/Hasseludden i lördags, väldigt trevligt. Vänner på besök igår och Valborgsmiddag borta ikväll. Om inte våren är ordentligt infirad och känner sig välkommen efter detta vet jag inte vad jag gör. Jag har dragit mitt strå till stacken!

Önskar Er en fin Valborg. Sjunger ni vid brasan ikväll?

söndag 29 april 2012

Drama i våridyllen


Våren fortsätter att erbjuda oss sitt ljus och värmande strålar. En dag som till fullo tillbringats utomhus, pysslandes i trädgården. 
Vi har eldat och plantarerat, ätit vinlunch i solen och barn och män har varit ute med båten och fiskat. En jätteabborre blev fångad och grillad och uppäten till middag.


Men, det blev också en dag med drama. Sekunderna efter att detta kort togs ramlade Edward i sjön när han och kompisen var nere och fiskade, inte från bryggan utan från en klippa.
 Fullt pådrag och vi kunde dra upp honom. Våt men helskadd. Rädd och skakad, men vid som sagt, helskadd. Tack och lov hade han flytväst på. 
Tack och lov!
Vi blev alla rätt skakade av händelsen,

lördag 28 april 2012

God morgon


God morgon!
Och ja, jag menar det idag. Solen strååålar från en klarblå himmel. Det är redan relativt varmt ute och förutsättningarna för en underbar dag är totala. Äntligen, äntligen får jag njuta lite av våren här hemma i trädgården.

Börjar dagen med yoghurt och jordgubbar. Mums. Bästa målet på dagen är ju frukosten när man får njuta av den i lugn och ro. Eller hur!


Fler som är sugna på jordgubbar denna morgon. En liten jordgubbstjuv smög sig in på bilden. 

Nej, nu startar vi den här härliga lördagen tycker jag! Ikväll blir det dessutom lite galej...
Gå ut och njut av våren mina vänner!!

torsdag 26 april 2012

Djupt ner i soffan


Dagen är nästan slut. Barnen sover sött i sina små sängar och jag har tagit av mig kostymen och fått på mig pyjamas och en stooor morgonrock. Har krupit upp i soffan med en kopp te och en bra bok. Så snart han jag älskar har gjort klart vad det nu är han gör blir det filmtajm.


Två små sjuklingar med feber har vi dessutom här hemma. En liten tjej med öroninflammation och en liten en med lite sympatifeber eller nåt. Men som sagt just nu sover de och jag tänker sjunka lååångt ner i soffan. Antagligen kommer jag somna och vakna igen när filmen är slut. Jag kommer dessutom med stor säkerhet vara lite arg och irriterad för att jag missat filmen, igen. Och jag kommer att tycka att det är sjukt jobbigt att jag måste förflytta mig från soffan in i sängen. 
Men just nu är jag vaken så det är ett senare problem.

Imorgon kör vi fredag!!

onsdag 25 april 2012

Krukor och sånt


Jag gillar ju vackra ting. För mig känns det viktigt att ha det fint runt omkring mig. Jag VILL kunna gå runt och njuta av vad jag ser när jag går här hemma och drar. Det ska vara lugnt och vilsamt för ögat och asymmetri eller annan oreda påverkar mig rent av negativt. 
Därmed inte sagt att jag ständigt har städat och fint hemma... oh no! 
I den bästa av världar, 
Ja. 
Men med tre barn som river i precis allt.
 Nej!

Blomkrukor är ett svårt kapitel. De måste ju passa in i resten av inredningen. Vita enkla krukor funkar ju alltid och till allt. Men i ärlighetens namn. De är ju lite trista. Mina absoluta favoriter kommer från Sturehof Krukmakeri. Tyvärr kostar dem en bra slant så det är ju inget man bara köper till alla blommor i ett nafs. Jag har några stycken. Vissa är limmade och vissa är hela. Det händer ju som sagt att något barn får för sig att det skulle vara en väldigt bra idé att kika närmare på någon kruka. 
Det brukar i regel inte vara en bra idé.

