söndag 28 februari 2010

Söndag

Oliver och Macarena på besök. TV spel med publik på helspänn!


Morgonmys i soffan med skvallerläsning ....Undrar hur Elise ställer sig i frågan om Elins svåra beslut?

Nöjd och glad med fotominen påklistrad!

Jaha, vad har vi gjort i helgen då? Inte så jättemycket förutom lite fix och inköp till huset. Vi har handlat färg och klinkers, hämtat tapeter och försökt ta ett beslut på olja till golven som ska slipas om (pigment eller ej, och om ja, vilken färg?) Valet låg mellen en väldigt mörkbrun lasering eller mer normal "brun". Det blir nog det "vanliga" golvet då vi är rädda att ett för mörkt golv ska stjäla för mycket ljus. Dessutom är det nog risk för att man tröttnar på det efter ett tag.
Imorgon skriver vi på och blir äntligen husägare. Hantverkarna kommer in samma dag så nu börjar vi....

onsdag 24 februari 2010

Trött

Trött! Har rest Köpenhamn tur och retur idag igen. Upp tidigt och hem sent, det sliter, men jag är för uppe i varv för att gå och lägga mig, trots att jag vet att jag får sota för det imorgon bitti. Bäst att passa på att jobba lite... speciellt som Edward nu har blivit sjuk och jag kommer att vara hemma med honom imorgon.
Edward hade feber och ont i kroppen i morse när han vaknade så han och Andreas har varit hemma idag. Fast helt hemma har de faktiskt inte varit. De åkte till huset och skulle ta emot golvet, bara det att lastbilen inte kom ner på gårdsplanen på grund av snön. Golvet lastades ut uppe vid grinden och sen har Andreas med hjälp av Mercan fraktat ner det och burit ner 800 kg till huset. Tungt!

söndag 21 februari 2010

Söndagsbesök

Idag fick vi besök. Fina Katti som är gudmor till Elise kom och hälsade på. Det blev presenter till barnen och fika. Edward ville gärna visa Katti alla sina fina lego byggen. På tisdag åker hon till Thailand och vi är ruskigt avundsjuka. Mormor är ju också där nu och Stina och Petter har ju varit där i snart 3 veckor så vi hoppas att de snart kommer hem. Skulle så gärna vilja vara i värmen själv, men ett husköp sätter lite stopp för det.... samt att bara tanken på 12 timmar tillsammans med Elise på ett flygplan får mig att avstå med glädje.
Ha det så härligt vår vän och Gudmor!!!

lördag 20 februari 2010

Spider E

Idag har Spider E bott hemma hos oss och det var kul ända till det att det var dax att tvätta ansiktet.

fredag 19 februari 2010

Sjukdom & Snö

Näsan rinner och jag nyser och snörvlar om vartannat. Vi är två som är förkylda, jag och lilla Elise. Både igår och idag har vi tillbringat förmiddagen hemma i varandras sällskap. Eftermiddagen innebär shiftbyte då Andreas kommer hem och jag åker till jobbet. Jag tänker att jag inte alls har lust att jobba, vill bara vara hemma och kurera mig och min sjukdomskompanjon, men vet att det skulle innebära att nästa vecka blir alltför stressig. Tänker att det hör väl vintern till, att vara lite snörvlig.
Vinter ja, hur mycket snö kan det komma egentligen? Snön ligger i stora drivor utmed vägar och gårdar och det tycks inte finnas något stopp på det som sakta singlar ner från den gråmulna himlen. Att ta sig till dagis med en barnvagn känns som ett omöjligt uppdrag, och har så gjort sen i december. Jag vet ju att det inte blir vår än på länge, men den känns ändå så mycket längre bort när snöhögarna bara växer och växer.

onsdag 17 februari 2010

Skola

Sågtorpsskolan - namnet på skolan Edward ska börja i till hösten. Vi fick information igår om att han har kommit in. Det var vårat förstahandsval så det känns mycket bra. Matilda kommer också att börja där och förhoppningsvis hamnar de i samma klass. (2 klasser som ska starta). Edward har varit mycket förväntansfull inför skolstarten och vilken skola det blir, men nu har det liksom blivit lite mer definitivt och då blev han lite reserverad till informationen. Det är ju lite läskigt med både nya kompisar samt övergång från dagis till skola!

