lördag 9 juni 2012

Rabarber och jordgubbspaj


Idag pustar jag ut efter gårdagens upplevelse och allt fix innan den. Som ni vet var jag både nervös och trött men det gick ju bra och var hur roligt som helst.
All min ork försvann när Anna och Jonas hade åkt så jag planerade pizza till middag. Men precis innan vi skulle iväg ringde några vänner nerifrån byn och bjöd över oss på middag. Helt perfekt och i sådana lägen är man glad att man har vänner.
När vi kom hem däckade jag i soffan, förflyttade mig till sängen och eftersom lilleman valde att sova ända till kvart i åtta fick ju även jag det nöjet. Och det var nog verkligen något jag behövde.


Nu under eftermiddagen har vi haft några vänner här på fika och jag och Elise gjorde en fantastisk god paj av rabarber och jordgubbar. Den var populär och varenda smula försvann i ett nafs.


Pajdegen var god även den tyckte någon och smög ner sina små fingrar i bunken när hon trodde att jag inte såg. Men halva tjusningen med att baka är ju att äta smet eller det så jag såg genom fingrarna och låtsades som om det regnade.

Ikväll blir det middag hos andra vänner så maten slipper jag tänka på även idag. Hur underbart är inte det?

Vad gör ni ikväll?


20 kommentarer:

Casa of Mia sa...

Åh så gott och vilka vackra bilder, kram

Lina på rumochrabalder sa...

Gott gott gott. Pratade om rabarberpaj idag och om hur gott det är. Och med jordgubbar låter det till och med ännu godare.
Jag hade samma tur som du igår. Vi blev bortbjudna på middag och lek, perfekt. Ikväll grillar vi hemma och lite senare kommer några vänner och tittar på fotboll med oss.
Vi skulle haft lite av din paj.
Kram!

Sahra sa...

Har mannen tagit bilderna eller har du kört självutlösare? Stativ? Är du nöjd med objektivet? Jag pumpar alla jag kan es jag ska handla ny kamera. Kram

Heléne sa...

Pustar ut efetr barnkalas, äter Indiskt och kommer däcka till matchen i soffan lite senare. :-)

Kram

Helenas enkla vardag sa...

Vilka härliga bilder! Kul att det var roligt igår, blir hur spännande som helst!
Kram Helena

dianasdrömmar sa...

Underbara bilder :) Hämtmat och en bra bok :) kram Diana

Titta in hos Thess sa...

Vad fina ni är både du och lillskruttan =)
Den pajen brukar jag oxå göra och den går inte av för hackor,försvinnande god =)
Och bortbjudna i kväll oxå,det är till att ha det bra he he he.
Här hemma blir det lite grillat och sen obsena mängder godis och film tajm =)
Helt ok lördag kväll.

Kramar Thess

A House With A View sa...

Suuuuuuuuuperfina bilder och så jättekul med reportaget i förra inlägget - grattis!!!!! Ska ju absolut köpa tidningen när den kommer ut i butik:))))

Stöööööööööööörsta kraaaaaamen aka

Johanna Stålros sa...

Vilka underbara bilder, ja att bli bjuden på mat är aldrig fel;) Kram

Mamma C sa...

Toppenfina bilder på två fina bagare. Äta kaksmet är halva nöjet när man bakar.
Kram Mamma C

Sahra sa...

Följdfråga:
Vad fick du med för objektiv när du köpte kameran? Det har väl zoom? Har du helt lagt det på hyllan eller switchar du mellan dem.
Jag är så i valet och kvalet. Jämför man 7D, 5D Mark II och 550 så är det inte mycket som skiljer dem åt. Sensorn är något bättre på 5D och serietagning är bättre på 7D. Slutartiden skiljer något. Men annars är det inte så mycket som skiljer förutom PRISET! Så vad fasen ska man välja.
Jag har ändå begränsat mig till dessa tre. Och då har jag inte ens börjat titta på objektiven ännu.
Jag vill ha en hobby där man har möjlighet att utvecklas, men också kunna köpa bättre, byta ut i takt med att man utvecklas. Foto är ju perfekt hobby. Det finns ju miljarders prylar.
Kram

Bromans Bravader sa...

Japp, perfekt hobby!
Jag har en EOS 550D och det var ett standardobjektiv på 18-55 mm med vid köpet. Det är ju absolut zoom så jag bör väl svitcha lite mellan dem, men mitt nya har ett så otroligt mycket större ljusinsläpp och det går att få ett skärpedjup med 1,4mm så bilderna blir ju bättre. Därför har jag bara kört med det nya nu. Och därför vill jag nu ha ett till BRA objektiv med en stor zoom, och så skulle jag vilja ha ett macro också... uj uj, det är redan på väg att bli en väldigt dyr hobby. Skulle dessutom verkligen behöva gå en kurs!!!

House number 11 sa...

Vilka härliga bilder!
Och vad kul att Anna var hos er! Spännande!
Kram Jenny

CreandoPhoto sa...

Oh, så gott. Och jag längtar redan efter att se reportaget. Men det blir väl först till nästa sommar då?

Kramar

Hajan sa...

På kvällen satt jag vid datorn och
hälsade på amndra bloggare.Ni vet ju alla att jag är gammal,så Ni förstår så spännande att kunna hälsa på hos Er.Det är klart man skall smaka av i bunkarna,det värsta jag vet är mammor som tjatar
om att Kladda inte ner.Min MammaC har fått kladdat,och vilken duktig matmamma det blev av det lilla
knyttet. Underbara bilder

Anna/Rackarungar sa...

Men vilka bamserabarber!! De ser galet stora ut. Mina är som sparris.. :( eller eehh, grannens.
Fina bilder! Och ja, du vet ju vad jag gjort i helgen... Sjukstugan fortsätter...
Kram Anna

Ps. Spännande med reportaget, attans att man måste vänta ett helt år!!

Mary sa...

Men vad mysiga bilder och jag tycker det är så fint när du står och lagar mat med henne.. Det är precis så jag önskar att jag själv kommer göra när jag får barn. Att faktiskt ta mig tid att baka och laga mat om de är intresserade och vill vara med! Ger mig lite lycka i själen, som den mat- & baknörd jag är ;) KRam

Queen of Kammebornia sa...

Det ser härligt, gott, busigt, somrigt ut! Vi hade picknick i ett träd, det var också busigt och härligt och somrigt! Hoppas du får en fin söndag!

Två Trappor sa...

Mmm, vad gott! Jag gjorde rabarberpaj häromdagen, nästa gång slänger jag med lite jordgubbar också :) Vad spännande med fotograferingen, ska bli jätteroligt att se resultatet sedan! Kram Madeleine

mintekopp sa...

Å hjälp så gott!!