Hur tänker ni kring krukor?

Idag har jag jobbat hemma på förmiddagen och nu under eftermiddagen ska jag bara umgås med de små marodörerna. Mysigt!

tisdag 24 april 2012

Färg - ja tack


Att ha varit i ett land och en stad som fullkomligt sprakar av färgexplosion på alla tänkbara ställen och sedan komma hem till ett kallt och grått Stockholm, med en vår som vad det i varje fall känns som, ligger lååångt efter schemat, det kan göra vem som helst nedstämd och deprimerad.

Jag kikar i mina rabatter, och visst, knopparna finns där, det gör de. Men det har de ju å andra sidan gjort länge. Det är som om våren håller andan nu, för att förhoppningsvis brista ut i ett crescendo av färger och fågelsång så fort som värmen släpper till bara lite lite grann.

Kämpa våren - kämpa!

måndag 23 april 2012

Uppe bland molnen


Uppe bland molnen i Paris tronar en kyrka som liknar en gräddbakelse. Den ligger där och blickar ut över staden. Full av minnen från det dekadenta liv som levdes i slutet av seklet för mer än 100 år sedan i kvarteren runt omkring. 
Montmartre
Få stadsdelar omges av mer mystik och dekadens än Montmartre. Här har det snappsats absint till förbannelse och mer än en välbeställd herre har setts smyga in på opassande klubbar som Moulin Rouge. Ställen där lättklädda damer dansat cancan fram på småtimmarna och oanständiga förslag vint omkring som avlossade skott.


Sacre Cour heter kyrkan. Det heliga hjärtat. Och det är kanske precis vad den är. Eller var en gång i tiden. 
Numera vallfärdar folk hit för att insupa atmosfären i kvarteren, fotografera denna magnifika kyrka och vissa kanske för att få sin själ välsignad där inne i den.


Eftersom jag gillar den här platsen, alla miljarder turister till trots, tog jag givetvis med mig min son för att visa honom allt detta. Men jisses vad turister det var. Jag kan inte minnas att det var så mycket turister senast jag var där men det var det antagligen. Det gäller också att hitta rätt gator. Många av gatorna är rena turistfällor med butik efter butik som bara säljer souvernirer till överpris. Hittar man dock rätt kan man få en otroligt fin promenad.



Såklart var vi även tvungna att köpa med oss lite Macarons hem till familjen. 


Nu är vi hemma igen. Fulla med minnen och glädje. Vår resa är över för den här gången, men vi kommer alltid ha Paris.

söndag 22 april 2012

Paris mon Amour



Bonjour mes Amies,

Underbara, underbara Paris fortsätter att bjuda på äventyr.
Idag har vi varit på Louvren och kikat på mumier, världens mest berömda tavla - Mona Lisa samt andra stordåd skapade för länge länge sedan. Bara att vandra runt i denna pampiga byggnad, som ju faktiskt är ett slott som rymt både kungar, drottningar, Napoleon och annat löst folk är ju fantastiskt i sig.


En liten kille med öga för sköna ting och jag tror bestämt att ett tidigt konstintresse är fött. Drömmande fastnade han lite då och då framför någon överdådig målning gjord för flera, flera hundra år sedan. Men vad är egentligen grejjen med Mona Lisa? Har sett den förut och blir alltid lika förvånad. Den är ju så liten och rätt så oansenlig. Finns ju tavlor som är mycket vackrare om ni frågar mig. 





Och så blev det lite shopping idag. Vilka kvarter och vilka butiker det finns. Oh my! Det gäller att hålla hårt i plånboken för man skulle nog lätt kunna sätta sig i en mindre bra ekonomisk situation om man spenderade för mycket tid här.



Ännu en intensiv dag som avslutades med middag i charmiga Marais kvarteren. Vilken levande och härlig stad detta är, jag blir ständigt påmind om varför jag håller den här staden nära mitt hjärta.