måndag 15 februari 2010

2 åringen


Hipp Hipp Hurra!!
Elise fyller 2 år idag. Kul att öppna paket, och så bra med en spis, då kan man ju laga mat med kastrullerna man fick av Faster med familj.
På dagis fick man glass och sång, och mamma blir sentimental som alltid när något av barnen fyller år, och minns hur det var för 2 år sen.

söndag 14 februari 2010

Födelsedagskalas







Elise fyller 2 år imorgon, firandet startade idag med släkten på besök. På Elise önskelista över inbjudna till kalaset fanns Lova, Tomas och Karin, men eftersom Lova och Tomas är i Vietnam och Karin är Elises dagisfröken och troligtvis inte kan eller vill komma så fick Elise nöja sig med Mormor, Farmor, Farfar och Lina. Det gick bra det med visade det sig och det blev ett lyckat kalas för lilla fröken med många roliga presenter.



Lördagsfika

Åsa och Arvid kom över och fikade en stund i Lördags!

lördag 13 februari 2010

Skridskoåkning







Idag tog sig Familjen Broman till Vasaparken för att åka skridskor. Ja, det var bara en av oss som åkte, men de andra tre hejade på och kom med glada tillrop. Edward har blivit jätteduktig på att åka skridskor, träning en gång i veckan med dagis under senaste månaden har verkligen bidragit till hans enorma framsteg. Elise tyckte att varmkorven var utflyktens höjdpunkt.


onsdag 10 februari 2010

Köpenhamn

Är i ett snötäckt Köpenhamn idag. Första gången jag faktiskt ser snö ligga här. Gick upp tidigt och tog 07.10 planet hit. Funderar lite på hur det ska bli med dessa resor i framtiden, när vi flyttat in i huset. Att åka med 07 planen kommer ju att kräva en ohyggligt tidig start på dagen, fast det får det kanske vara värt... jag kommer ju hem till en underbar plats där jag kommer kunna koppla av.

måndag 8 februari 2010

Tapettankar





Funderar på tapet till en fondvägg i sovrummet. För en gångs skull är vi hyffsat överrens och mina förslag har blivit godkända av juryn (Andreas). För min del lutar det åt den översta tapeten. Tror den kommer att passa väldigt bra in i husets lite lantliga miljö. Till detta får man tänka ett plankgolv i ek som är vitlaserat. Vad tror ni?

Måndag kväll






Elise har tillslut övervunnit sin rädsla för dammsugaren och hanterar den numera med stort mod. Dammsugaren var kvällens höjdpunkt och båda barnen lekte länge och väl med denna manick. Efter lek var det dags att så småningom bege sig till sängen för att invänta John Blund. Elise ville höra "Här dansar herr gurka" oavbrutet så den sången fick sjungas om och om igen. Edward och mamma läste ett nytt kapitel i den spännande boken "Mästerdetektiven Blomkvist". Nu sover båda så gott så gott, Andreas tittar på en film om Maradona och jag ska försöka jobba en liten stund.

söndag 7 februari 2010

Rädsla


Andreas har köpt tofflor till Elise! Dessa ska hon ha på dagis, då personalen har sagt till oss att hon halkar omkring mycket och behöver något på fötterna. Tyvärr är Elise rädd för dem och vägrar att ha dem i sin närhet.

Söndagsnöjen
















Idag var det "Disco bowling kalas" för Oliver. Edward var bjuden, vi andra åkte och storhandlade och tittade på klinker på Fredells.

"Åttan"


Elise och "Åttan"

Bloggstart

Vi startar en blogg!
Vissa i familjen är mer entusiastiska än andra, men tiden kommer att utvisa om vi orkar engagera oss i detta. Jag tror det är kul för familj och vänner att kunna följa vad vi gör, även om det inte händer så mycket speciellt i våra liv. Det blir ju en chans för Far- och Mor- föräldrar att följa sina barnbarn i varje fall.