tisdag 30 november 2010

Adventspyssel och Lussebak




1a advent för alltid med sig ett skimmer av magi. Julen närmar sig och från och med nu myser vi fullt ut. Helgen började med lite pulkaåkning på tomten och jag tog några smågranar som jag satte i korgar utanför dörren. Lite juligt sådär... Huset har gjorts adventsfint. Inte för mycket, men lite blommor, ljustakar, stjärnor etc. Min filosofi är sedan att "smyga" fram lite "julpynt" allteftersom och avsluta med självaste granen dagen innan Julafton.
På söndagen bakade vi Lussekatter, jag gjorde även saffransskorpor, något jag tyvärr inte lyckades med då de aldrig "torkade" och blev hårda. Det är fortfarande mjuka innuti, inte så mycket till skorpor alltså.

tisdag 23 november 2010

Besök



Söndagen var fullspeckad av besök.
Först kom Mormor och stannade över dagen. På eftermiddagen när mormor skulle hem blev hon avlöst i dörren av Anders och Linda som kom ut i skogen för att träffa Oskar.

lördag 20 november 2010

Lilla Luktar Illa


Lillebror Oskar har de senaste dagarna avgett en odör, icke av den angenäma sorten. Den lilla stumpen som är kvar av navelsträngen ska torka ihop och ramla loss. Denna lilla stump är alltså anledningen till lukten som gjort att hans äldre bror inte har velat vara nära honom då han tycker att det har luktat förfärligt.
Men så idag, äntligen, föll den bort, och förhoppningsvis börjar bebisen lukta gott igen.

onsdag 17 november 2010

tisdag 16 november 2010

10-11-10 Lillebror







En stormig och ruskig natt, åkte vi in till BB och förmiddagen efter, kl 11.53 såg världens finaste lilla pojke dagens ljus för första gången. Han var stor och stabil, vägde 4 095 g och var 52 cm lång. Allt gick bra och lyckan av att få hålla honom och att det äntligen var över var obeskrivbar. En lycklig storfamilj är nu komplett, med 5 i familjen.

måndag 8 november 2010

Projekt

Dagens Projekt - En dörrkrans av en galge och lingonris. Man tager vad man haver...


Fredagens projekt - Inköp av matta. Det tog sin tid innan jag hittade en som jag gillade. Svårt med mattor måste jag säga. Vi är mycket nöjda.


Stolsprojektet som blev hur bra som helst. Färdigt resultat med alla åtta stolarna, tyget smälter in mycket bra i all "natur" som rummet omges av.

Due date

Ok, så idag är det dagen D. Bara det att huvudpersonen inte tycks veta om det.
Alltså - ingen bebis i sikte än!
Fredagens ananas ätande och champangedrickande resulterade i rätt kraftiga värkar och ännu en vaken natt med värkar hela natten, som dock försvann i samma sekund som jag klev upp - kl. 08. Detta är en liten luring!!

I helgen har vi träffat släkten. Mamma, Martin och Filip var här i lördags. Elise och Filip hade så kul och lekte jättemycket. I går var Pappa, Marianne, Tobias och Adam här och hälsade på.

fredag 5 november 2010

Ananas


Läste någonstans nyligen att färsk ananas kan sätta igång värkarbetet! Vet dock inte i hur stor mängd eller så men känns som om det är värt att pröva. Har därför snart ätit en hel ananas. Lite kvar som jag ska trycka ner lite senare, men man kan säga att för tillfället är jag rätt nöjd.
Hmm, ja om inte annat så nyttigt!

Har också hört av vår Italienska barnmorske vän att Champange ska vara bra. Kanske får bli det ikväll...mer sugen på det än ananas just nu i varje fall!

torsdag 4 november 2010

Frustration

Lurad.... igen!

måndag 1 november 2010

1 vecka...

..kvar till beräknat datum för bebisens entré i denna värld. Med andra ord, när som helst mellan nu och 3 veckor är möjligt. Frustrerande att inte veta, men samtidigt spännande. Jag har ju sagt hela tiden att jag tror att den här kommer att komma före utsatt datum, det visar sig väl, det är ju rätt stor sannolikhet att jag har fel!
Edward sa i morse att han hoppas att bebisen kommer snart, han vill leka med den och bära den. Han kommer att bli en väldigt bra storebror till den här lilla krabaten. Hon som för tillfället är minst har nog ingen aning om vad som ska ske. Hon pussar och "mussar" på magen, pratar och sjunger för den och säger att det är hennes lillasyster där inne. Men frågan är om hon har förstått att den snart ska komma ut och bo hos oss - och stanna! Tveksamt tror jag!