Nu God Natt!!

fredag 20 april 2012

Vår i Paris


Vår!
Inte så varmt som man kanske hade hoppats. Men ändå bra mycket skönare än i Stockholm just nu. Och bara synen av gröna träd, blommande grenar och färgglada rabatter gör mig alldeles varm inombords. Sen att det kommer en skur regn eller hagel då och då, det får man ta helt enkelt.


En lång dag har nu gått mot sitt slut. En snusandes och sovande liten pojke ligger här bredvid. Själv tänkte jag passa på att skicka en liten hälsning till Er, fina ni som läser, hälsar och kommer med tips på hur jag ska kurera den här halsen. 


Och jag är faktiskt mycket bättre idag. Halsen har successivt blivit bättre och bättre och imorgon hoppas jag på att den ska vara bra, men det kanske är för mycket begärt. Det fruktansvärda locket för öronen som jag fick när vi flög igår och som vägrade släppa har släppt under dagen så nu hör jag dessutom igen. Vilken befrielse. 


Vi har haft en helt underbar dag. Lång, och väldigt innehållsrik, så att vi är trötta, det är ingen underdrift. Men mycket har vi sett och mycket har vi gått. Och min E har varit så duktig och förståndig.
Promenader, Eiffeltornet, L'Arc de Triomphe, Champs Elyssé, Disneybutiken, Lunch i Saint Germain, Notre Dame, strövat i Marai. Ja jisses vad vi hunnit med mycket idag.



 I morgon ligger en ny dag framför oss. Vad vi hittar på, det får vi se, men mumier eller katakomber lockar vissa.




























Och imorgon kommer eldprovet på hur vältränad jag är, eller inte är. Kommer jag ha träningsvärk i rumpan eller inte? Men om jag säger såhär... Det var inte så jobbigt som jag trodde.
Att gå uppför trapporna i Eiffeltornet. 
Hela vägen! 
Whoop Whoop!

torsdag 19 april 2012

Off we go

bild via *

Nu far vi snart iväg på äventyr med Paris och Eiffeltornet i sikte! 

Halsen är om möjligt ännu värre idag, men jag kör strutsstrategin. Jag stoppar huvudet i sanden och blundar för det faktumet!

Nu ska jag visa någon magi!


onsdag 18 april 2012

Inte enligt plan


Precis så här känner jag mig idag. Lite vissen längst ut i kanterna.


Men vad hände nu? Det här går inte enligt plan. Planen är att jag ska åka till Paris imorgon och att jag ska vara frisk. Inte sjuk.
Nu sitter jag här och huttrar och känner mig vissen, med en hals som kan liknas vid ett gammalt taggtrådsstaket. Ett sånt där rostigt ett som ligger slängt i skogsbrynet och är en allmän fara för djur som skuttar förbi. Ett som för länge sedan mist sin funktion som staket och nu ligger där, glömt och farligt och bara väntar på att någon ska fastna i de vassa taggarna och riva upp ett stort och farligt sår. Just så.

Nej, det här var inte planen!

tisdag 17 april 2012

I valet och kvalet


Nu minsann. 
Nu gäller det att rida på vågen av inspiration och lusten till förnyelse som sköljde över mig i helgen. 
Nu tar jag tag i gäst rummet. 
Har bestämt mig för denna tapet från Ralph Lauren som heter RL197. Frågan är nu bara, vilken färg.
Ljusblå? Mörkblå?

Tål att funderas över!

måndag 16 april 2012

La Table


Ja här är det. Bordet. Och jag är fortfarande nöjd att jag bytte ut köksbordet som stod där till denna skönhet. För det är faktiskt ett riktigt rejält stycke till skönhet detta. Nu ska jag bara byta ut stolarna också så blir jag nöjd. Fast det får nog ta lite tid är jag rädd...


Ny måndag, ny vecka och nya möjligheter? Eller hur var det nu igen? Bästa veckan om ni frågar mig, för nu är det nedräkning och på torsdag tar jag min lille äldste son och drar till Paris över helgen. Hur underbart är inte det? Hoppas givetvis på strålande sol och att få njuta våren på riktigt i denna stad. Det har jag gjort förr och det är faktiskt oslagbart.

