söndag 31 oktober 2010

Happy Halloween







Igår firade vi Halloween här hemma. Vi skar ut pumpa lyktor och tände ute på gården. Riktigt stämningsfullt blev det när höstmörkret kröp närmre. Barnen åt "Halloween godis" fast eftersom det var lördag så var det ju mer lördagsgodis än något annat. Inget "Trick or treat", vi har ju inga direkta grannar så det blev mys hemma istället. Överlag en väldigt bra lördag, som dessutom inleddes i simhallen där Edward tog ytterligare ett simmärke - Guldfisken. Tänk vilken duktig kille som kan simma så bra och inte ens går i 1a klass! Att lära sig simma är väldigt viktigt och jag tycker det är väldigt skönt att han numera är så trygg och duktig i vattnet.

fredag 29 oktober 2010

Väntan

Trött, trött, trött.... trött, trött!!
I går kväll runt 22 tiden satte kroppen igång med lite lattjo värkar! Välidgt intensiva med ca 3-5 minuters mellanrum, helt klart mycket kännbara men inte icke hanterbara eller "läge för att åka in värkar". Tänkte att jaha, kanske är det nu som är nu?? Det KAN ju inte vara som förra gången att jag ska gå med värkar i flera dygn innan det händer något!
Värkarna fortsatte i samma takt som tidigare, blev lite mer kännbara med tiden men jag tänkte att denna gång ska jag inte sitta och "vänta" och ta tid. Om det är nu som är nu så behöver jag sova lite först. Så på nåt sätt lyckades jag somna vid 12 men bara för att vakna igen vid 01 tiden av att kroppen fortfarande höll på. Nu dock med ca 5 minuters mellanrum. Jaha - vad ska jag göra nu? Ska jag ringa förlossningen? Jag menar, om värkarna är så täta så kanske det är dax nu - även om de inte är så kraftiga. Men något sade mig att vänta.... Och jag väntade... och väntade... och väntade!
Klockan blev 2 och klockan blev 3 och runt 3.30 blev det lite glesare mellan dem och jag lyckades somna igen.
Men tji, 05.00 var det dax igen. Jag väcktes mitt i en dröm av kramp i magen, rejält, men som sedan lugnade ner sig och bara kom ca var 10e minut fram till ca 07.00 då jag gick upp!
Sedan dess har det varit lite si och så - inget direkt kontinuerligt eller kraftfullt så jag börjar inse att, tyvärr, historien ser ut att upprepa sig!
Jag BEHÖVER sömn - jag är så trött så trött. Lyckade sova i en timme nu mellan 9.30 och 10.30 men där är det stopp!
Frustration!... Jag orkar inte en förlossning på samma sätt som förra gången - med flera vakna dygn bakom mig! Jag vill vara pigg och orka igenom!! Kom igen lilla bebis!! Hittills har du ju varit så snäll mot din mamma!

Jag tror jag tar en promenad i det fina höstvädret, lite luft kanske kan göra susen, ivarjefall för sömnen!

torsdag 28 oktober 2010

Halloween

En glad och lycklig liten leopard flicka gick till dagis i morse. Det skulle firas Halloween....

måndag 25 oktober 2010

Projekt







Mina stolsfynd från Bukowskis market ska nu få en makeover. Har inhandlad tyget Stensöta från Svenskt Tenn och klär om stolsdynorna. Före och efter bilder...

fredag 22 oktober 2010

Första snön







Snön faller ner och lägger sig som ett vitt täcke över mark, träd och buskar. Barnen tycker att det är spännande, men i ärlighetens namn... är inte 22a Oktober lite väl tidigt för detta? Kom igen om en och en halv månad. Nu vill vi ju njuta av hösten och alla de vackra färgerna som den omges av. Inte ett vitt landskap, inte just nu, även om det är precis det vi kommer att önska oss i december.

tisdag 19 oktober 2010

Eldning





I Söndags stod eldning på schemat. Efter att ha tagit ner flera stora träd i våras hade vi en stor hög med ris som vi behövde elda upp. Andreas och Edward hjälptes åt och efter några timmar var hela stora högen borta.

måndag 18 oktober 2010

Frukost i sängen

Nu har stora väntan börjat...
Det är en konstig känsla att inte gå till jobbet idag, inte göra någonting egentligen, bara vila, vila och vila. Och försöka förbereda mig för något som fortfarande inte känns på riktigt.
Jag mjukstartar min "ledighet" med att ordna en god frukost som jag bär till sängen på en bricka. Jag tar fram datorn, lägger mig i sängen igen, avnjuter frukost och tittar på tv program på play kanalerna. Sen ringer jag och berättar för Andreas vad jag gör i hopp om att han ska bli lite avundsjuk där han sitter i bilköer på väg till sitt jobb, men frukost i sängen har ju aldrig varit något han favoriserar så jag är därför tveksam till om jag lyckades.
Jag stannar nog en liten stund till innan jag ska gå och tvätta bebiskläder!