Men fram till dess, en helt vanlig vecka som ska klaras av och strax ska jag iväg och snusa på en liten nyfödd bebis. 
Det ni!

söndag 15 april 2012

Definitivt April


Ja men vad säger man. Jag trodde faktiskt att jag drömde igår när jag vaknade och det var två decimeter snö och mer jullikt än det någonsin var i julas. Tung blöt snö som låg som ett vått täcke över alla träd och som sedermera fick rätt många av dem att tappa sina grenar. Har nog aldrig sett så mycket stora, tjocka grenar liggandes lite överallt i området som idag, nu när ovädrets spår blev synliga.
Och så idag, en strålande vårdag, kanske den varmaste på länge, och hade det inte varit för all blöt snö som låg kvar i drivor eller allt slask som den orsakat så hade det varit underbart. Nu var det bara geggigt och blött och det gick liksom inte att göra så mycket aktiviteter ute.

Så jag fick lite inspiration ingjuten i min hjärna, av en bild jag såg i ett magasin. Och vips så var jag ute i boden och letade fram det där bordet jag ropade in på Bukowskis Market för nästan två år sedan. Det jag inte tyckte passade när det kom hem. Det som åkte raka vägen ut för att förfalla i glömska. Till nu!
Nu åkte det in. Och ut åkte köksbordet. Och nu sitter jag här med inspirationen kliandes i fingrarna och en oemotståndlig lust till förnyelse och till att göra om.

fredag 13 april 2012

Barnet och planen


Och så kom den då äntligen
Helgen 
Framför mig ligger oceaner av tid att umgås med familjen. Pussa på små knubbiga barnkinder och krama någon lite extra.


Och helt allvarligt. Vem kan motstå små knubbiga kinder, blöta pussar och en liten hand som griper tag om den egna? Inte jag i varje fall. Ikväll är det hans kväll. Syskonen är hos farmor och farfar så ikväll får han all tid. Det är han värd. Det är inte alltid lätt att vara minst i skaran, det ska man vara klar över.

Utöver ovan aktiviteter ska jag smutta (läs bälga) på ett glas skumpa, äta lite skaldjur, trycka i mig lite goda ostar, snacka hål i huvudet på min man, äta snarr i soffan och så förmodligen däcka i den samma. En arbetsvecka och en stundande sjujävla träningsvärk kommer bidra till den klubbade säl looken. Satan i gatan vad han körde med mig idag, min PT. `
Innebörden av blod, svett och tårar blev helt plötsligt väldigt uppenbar.

Jaha, det är min plan. Vad är er?

torsdag 12 april 2012

Vårens små under


Titta, vi har hittat vårblommor. Äntligen!
Små Vitsippor och Skilla plockade jag och lilla e igår eftermiddag efter dagis.


Nu drömmer jag om en hel slänt med ljuvligt doftande Skilla. Den doften är rätt oslagbar om ni frågar mig. En doft som verkligen gör det tillkänna att det är vår på riktigt! Satte lite lökar här i slänten i höstas och det ska bli spännande att se om de tar sig, men jag får nog vänta lite på att hela slänten ska vara blå och dofta sådär underbart. Vitsippor däremot det har vi fullt av. Härligt det också.


onsdag 11 april 2012

Impulsivt köp - igen



Jo, det var ju det där med de nattliga impulsköpen från min Iphone. Har ju tidigare berättat att jag ibland ligger där och budar lite hej vilt på Bukowskis market. Alltid en överraskning när mailen trillar ner gällande vad man förlorat för budgivning, eller som ibland, vunnit.

Nu senast kammade jag tydligen hem en stol. Förstod inte riktigt varför jag budat på den när jag hämtade den. Men nu är den här. Och mannen gillar den så det får väl vara bra antar jag. Mitt problem är dock att i det rum jag tänkt ha stolen så går färgerna i svart, vitt och grått. Inte brunt som träet i den här pjäsen.
Jo den är söt, men kan man måla den? Hur skulle ni ha gjort? Ni allvetande experter som håller till här... Kan man över huvud taget måla en sån här stol med bra resultat? Svart? Vit? Grå? Eller behålla som den är? You tell me, för jag har ingen koll alls just nu!

Phu... nätterna är farliga, även om man inte är varulv....

Ps. ni som undrar ang. Glossybox och poäng och så. Tack för upplysningen. Jag hade givetvis inte en susning om att jag kan få "poäng" om jag fixar in er. Så om ni vill gå med kan ni anmäla er superenkelt via Glossybox hemsida, eller så skickar ni ett mail till mig (mailadress i högerkanten) så "bjuder jag in" er som det så fint heter, och kammar hem en massa poäng... Ni gör som ni vill babes, men självklart tackar jag inte nej till lite "bonus".

tisdag 10 april 2012

Lådan



Välkommen tisdag,

Skönt att "slippa" en vanlig måndag den här veckan, det innebär ju kortvecka även denna vecka och det kan ju aldrig vara fel. Eller vad säger ni? Vi rivstartar denna vecka med mitt utlåtande av min senaste lilla "låda" från Glossybox som anlände för ett tag sedan. 

För er som missat det eller som är nya här på bloggen så hittar ni all information HÄR. Blandad konfekt även denna gång och ja, jag gillar det. Konceptet alltså!


Kiehl's - Ultra Facial Cream
Bästsäljande fuktkräm med squalane, ökenplantor och protein från Antarktis
Gillar faktiskt Kiehl's produkter. Denna creme känns mjuk och skön, och jag tror att för min vår/sommarhy är den kanon. Under vinterhalvåret har jag riktigt riktigt torr hy och då tror jag inte att denna räcker till. (Men jag vet en annan från samma märke som gör det). Sen kan jag inte riktigt hjälpa att undra lite gällande innehållet. Squalane (never heard of), ökenplantor (eh, vad tillför dem? Knappast fukt, eller?) och inte minst "Protein från Antarktis". What? Vad är det? En gammal pingvin som fått sätta livhanken till eller? Vad finns annars för protein där?
Betyg: BBBB
Kommer jag att köpa? Inte omöjligt, men kanske hellre en fetare variant

L'Occitane - Almond Shower Oil
Duscholja från Provence innehållande mandelextrakt och mjukgör huden samtidigt som den återfuktar
Luktar gott och ja, den både rengör och mjukgör. Håller vad den lovar.
Betyg: BBBB
Kommer jag att köpa? Kanske

Crabtree & Evelyn- Antibacterial Moisturising Hand Gel
Antibakteriell gel med en kombination av mjukhet och rengöringÄntligen en antibakteriell gel som inte stinker sprit. Händerna blir faktiskt något mjukare på köpet och flaskan är ungefär en miljard gånger sötare och finare än de man köper på apoteket. Bra pris också, 49 kr för 50ml.
Betyg: BBBB (får inte fem B av den anledningen att jag faktiskt inte vet hur effektiv den är jämfört med de på apoteket vad gäller att ta död på bakterier...)
Kommer jag att köpa? Ja, det tror jag

Burt's Bees - Lemon Butter Cuticle Creme
100% naturlig nagelbandskräm som förstärker och återfuktar naglar och nagelbandNja, doftar lite för mycket och stark citrus för min smak. Bör också testa den lite längre för att kunna ge en bedömning av resultatet, men hittils inga överraskande resultat.
Betyg: BB
Kommer jag att köpa? Nej, förmodligen inte

Mádara Ecocosmetics - Moisturizing lotion
Fuktgivande och uppfriskande kroppslotion med naturliga växtvitaminer, mineraler, bioflavnoider och andra biologiskt aktiva ämnen
Helt ok, men återigen, min torra hy behöver ännu mer fukt. Men jag gillar ekologiska tanken...
Betyg: BBB
Kommer jag att köpa? Nej


Som bonus den här gången hade Kiehl's även slängt i en personlig hudvårdskonsultation i deras butik samt 3 prover som passar hudtypen - och det ska jag nog nappa på. Och så slängde L'Occitane med en fotkräm om man köpter en handkräm och det är ju inte heller fel, om man nu ska köpa handkräm. (Jag är för övrigt ett stort stort fan av handkrämen därifrån)


Allt som allt - Lika kul även denna gång. Bara momentet att få öppna lådan och plocka upp produkterna en efter en gör det värt det, och det är ju inga skitprodukter de slängt i. Inte alls.


Tänk vad en liten låda kan förgylla en dag!

måndag 9 april 2012

På tredje dagen


Tredje dagen och vi återuppstår inte. Inte alls. Däremot tar vi det lugn. Extremt lugnt. En liten båtfärd med lilla båten på förmiddagen och lite trädgårdsräffs. Lunch och nu lite filmtajm innan vi sticker ner till några grannar för lite lek och fika. Inga måsten idag, de börjar imorgon, for sure!


Helt klart har det varit en lååång och skön Påsk. Den var riktigt välbehövlig för alla här. Nu är det påsklov för vissa, andra börjar jobba imorgon igen. Men lite mer energi har jag nu, helt klart. Nu tar vi tag i de sista skälvande påsktimmarna och gör något bra av dem!

Och så väntar vi på värmen....

söndag 8 april 2012

Till bords


Då var det bara vi fem i familjen kvar. Gäster har lämnat oss och Påskdagsmiddagen fick bli i all enkelhet bara vi. Påsklaxen togs fram, en rätt som barnen riktigt älskar. Visst gillar de pannkakor och sånt också, men just lax är en klar favorit, och det känns ju faktiskt extra bra med tanke på att det ju är så himla nyttigt och så viktigt att äta fisk.

Mycket smaskiga saker har inmundigats denna helg, och ja, det känns nog lite i byxlinningen. Men vet ni? Helgen är faktiskt inte slut. Inte riktigt än, så ikväll blir det soffa, godis och Black Swan. Hoppas nu att den är så bra som alla säger. På tisdag får jag nog börja fundera över kosten igen. Men det är låååååångt kvar dit!

Med båt


Vi har blivit med båt. Den här skönheten forslades hem till vår brygga idag. En liten roddbåt perfekt för kräftfiske, picnic eller som transport till badstranden i sommar.
Vi har ju förmånen att bo vid vattnet med en egen brygga och allt, men det är en liten sjö och förbjudet att använda bensin eller dieseldriven motor på grund av naturlivet så en liten båt med åror och en liten elmotor är helt perfekt för oss. Ser verkligen fram emot ljumma vår eller sommarkvällar då vi packar en korg med lite gott och far iväg in i kvällssolen...

lördag 7 april 2012

Påskafton


Full rulle här idag. Tomma påskägg och sockerstinna barn. Hinner bara kika in med en liten Påskhälsning. Snart dags att förbereda kvällens påskmiddag för ett helt gäng med människor. Härligt, och himla trevligt!!

Önskar Er alla en Glad Påsk!

fredag 6 april 2012

Låååååååångfredag



Men usch vilken grå, trist och snöig långfredag. Det känns snarare som en eftermiddag i november än en aprildag. Men det är väl just det som är aprilväder..
Vi har sagt adjö till morfar och nu startat projekt äggmålning. Kan inte låta bli att minnas förra året när vi målade äggen. Då var det tjugo grader varmt ute, eller mer och vi satt ute på terrassen under ett parasoll. Helt fantastiskt. Så är det alltså inte nu, men äggen blir ju målade hur som helst.


Idag är det jag och barnen eftersom pappa A har åkt iväg på galej och inte kommer hem förrän i morgon igen. En låååång fredag i alla bemärkelser har jag en känsla av att det blir, men vi ska se till att göra en bra dag med en massa mys, det ska vi!